Wednesday, June 8, 2011

Terkomen Kawan Suami

Uwaaaaaaaa sebelum Mak Dara nak mulakan apa apa.. biar Mak Dara hentuk2 dulu kepala di dindingg pastu jerit sekuat kuatnya untuk 753987 saat...pastu nak menyorok bawah meja ni ha..  ishhhhhhh memang sengal betul.... Ok tolong imaginekan babak ini ya... Mak Dara tekan  "home" di FB.. ada banyak news feed yang keluar.. yelah friendlist dalam blog dah 4000 lebih dah nak cukup kuota dah.. pastu dalm banyak banyak tu keluar lah sekeping gambor. Memang Mak Dara kenal benar gambar ni.. Gambar ni Suami Mak Dara yang upload ke FB sehari sebelum tu.. Rasa bersalah pulak bila teringat yang Mak Dara belom komen gambar dia tu.. Takut dia terasa pulak.. Jadinya dengan lajuuu dan pantassss terus Mak Dara menaip.. "So proud of you laling" .. pastu tekan enter.. then terus baca news feed yang lain. Hairan jugak kenapalah laki Mak Dara ni tak balas komen Mak Dara.. Merajuk ke.. Hmm Mak Dara  biarkan aje lepas tu mula le kembali berbloging seperti biasa...

TUP TUP hari ni baru Mak Dara perasannnnnnnnnnnn... gambar yang Mak Dara komen tu memang suami Mak Dara yang uplaod tapi telah di share oleh kawannya!!!!!!!!!!!!!!!!!! kiranya mak dara "berlaling" dengan kawannyalah... Ahhh sudahhhhh... sengal+bengap+blur++++++ semuanyalah... Jap nak hentuk kepala kat dinding sikit je lagiiiii... Apa lagi Mak Dara terus remove komen Mak Dara tu sambil tangan menggigil... Aduss malunya.. Kompom kawan suami Mak Dara dan isteri dia ingat Mak Dara ni nak menggatalkan huhuhu.. Kalau Mak Dara pun tetiba ada orang tulis laling kat wall suami Mak Dara mau bukak kuda kuda terus.. Aduss apa nak buat! Last last mak Dara beranikan diri.. gi balik kat gambor tu dan explain everything dan mohon maaf.. Syukur alhamdullilah kawan suami Mak Dara ni memang dah sangka yg Mak Dara dah salah komen dan dia faham.. Fuhhhhh lega... Dah semua settle Mak Dara pun bagitahulah pada suami Mak Dara pasai insiden ni.. Dia bantai gelak je... Uwaaaaa ..

Ok pengajarannya disini.. Cakap siang pandang pandang.. Lain kali tulis komen tu waktu tak ngantuk di tengah siang.. errr bolehke.. ahh bantai ajelah... Adusss nak masuk bawah meja balik lah huhuhuuhu

JOM KRITIK BLOG AKU !

Santai Bersama BEN ASHAARI

Errrr jap tarik nafas dulu.. lepas.. Nak pikir jap.. betul ke nak join.. Ada berani untuk mendengar kebenaran.. Ishh tapi selagi tak berani selagi tulah berada di takuk yang lamakan.. Jadi dengan  perasaan separuh berani dan separuh kecut Mak Dara menjoinkan diri sertai segmen Ben Ashaari JOM KRITIK BLOG AKU !

Tenangkan hati... Bukakan minda... Buang semua aura negatifiti dan silalah beri pendapat yang ikhlas seiklasnya mengenai blog Mak Dara ini yer.. 

PENDETABUROK Membuka Langkah..

Hiahhhh Haip haip.. hiahhhh... Haaaaaa ini hari ni Mak Dara nak bukak kuda kuda sebagai pembuka kata.. Amacam ada gaya tak? hehe kompom sumbang kan haha.. Hehe bertenang .. Angin meroyan Mak Dara dibawah paras tahap bahaya hari ni.. So dont be khuatir ya semua hehe.. Okeh.. Mak Dara nak bercerita tentang PENDETABUROK.. Pasti ada yang tertanya tanya.. Apa dan siapakah PENDETABUROK ni kan.. Sebenarnya PENDETABUROK adalah blogger baru.. Dan pemilik blog ini adalah ayah Mak Dara iaitu En Adenan Arshad.. Haaa jangan tak tau.. hampir seluruh isi keluarga Mak Dara dah demam berblog dah gara gara Mak Dara le ni hehe..



Ayah Mak Dara ni memang penggemar semua bacaan bahan bahan sejarah melayu.. Dan sudah semestinyalah permulaan blognya dimulakan dengan entry entry mengenai sejarah..

Ayah dan Ibu Mak Dara (Adenan + Zaleha = ADZA)

PENDETABUROK, Mak Dara pun kurang yakin kenapa Abah Mak Dara nak gunakan nama tu.. Dah dia minta Mak Dara buat, buat ajelah kan.. So pada penggemar sejarah bolehle singgah ke blog abah Mak Dara di SINI ye.. =)