Wednesday, June 29, 2011

WORDLESS WEDNESDAY # 5


Wordless Wednesday: On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph 
with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that 
the photo itself says so much that it
doesn’t need any description.

Mak Dara Dan Taipei

Tengah sakan teman somi Mak tengok perlawanan bola sepak antara Malaysia dan Chinese Taipei tetiba mengungkap kembali kenangan Mak dara dan suami semasa ke Taipei Taiwan pada 2 tahun lepas...


Mak Dara dan suami ni memang gila jalannn.. Pantang ada promosi di air asia akan kami cepat cepat book..  Memang murah.... i like.. hehehe..

tengah pening nak cari bas ke tempat destinasi.. Semua bahasa cina aje hehe

Suami mak dara di tengah kota Taipei


Shoping di Taipei

Taipei memang cantekkk.. tapi agak sukar untuk cari makanan halal di sana.. Nasib baik le bawak maggie.. memang penyelamat mak dara dan suami.. Shopping pun ok ok ajelah.. Mungkin masa mak kesana tak berapa plan maka kami tak ke tempat2 yang best.. lain kali kena plan baik2.. Apa apapun mak harap pasukan kita dapat mengalahkan pasukan Taipei!!!!!! Malaysia Boleh =)


Terjah Mak Dara


Lama rasanya Mak Dara tak buat "TERJAH MAK DARA" ni kan... Malam ni terpikir nak buat semula lah.. Senang aje nak sertainya.. Tak perlu buat entry.. tak perlu nak pollow blog mak.. tak perlu tepek header.. Untuk malam ni cuma buat satu ayat menggunakan ayat "Mak Dara" dan tulis di komen box dibawah.. Mak akan pilih yang paling kreatif dan mak akan terjahhh ke blognya.. Kalau dapat 5 orang join pun dah cukup le tu .. Ok jommmmmm..

Anak Mak Dan Iklan Colgate

Terkojuttttttt mak bila terima panggilan dari somi mak sebentar aje tadi.. Katanya ada kawannya nak tawarkan anak mak Adza Danina Kirana untuk menyanyikan satu lagu untuk iklan colgate... uwaaaaaaaaaaaaa... 


NINA + COLGATE = HAPPY MOMMY ngeeeee

Ishhh biar betul.. Teruja betul mak.. Tapi dia kena nyanyikan lagu "Madu Tiga" .. adesss nak kena suruh dia hafal dan practice lah bila dia balik sekolah nanti... Huhuhuhuu terujaaaaaaaaaaaaaaaaaanyer mak hehehe
Rakaman akan dibuat jumaat nanti.. Tak jadi model iklan tapi jadi suara latar  untuk iklan pun takpe le Nina.. Mama so proud of you =)

Blog Nina 
Kisah Mizz Nina Kirana

WORDLESS WEDNESDAY # 4


Wordless Wednesday: On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph 
with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that 
the photo itself says so much that it
doesn’t need any description.

Blog Dan Mereka..

Syukur alhamdullilah.. Memang Mak tak sangka betul.. Ada yang sudi join soal jawab mak di entry " BLOG DAN AKU" anjuran mak siang tadi... Seronok betul membaca semua jawapan mereka mengenai blog blog kesayangan mereka terutama part soalan terakhir.. Ucapan untuk blog anda.. Macam macam jenis ucapan di berikan.. Ada yang serius.. ada yang feeling dan tak ketinggalan yang kelakor. Haaa bukan mudah untuk kita ucapkan perasaan sebenar kita kepada blog ni kan.. Jom kita tengok antara jawapan jawapan mereka..

Terima kasih ye kerana sudi join kaji selidik mak ni... Memang besttttt setiap semua jawapan korang tuuu... Pada anda yang nak tahu apa jawapan mereka moh le gi terjahhhh ye =)