Saturday, July 9, 2011

Nantikan "Aktiviti Ku Di Pejabat"

Syukur alhamdullilah.. Penyertaan bagi segmen picisan mak iaitu Segmen: AKTIVITIKU DI RUMAH mendapat sambutan diluar jangkaan mak.. Terima kasih semua kerana sudi join segmen mak tu yer.. Banyak yang mengupload gambar dan menunjukkan aktiviti mereka di rumah masing masing.. Ada yang menjaga anak anak buah, ada yang menjaga kucing, ada yang memasak, membersih halaman, ada yang layan SinChan dan ada juga yang tido dan layan fb dan blog hehe..

Tiba tiba tercetus satu idea untuk membuat satu lagi segmen tapi bukan untuk hari ni tapi segmen ni akan hanya dibuka pada hari Isnin nanti.. segmen apa? segmen "AKTIVITI KU DI PEJABAT"  haaa now faham le kan kenapa segmen ni hanya akan dibukak pada hari isnin nanti kan .. hehe

Sengaja je mak bagitau awal awal.. mana tau boleh anda semua boleh standby kamera bila ke pejabat isnin nanti atau carik gambar gambar anda yang sedia ada dan masukkan dalam segmen tu nanti.. dibawah ni antara aktiviti mak di pejabat.. Ni masa sesi ujibakat yang syarikat suami mak, Martias Entertainment lakukan satu masa dulu.

Suami mak, Martias Ali(kemeja hitam) sedang membuat ujibakat kepada 
seorang pelakon.. manakala mak(kemeja hitam jugak) bekerja di belakang tabir hehe

Jadi.. nantikan Segmen "Aktiviti Ku Di Pejabat" pada hari Isnin nanti yer .. Di hari lain pulak mungkin mak akan buat aktivitiku di sekolah atau aktivitiku di shopping mall pulak mana tahukan hehe

AKTIVITI PARA BLOGGER DI RUMAH

Syukur alhamdullilah.. Penyertaan bagi segmen picisan mak iaitu Segmen: AKTIVITIKU DI RUMAH mendapat sambutan diluar jangkaan mak.. terima kasih juga Mak Dara ucapkan pada Ben Ashaari kerana sudi join dan mempromot segmen mak ni.. Tankiuuuu =)

Ok marilah kita terjah dan tengok apakah aktiviti para blogger apabila mereka berada di rumah..


Memang menarik sangat aktiviti aktiviti mereka di rumah ada yang menjaga anak anak buah, ada yang mengemas rumah, ada yang menyapu sampah, ada yang memasak , ada yang layan tengok Sin Chan dan banyak lagi.. nak tahu kena terjah le mereka mereka semua di atas tu ye.. Pada kesemua yang menyertai segmen mak ni terima kasihhh ye uols mmg terbaekkkk. Pada yang nak join Segmen: AKTIVITIKU DI RUMAH sila klik di SINI yer.. Nantikan segmen mak pada hari isnin nanti ye "Segman Aktiviti ku Di Pejabat" hehe =)

Jom tengok Aktiviti Blogger ini dari pagi hingga ke Malam.. =)

Cik  antara yang menjuinkan diri dalam segmen mak Segmen: AKTIVITIKU DI RUMAH . Yang bestnya Cik Farah ni dia nyatakan aktivitinya dari sejak bangun tiddur sehinggalah tidur.. wahhhh kira kasi laporan penuh le tentang aktivitinya di rumah.. mak suker.. clap3 hehehe.. Nak tahu apa aktivitinya...

aktiviti pertamanya kemas bilik

aktiviti kemas rumah

on9 blog dan fb =)

baby sit dan ajar adik

tido time

Haaaa kan complete tu semua aktivitinya.. Tapi kalau nak tahu lebih lanjut kenalah ke blog tuan ampunya aktiviti ni yer.. Klik di SINI untuk ke blog adik Farah Hanim.. 

untuk join  Segmen: AKTIVITIKU DI RUMAH sila klik di SINI ye..

Jom tengak aktiviti Ben Ashaari Di Rumah =)

Sebelum tu Mak Dara nak ucapkan jutaaaaaaaannnn terima kasih kepada Ben Ashaari kerana sudi join  Segmen: AKTIVITIKU DI RUMAH picisan mak ni.. Rasa macam menang lucky draw hadiah berjuta juta lemon dibuatnya hehe.. Very the unSANGKArable lah.. 


Haaaa nak tahu apakah aktiviti Ben dirumah....Boleh tengok gambar di bawah ye.. =)

[IMAG03003.jpg]

Kata Ben dia sekarang tengah melayan anak anak buahnya di rumah.. Baiknya Ben ni.. Tengok anak anak buahnya jugak baik je duduk diam diam sambil tengok TV.. Terima kasih banyak banyak Ben.. Ramai yang join segmen I datang dari ur blog.. Really appreciate it.. Terima kasih kerana sudi membantu blogger2 baru macam saya ni ye.. You really help me a lottt =)

Pada yang nak join dalam segmen mak ni sila klik di SINI ye .. huhu tak boleh berenti sengih lagi ni =)

555...

Ketuk ketuk punya ketuk keyboard ni setiap hari.. Bila sedar sedar aje.. Ini adalah post Mak Dara yang ke 555! Mak ai biar betul..


Lady in Red

6 bulan 3 minggu 555 post hahaha apalah yang mak dok meraban pun tak tahulah kan.. Mak nak ucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang sudi layanzzzzz dan baca segala nukilan mak ni.. Harap2 tiada yang turut terkena jangkitan penyakit meraban dan meroyan mak cukup la ye hehehe...

APA PLAN ANDA ESOK?

Pada semua warga kota...seperti yang semua maklum apa yang bakal berlaku esok.. Jadi apa plan atau rancangan anda untuk esok? Ada yang join ke? Ada yang duduk rumah aje ke? hehe 

pic dr cik google

Untuk Mak Dara dan family.... memandangkan kebanyakkan jalan akan ditutup atau akan jemmmmmmm tahap dewa maka kami sebulat suara ambik keputusan duduk di rumah aje le.. Esok Mak Dara dah standby banyak VCD VCD untuk tonton dengan anak anak.. Kalau dah habis menonton ingat nak ajak anak anak main badminton kat depan rumah.. Rasanya lagi ada pekdahnyakan.. Dapat jugak kurangkan lemak yang dah lama diternak ni kan.. Anda pulak bagaimana?