Monday, June 13, 2011

keracunang makanang.. uwarghhhh

Uwaaaaaaaaaa Mak Dara keracunang makananggggg.. Bukan hanya Mak Dara tapi seluruh family Mak dara pun terkena sama dari petang tadi ..

pic by google

Mak Dara dan semua dah makan ubat.. now nak berehat .. Esok baru Mak Dara bertandang dan membalas semua kunjungan anda ke blog Mak Dara ni yer huhuhu :(


Isu Madu Dan Poligami makin menjadi jadi!

Sejak kes Abang hidung comel berjaya memenuhkan "kuotanya" Isu Madu Dan Poligami makin menjadi jadi!  Surat khabar Utusan Malaysia hari ni pun tak ketinggalan mengupas mengenai topik ni dengan artikelnya Wanita muda sedia bermadu . Menurutnya ramai wanita muda sedia untuk berkongsi kasih dan sanggup untuk hidup bermadu... Dan para isteri pula rela berpisah dari dimadukan.. Hmm 

Whatever dan ikut korang le adik adik oii.. Kalau rasa gembira dengan melihat kehancuran      dan kemusnahan hidup wanita lain.. Kalau rasa tak bersalah memisahkan dan memecahbelahkan sebuah keluarga.. Kalau rasa tak peduli tentang perasaan anak anak yang menjadi mangsa keadaan... teruskanlah.....Tapi sanggupkah anda?... Itu terpulang pada diri masing masinglah... Just dont mess with my hubby or you'll be sorryyyy.. sambil melipat lengan baju keke =p 



Wah bangggaaaaaanya !!

Bangganya Mak Dara hari ni.. Bertambah kembang Mak Dara bila ada teman beritahu yang artikel tentang suami Mak Dara, Martias Ali ada keluar di surat khabar Berita Minggu semalam (12.6.11).. 


cerita yang keluar mengenai suami Mak Dara  bukan cerita pasal abang hidung comel ye..  no way nak bukak cawangan lebih dari 1 macam abang si hidung comel sorang tu k hahahahaha.. sempat lagi tu kan.. =p.. Artikel ini mengenai Kuala Lumpur International Short Film Festival 2012 (KLIS) .

Suami Mak Dara menjadi salah seorang dari penganjur filem festival ini bersama sama dengan Encik Jurey Rosli dan Encik Yusof Kelana.. Pada rakan rakan blogger yang mempunyai minat mengenai filem filem pendek ataupun mempunyai filem filem pendek bolehlah menghantarkannya dan bertanding di festival filem ini..Untuk maklumat lanjut mengenai festival ini sila klik di SINI ya.. Ok nak sambung bangga balik kekeke

“GA PERTAMA PUTERI KATEK”


Wahh buat pertama tama kalinya Mak Dara nak join “GA PERTAMA PUTERI KATEK”.. Heehe dah GA pertama oleh si puteri comel ni mestilah Mak Dara pun pertama kali join kan ahaks..

Ok dibawah adalah antara 3 entry yang Mak Dara rasa paling bestt sejak Mak Dara mula terjerumus masuk ke dunia berblogging pada Januari lepas.. 

bagi mak dara entry ni paling kelakor yang pernah mak dara tulis.. pengalaman ngeri mak dara semasa menjalani urutan ayurveda semasa lawatan Mak Dara di India awal tahun ini =)

Entry ini untuk semua blogger yang berharga.. VIB gitew.. Very Important Blogger

Selama 5 bulan Mak Dara berblogging dan hampir 500 ratus entry yang Mak Dara tulis.. tetapi entry ni amat amat meninggalkan kesan pada Mak Dara.. Hanya kerana cuba menegur sebuah blog dan blogger dan membuat entry "Carutan untuk minah bertudung urban" ini akhirnya blog itu telah menjadi satu topik yang paling panass dalam bulan april yang lepas..  Mak Dara rasa menyesal pulak niat menegur mak dara tentang topiknya menghina wanita bertudung akhirnya dia menganggap seolah olah Mak Dara telah menaikkan rating blognya dengan pendedahan Mak Dara tu.. memang sangat sangat ralat... 

petikan dari laman twitternya..

rasanya itu antara 3 entry yang amat meninggalkan kesan pada Mak Dara.. setakat inilah.. Yang akan datang tak tahu lagi hehe..Tks Puteri Katek kerana sudi membuat GA yang sungguh bestttt ni.. Secara tak langsung barulah kita bukak bukak dan belek belek balik semua entry yang pernah kita tulis dulu tu kan =)

pada yang nak join GA puteri Katek ini sila klik di SINI ye ..