Sunday, June 19, 2011

Di Harijadimu ke 60....

Tanggal 19 Jun 2011.. Genaplah 60 tahun umur Ibu Mak Dara iaitu Puan Zaleha Darus... Walaupun 60 tapi tetap maintain... Cucu Mak sekarang dah mencecah 9 orang dan seorang bakal menyertai ahli keluarga kami pada bulan Januari nanti...


Happy 60th Birthday Mak..... Ur the greatest Mom of all!!! Luvss you so much!!!!!!!!

Untukmu yang bernama Papa..

Sempena Father's Day ni.. Mak Dara nak ambil kesempatan terhadap suami Mak Dara... errrr uhuk uhuk.. yang sebenarnya.. nak ambil kesempatan nak wish kepada suami mak dara Martias Ali HAPPY FATHER'S DAY sayang.. haa baru sedap dibaca hahaa.. 

HAPPY FATHER'S Day from
our kids Adza Danial Haiqal, Adza Danina kirana
Adza Kasih Safea & Adza IsabellaI could travel thru the universe, but never could i find a father as great , hotss, loving and gentle as you.. you are the greatest dad to our kids babe.. luvss ya.. Happy father's day!!!!


Pelakon Veteran Zami Ismail meninggal Dunia

Terkejut Mak Dara bila mendapat berita tentang kematian pelakon veteran Zami Ismail sebentar tadi.. Zami Ismail atau lebih dikenali dengan nama Pak uda berusia 67 telah menghembuskan nafasnya yang terakhir akibat serangan sakit jantung pagi tadi..

Mak Dara hanya sempat mengenali Allahyarham Uncle Zami Ismail ketika arwah berlakon dalam Filem SHHH.. DIA DATANG arahan pertama Saiful Apek. Skrip filem ni Mak Dara dan suami yang tulis jadi kami selalu le kena ke set lokasi penggambaran. Arwah memang seorang yang happy go lucky dan sungguh lucu..

 Filem SHHH.. DIA DATANG

allahyarham Pak Uda di dalam babak filem Shyy Dia Datang..


Mak Dara (plg kiri) bersama D'ADZA dan para pelakon filem Shhh Dia datang
bersama allahyarham pak Uda(tengah)sedang mempromosikan filem ini di Damansara

Tapi sayanggggg sangat.. Filem ini tak dapat ditayangkan di pawagam kerana pihak Producer ada sedikit Masalah.. Memang amat sayang sekali kerana 3 orang pelakon filem ini telah kembali kerahmatullah tanpa sempat melihat hasil kerja mereka ditayangkan. Mereka adalah Allahyarham Din Beramboi dan Allahyarham Shukeri Hashim dan kini allahyarham Zami Ismail..

mari kita sama sama sedekahkan al fatihah kepadanya semoga rohnya di tempatkan di kalangan orang orang yang beriman.. AL FATIHAH...

Keranamu Abah....

Keranamu Abah.. aku bernafas kedunia ini
Keranamu Abah.. aku mengenal erti kehidupan
Keranamu Abah.. Aku mengenal kasih dan sayang
Kerana itu Abah.. Aku sayang padamu..


SELAMAT HARI BAPA buat semua yang bergelar abah, bapak, ayah, walid, dad, papa, daddy dan yang sewaktu dengannya... Dan teristimewa sekali Mak Dara nak ucapkan selamat hari ayah kepada abah Mak Dara Adenan Arshad atau dalam blognya Pendetaburok

Dari kiri abah bersama kakak, mak sedang 
mendukung Mak Dara yg msh baby (1977)

.


Terima kasih di atas semua pengorbanan dan curahan kasih sayang yang telah dicurahkan kepada kesemua kami adik beradik terutamanya Ida.. Terima kasih abah kerana membesarkan 
Ida dari kecil 2 tapak tangan hinggalah besar sebesar peti ais dua pintu ini.. hehehe

Mak Dara bersama ibubapa dan kesemua adik beradik mak dara =)

Dari Adza Adzriyati, Adza Irdawati, Adza Tutyrianti, Adza Rinawati, Adza Edie Izwan, Adza Nasyaemie dan terutamanya from your lovely wife.. Happy father's Day Abah.. We luvss you so much!!!!!

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK