Sunday, July 10, 2011

Singgah blog aku sat , bleh ?

Santai Bersama BEN ASHAARI

Haaa kalau dah nampak header si BA kompom semua dah tahu apa maknanyakan.. Masa untuk menjuinkan diri dalam segmen la.. Ok hari ni Mak nak join segmen Singgah blog aku sat , bleh ? 

Meh mak kenalkan diri mak sikit pada yang belum pernah bertandang ke teratak mak ni yer.. Nama mak Adza Irdawati tapi panggil Mak Dara atau Mak pun boley hehe.. Mak ni suri rumahtangga, isteri dan ibu kepada 4 org cahayamata dan juga penulis dan baru saja masuk ke dunia blog ni... selamat berkenalan ye =)

Pada yang nak join klik di SINI k. =)

Suami Mak Dara, Martias Ali @ Berita Minggu

Pagi ni bukak aje surat khabar tersengih je mak.. Maunya tak muka somi ade terpampang kat depan mata hehe.. 

Syukur alhamdullilah akhirnya artikel mengenai Kuala Lumpur Short Film Festival yang dianjurkan oleh suami mak Martias Ali bersama En Yusof kelana dan En Jurey Rosli disiarkan juga...Doakan semoga festival filem ini berjalan dengan lancarnya ya..  =)


SMILEY SUNDAY

Terdapat Wordless Wednesday , Spontaneous Thursday.. Kini Mak Dara nak mulakan "SMILEY SUNDAY" Untuk menyertainya amat mudah.

1. Buat entry bertajuk "SMILEY SUNDAY"

2. Letakkan smiley yang mewakili mood atau perasaan anda pada waktu ini (contoh: gembira,marah, sedih dll)

3. Letakkan(copy-paste) penjelasan/quote ini dibawah smiley anda "
SMILEY SUNDAY: Adza Irdawati aka Mak Dara has created a new fun thing to post on our blog. All u need to do is to  post a photograph of "smiley" that represent your mood at that time"

4. Dah selesai letakkan url anda di sini ye..


pic by google



Segmen: AKTIVITIKU DI RUMAH

Bicara Mak Dara

Salam semua warga blogger.. Haaaaaa rata rata teman teman Mak Dara hari ni banyak yang tak keluar rumah terutama yang berada di kawasan Kuala Lumpur ni kan.. Jadi Mak terpanggil nak buat satu segmen ringkas pada yang tengah boring yang tak dapat keluar menjalankan aktiviti hujung minggu anda tu.. Nak join senang aje.. 

1) Letak tajuk Segmen: AKTIVITIKU DI RUMAH
2) Tepek header Mak.. =)
3) Berikan sekeping gambar yang memperlihatkan aktiviti anda di rumah
(tak kisah le gambor tengah masak ke, tengah tengok TV ke, tengah bersihkan rumah ke hehe)
4) Lepas siap tinggalkan url link di ruang komen dibawah ye..

Pada yang takde gambor tu takpe.. jangan gusar boleh join jugak ambik le gambar logo kuali ke kalau tengah masak, gambar penyapu ke kalau tengah mengemas atau apa saja.. segmen pun santai je kan hehehe.. Teruja jugak nak tengok apakah aktiviti anda di rumah ni.. =)

SLEEPLESS SUNDAY

Haa.. sebelum ni ada wordless Wednesday kan tp pagi ni mak pulak nak buat Sleepless Sunday hehehe.. maunya tak sleepless jam dah menunjukkan pukul berapa pagi tapi anak bongsu mak, Adza Isabella ni tetap cargas aje..

 Bella main2 di tangga


Ni lah padahnya bila petang tadi semua anak beranak termasuk somi mak dan mak dara sendiri tertidur sampai ke petang.. Al maklumlah semua boring tak dapat keluar pada hujung minggu kan.. Maka setelah bateri dicharge ke maksimum maka ini lah yang terjadi huhuhu.. Bella bella... jom sleep jom.. uhuk..