Thursday, May 19, 2011

Bila Para Suami Bercakap Tentang Saleh Yaakob.. Sang Isteri Mula Curiga

Nak tergelak jugak Mak dara bila dengar cerita dari kawan Mak Dara ni.. Kisahnya ada teman suaminya datang  bertandang kerumah mereka semalam.. Yelah disebabkan yang datang adalah rakan office pastu datang pulak nak bercerita tentang kerja maka kawan Mak Dara ni malas le nak duduk sama sama bersembang bersama mereka. maka teman Mak Dara ni membawa diri ke dapur dan siapkan le minum dan makan apa apa yang patut untuk tetamu yang datang tu, sambil sambil tu dia pasang le telinga mendengar perbualan mereka.

Tetiba tup tup kawan Mak Dara terdengar nama Saleh Yaakob timbul dalam perbualan suaminya bersama kawan kawannya tu. Wahh rupanya orang lelaki pun suka juga bergosip rupanya.. Ingatkan kaum wanita aje hehe.. Ok berbalik pada teman Mak Dara tu.. lepas dengar aje nama Salleh Yaakob terus le dia tarik muka dan naik kebilik sampai le semua tetamu suaminya tu balik. lalu sang suami pun naik hairan dan terus tanya kenapa dengan teman Mak dara yang tiba tiba jadi moody. Sang isteri jawap tadi tu cakap pasal Saleh Yaakob, tu mesti ada niat nak kawen lagi.. terus lah berdekah dekah ketawa suami teman Mak dara tu.. Katanya memang le diorang bercakap tentang Abang Salleh Yaakob dan tentang dia nak penuhkan kuato isteri isterinya tapi tak bermakna dia pun nak buat macam tu.. Terus kawan Mak Dara ni call Mak Dara dan citer kisah ni dan betapa dia jadi malu pada suaminya sebab mula berprasangka bila nama Abang Salleh masul dalam perbualan suami dan tetamunya tu.. 

Adusss kesian Mak Dara pada abang Salleh yaakob sebab sekarang para isteri mula takut apabila para suami mereka bercerita tentangnya kerana dikhuatiri suami mereka jugak akan mula berfikir untuk poligami adoyaii =p

# CASTING CALL - Nak Jadi Pelakon?

Salam semua.. Ok hari ni Mak Dara nak citer sikit tentang aktiviti Mak Dara di FB.  Mak Dara sebenarnya ada bukak satu group di FB bernama group CASTING (IN MALAYSIA ONLY) . Di sana terdapat banyakkkkk permintaan untuk mencari bakat bakat baru.. Namun Mak Dara nak tekankan disini bahawa Mak Dara bukanlah sebuah casting agency.. Mak Dara tidak mengambil sebarang fee, komisyen atau apa sekalipun yang berkaitan dengan wang.. Mak Dara tolong secara ikhlas dan percuma =) 


Maka hampir setiap hari pasti ada sahaja syarikat drama dan perfileman yang mencari pelakon dan akan dinyatakan di group Mak Dara tu.. Oleh itu Mak Dara terpikir.. Maybe ada antara rakan blogger Mak dara yang minat untuk jadi pelakon dan Mak Dara ambil keputusan akan membuat satu segmen.. Bukan segmen mcm BA tu ye.. Ni segmen # CASTING CALL.. bermakna Mak Dara akan war warkan setiap ujibakat ujibakat yang Mak Dara terima dari group CASTING mak Dara di FB tu dan akan dihebahkan di blog Mak Dara ni.. So pada yang berminat nak berlakon tu bolehle dapatkan detail terperinci tentang ujibakat tu dan bolehla pergi ujibakat2 tu ya =)

Ok untuk # CASTING CALL yang pertama ni Mak dara nak khaborkan kat sini yang Syarikat LUNCAI EMAS milik sifu M Nasir sedang membuat ujibakat untuk mencari pelakon pelakon baru bagi drama terbaru syarikatnya.. Pada yang berminat boleh tengok detail di bawah ye



Ujibakat bagi drama terbaru terbitan LUNCAI EMAS.

Drama bagi siaran Astro. Mencari pelakon-pelakon baru yang berbakat.
Dijemput hadir lelaki dan juga perempuan. 



Tarikh : 2 & 3 june 2011
Masa : 1 ptg hingga 6 ptg
Lokasi : Luncai Emas Production, sungai buloh. 
Contact : 0173473332 (sam)

Kepada yang minat boleh le hubungi di nombor di atas ye.. All the best!

Chef Faizal Biografi ~ Ilham Kulinari & Sentuhan Fotografi

Untuk menjadi seorang yang bergelar chef bukanlah semudah yang disangka. Kesabaran, disiplin dan semangat yang tinggi untuk belajar adalah kunci sebenar untuk menjawat jawatan penting di dapur hotel ini. Oleh Itu Mak Dara rasa sangat bangga bila dapat berkawan dengan seorang teman di FB yang juga merupakan seorang Chef iaitu Chef Faizal.. Bertambah gembira bila Chef Faizal baru aje membuka blog barunya.. Bertambah sorang lagi teman FB Mak Dara menjadi teman blogger.. I llike =)

Chef Faizal ni merupakan Executive Chef di The Summit Hotel Subang USJ. Selalu aje Chef faizal ni tag gambor gambor makanan yang dimasaknya pada Mak Dara.. memang selalu buat Mak dara terliur dengan gambar gambar masakannya yang sedap sedap tu hahaha..

chef faizal idris with spread @ Leaf Cafe
Chef Faizal 


Mak Dara adalah followernya yg pertama =)

Chef Faizal ni bukan sahaja seorang chef, beliau juga meminati bidang fotografi maka di dalam blognya bukan hanya anda akan disajikan dengan resepi resepi masakan malah anda juga akan dihidangkan dengan gambar gambar hasil karya Chef Faizal ini juga... Dengar khabar Chef Faizal akan mengeluarkan buku masakannya tidak lama lagi.. Mak Dara doakan semoga Chef Faizal terus maju jala dalam setiap bidang yang diceburinya.. Jangan lupa belanja I nanti k hehe

Nak tahu lebih lanjut mengenai Chef Faizal jom le ramai ramai terjah ke blognya.. sila klik di SINI ye

Mana Peginya Kotak Follow?

Hari ni ramai pulak teman FB Mak Dara buka blog . Memang bestttt.. Boleh bertemu di FB dan juga di dunia blog.. Apa lagi terus le nak Follow.... Tapi baru Mak Dara perasan something is missing.. Kotak dan butang FOLLOW takde.. Bukan blog dia aje few blog blog lain yang Mak Dara nak follow tak ade.. Kenapa ek.. Adakah sebab Mak Dara pakai google chrome maka tak keluar butang follow tu.. 

Mana pegi kotak follow tu ek? =p

Hmmm baru perasan kotak follower di blog Mak Dara pun tak keluar keluar... Adakah Mak Dara sorang aje yang tak nampak, yang kena atau memang ada kotak follow tu ada masalah arini?