Thursday, July 21, 2011

Malaysia VS Chealsea.. Apa sebenarnya yang ditonton oleh kaum wanita..


Ok malam ni Mak nak layanzzz bola Malaysia VS Chealsea!! Jangan ingat orang perempuan tak tahu apa apa pasal bola ok.. Mak tahu tentang kaki yang berotot otot.. rambut yang stylo.. dan aksi aksi lincah.. ehhhh tu pasal pemain bukan pasal bola ek.. hehehe takdelah.. kaum perempuan bukan le nak tengok bola hanya kerana nak tengok pemain bola tu tapi kami juga amat meminati sukan hokay.. ngeeee

Tak kisah le menang atau kalah malam ni yang penting Mak nak doakan semoga satu hari nanti pasukan bola tanah air akan digeruni oleh semua pemain bola sedunia seperti di zaman kegemilangan allahyarham Mokhtar Dahari suatu ketika dulu.. Ok mak nak sambung layanzzz bola babai...
HARIMAU MALAYA BOLEHHHH!!!! grrrrrrrrrr....

Cun jugak ehh kaler biru ni..

Sebelum ni Mak Dara terima tempahan buat kaler hijau tapi hari ni dapat tempahan kaler biru pulak.. Tempahan apa? Hamper.. Ya Sempena bulan puasa ni Mak Dara dan adik Mak Dara Adza Tuty buat business jual hamper raya.. Tapi syukur alhamdullilah belum pun mula puasa kami dah menerima banyak tempahan... 

masih dalam proses pembikinan kuih pun belom masukkan dlm botol lg hehe

Baru siap separuh jalan.. 

Gambar gambar diatas tu hamper yang belum siap lagi.. belum masukkan kuih.. belum balut lace belum taruk reben reben lagi.. Tapi bila dah siap nanti ia akan kelihatan macam ni...


Kalau siap nanti nampak macam tu lah tapi biru kaler le hehe.. Ni sbb tak sabar punya pasal le hamper belom siap tapi tangan gatal jugak nak update hehehe.. Ok pada sesiapa yang berhajat nak beli hamper boleh le ke online shop kami @ http://adzashop.blogspot.com/ .. Selamat mencuci mata di sana ye hehe

OMG!!!! Linda Onn komen kat wall FB Mak ...

OOO EMMM GEEE... Sambil dok menulis ni sambil tersengih sengihhhh je Mak Dara tatkala ini.. Gila tak sengihhhh... Pengacara fofulerrrrrrr LINDA ONN komen status FB Mak Dara jap tadi.... Sebenarnya ceritanya bermula bila Mak Dara dah tak boleh Like page atau orang dah tak boleh add Mak di FB lagi dek kerana friendlist Mak Dara hampir cecah 5k.. jadi Mak pun luah lah kat status FB mak.. Tup2 Linda kasi komen.. Nak tau apa yang ditulis.. jeng jeng jeng...



Perghhhhh memang terujaaaaaaaaaaa betul Mak hari ni... Memang Linda Onn seorang yang sangat humble and veryyyyyyyyyyyyy sweet!!!!! Memang dah lama Mak ikuti perkembangan Linda tu tak sangka she is so awesome!!!!!! To Linda Onn.. Tks for the sweet comment sis.. truly appreciate it.. u really make my day.. Harap2 satu hari nanti Linda sudi putarkan lagu D'ADZA Apa Kau Rasa di radio hehehee.. Muahhhhhh

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER

Santai Bersama BEN ASHAARI

Yezzerrr seperti biasa Mak Dara menjuinkan diri dalam segmen Adik Ben Ashaari kali ni segmen BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER .. 

Yup Mak Dara memang dalam kategori blogger baru.. Blog ni pun baru sahaja bernafas selama 6 bulan 4 hari.. cuma yang tak baru hanyalah Mak hehehe.. Dah kertulah katakan..Kata Ben "Tulis apa saja nak tulis di entri korang tu .. kasi tau pembaca yang blog korang tu layak di follow dan baca selalu .. haa.."

Alamak Mak ni fail sikit bab nak pomot pomot ni..terutamanya bab pomot diri.. Kalau mak teror kompom dah lama Mak dah join geng MLM tu hehehe... Panjang cerita sebenarnya tapi Mak pendekkan jadilah.. Blog Mak ni memang blog santai tapi idokle duduk di tepi pantai.. dan bukanlah blog blog yang serius.. Blog ni amat sesuai kepada pembaca pembaca yang "gila gila" macam Mak ye.. Memang tiada paksaan untuk follow blog mak ni.. Kalau rasa nak join meroyan Mak ni amat amat dialu alukan.. Kalau tak sudi apa Mak boleh buatkan... (sambil muncungkan mulut dan kembongkan pipi kasi kiut sikit hehe)

So... selamat datang ke BLOG BICARA MAK DARA kepada yang pertama kali kesini ye... Pada yang selalu ke sini.. Jom mak belanja cekodok panas jommmm... =)

Anak Malaysia Pertama Menjadi Pensyarah di Universiti Oxford

Selamat pagi.. Pagi ni Mak Dara nak share satu story dengan anda.. Mungkin dah ada yang tahu dan mungkin ada yang belum.. Kisah tentang kejayaan seorang anak Malaysia pertama yg menjadi pensyarah di Universiti Oxford. Universiti Oxford ok.. Nak sambungkan pelajaran kat sana pun masyaallah punyalah susah inikan pulak jadi pensyarah di sana.. Mak Dara memang salut habis la pada Dr Muhammad Afifi al-Akiti ni.. Umurnya sama dengan Mak Dara juga 34 tahun.. Memang genius lah.. Dia dapat bertutur dalam 7 bahasa iaitu bahasa melayu, bahasa inggeris, bahasa arab, bahasa german, bahasa perancis dan bahasa yunani . Hmmm kalau Mak Dara banyak jugak bahasa yang dapat mak tuturkan.. Bahasa Malaysia.. Bahasa Inggeris, Bahasa kedah, Bahasa Perlis, Bahasa Perak.. bahasa.. errrr itu tak tergolong ek.. hehe sorry sorry sorry =) Sebelum Mak meraban lagi jomm tengok kisah Dr Muhammad Afifi al-Akiti ni..


Sebagai rakyat Malaysia.. Mak pun turut bangga dengan kejayaannya ini.. Jadi the moral of the story is.. Usaha tangga kejayaan.. Nothing is impossible.. Usaha dan usaha lagi insyaallah pasti akan berjaya.. renung renungkan ye..