Tuesday, July 12, 2011

Nantikan Kemunculan Filem Flat 3A

Satu lagi Filem bergenre seram terbitan Metrowealth Production akan ditayangkan di pawagam tak lama lagi iaitu Filem berjudul "FLAT 3A" dan yang bestttnya salah seorang dari pelakon utama filem ni adalah rakan baik Mak Dara iaitu Ery Zukhairi dengan memegang watak sebagai "Wahyu" disamping Intan Ladyana, Adey Syafrien dan ramai lagi.


Ery Zukhairi "Wahyu" dalam satu babak Flat 3A

Ery dalam satu babak Flat 3A
Ery dalam satu babak Flat 3A
Ery dalam satu babak Flat 3A
Ery dalam satu babak Flat 3A
Mak Dara, Ery & Affiey =)

Haaa di atas antara gambar milik peribadi Ery semasa beliau shooting filem FLAT 3A ni yang dibenarkan oleh Ery untuk Mak masukkan dalam blog Mak ni.. Tapi gambor yang last tu gambar Mak, Ery dan teman kami Afiey.. Gambar tu aje takde kene mengena dengan film tu ok hehe seje je nak menepek jugak hahaha.

Meh Mak nak ceritakan serba sedikit tentang jalan cerita filem ni. Filem FLAT 3A mengisahkan tentang pengalaman ngeri dan seram Fikah (Intan Ladyana) dan teman lelakinya Anas setelah Fikah berpindah ke rumah baru. Tanpa diduga rumah tersebut adalah sebuah rumah tinggal yang cukup berpuaka dan mula menghantui Fikah. Pada penggemar filem genre seram jangan lepaskan peluang menonton Filem ini di pawagam bermula 14 Julai 2011.. untuk keterangan lanjut sila ke http://www.sinemamalaysia.com.my.. Esok filem ini akan ada preciew di TGV SUNWAY PIRAMID moh le kesana jika mahu bertemu dengan semua para pelakon film ni yer.. Selamat menonton!!


Tak Sabar Menunggunya Esok Hari


Waduhhhh.. Tak sabar rasanya menunggu tibanya hari esok.. Ya esok yang menjanjikan kengerian.. kesuspenan dan keterujaan yang teramat bagi Mak dara dan Blog Bicara Mak dara ini.. Ya.. Esok bakal berlangsungnya majlis DiGi WWWOW AWARD... Jantung berdegup lajuuuu je malam ni.. Lagi difikir lagi berdegup degap.. Mak dah tahu yang mak pastiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii takkan menang untuk kategori Top Kay Poh award esok namun Mak Dara amat amat bersyukur kerana menjadi top 6 bagi kategori itu.. memang tak masuk dek akal blog picisan macam mak boleh berada dalam top 6 tu.. Sampai sekarang rasa macam nak cubit cubit je diri ni untuk sedar dari lamunan ni.. haha

Pasti diriku terasa kerdil di majlis itu nanti bila bertemu dengan para otai otai blogger yang turut kesana esok.. Huhu nervous mak dibuatnya.. Namun Mak nak ucapkan jutaan terima kasih kepada semua rakan rakan Mak yang sudi mengundi untuk mak.. Ada yang siap promot hari hari di semua group ping blog.. ada yang sanggup menggundi mak menggunakan hampir 12 akaun miliknya dan semua ahli keluarganya.. terima kasih kepada family mak juga kerana tak putus putus terus menyokong pembabitan mak dalam dunia blog ni.. Terima kasih semua.. Ehhh dah macam ucapan lah pulak haha.. Oklah sebelum meroyan mak datang di tengah malam buta ni baik Mak masuk tidur dulu .. Selamat malam semua.. Untuk blogger Mialiana dan Ben Ashaari.. jumpa anda di sana di sana di sana =)

Mak Dara bertukar RSS bersama Blogger Bangku Kosong

Wahhhhh terujaaaaa betul Mak Dara malam ni..Ini disebabkan Mak Dara telah terpilih untuk bertukar RSS bersama Blogger Bangku Kosong! Wahh selalu tengok pada blog Ben Ashaari aje bila dia meletakkan rss blog Cik Mat Gebu di blognya dan begitu juga sebaliknya. Kini rss Mak berada di blog hebat blogger Hasrul Hassan atau lebih dikenali sebagai blogger Bangku Kosong.. 

RSS Mak Dara di Blog Bangku Kosong

RSS Bangku Kosong di Blog Mak Dara

Wahhh rasa bertuah betul dapat bekerjasama dengan blogger otai otai ni.. Selain terpilih dalam top 6 digi wwow award, Ini juga antara pengalaman manis Mak selama berblogging.. Terima kasih kepada Hasrul Hassan aka Bangku Kosong .. really appreciate it.. =)