Thursday, August 4, 2011

Jom Tengok Baju Raya Blogger Blogger ini... # Part 1

Wahhhh syukur alhamdullilah banyak juga yang sudi join Babak (segmen) yang Mak Dara adakah pada tengah hari tadi.. Babak "Ni Lah Baju Raya Saya Tahun Lepas".. Waduhhhh cantik cantik belaka baju raya mereka untuk tahun lepas.. macam macam warna dan fashion..Kompom tahu ni lagilah meletop letop baju rayanya kan... Ok jom kita tengok baju baju raya para blogger ini jommmm... 



Kata Adik Haslinda Ariffin warna tema baju rayanya pada tahun lepas adalah warna coklat.. Katanya lagi tiada sesiapa pun yang cadangkan tema warna ni tapi beliau yang memilih sendiri sebab tengok baju ni macam lawa aje.. Memang lawaaa dik.. mak pun suka warna earth colour macam ni.. =)


Kata Adik Farah Hanim.. Tema baju raya mereka pada tahun lepas ialah warna Pink. Namun katanya lagi cuma ibu dan ayahnya saja yang tak mengikut tema hehe.. Bagi mak takpe ayah dan Ibu kena lain dari yang lain baru special kan hehe..


Kata Puan Shiela Tema tahun lepas purple.... Mak saya yang sponsor kain anak menantu, tapi jahit sendiri......Tahun lepas ada 3 pasang ja.....Tema tahun ni, gold...... Wahhh gold kaler memang dalam pilihan tema baju raya mak tahun ni juga hehehe... 

Ok Mak Dara akan siarkan secara berperingkat ye... Dimulai dengan3 peserta ini dulu.. Yang dah sertai babak Mak Dara ni tunggu yerrrrr.. Nanti mak kasi up semua gambor gambor anda.. tungguuuuu...

Ni Lah Baju Raya Saya Tahun Lepas..

Salam dan selamat berpuasa untuk hari keempat.. Pada yang tak dapat berpuasa tu jangan lupa ganti nanti ye hehe.. Ok hari ni Mak terpanggil untuk membuat satu BABAK (segmen) iaitu babak "NI LAH BAJU RAYA SAYA TAHUN LEPAS" .. nak join mudah aje..

1) Buat satu entry bertajuk "NI LAH BAJU RAYA SAYA TAHUN LEPAS"

2) Tepek header Mak di atas dan linkkan ke blog ini..

3) jawab soalan soalan yang tertera dibawah
a) Apakah warna tema baju raya anda tahun lepas?
b) Berapa pasang baju raya yang telah anda beli pada tahun lepas? 
(tak kisah setahun atau bertahun2 yg lepas)
c) Apakah tema baju raya anda pada tahun ini?
4) Tepekkan gambar anda/ anda bersama keluarga yang sedang memakai
baju raya itu

4) Dah selesai hantarkan link url anda di komen box di bawah ye

Haaa senang je kan.. Hmmm tak sabar nak tengok baju baju raya anda pada tahun lepas...



Layannnnn di pagi hari ...

waduhhhh mata dah ngantok maka sebelum mak menutup mata.. errr adesss rasa lain macam pulak dengan ayat tu.. tukar tukarrr hehe ok sebelom mak melelapkan mata apa kata layannnzzz lagu ni dulu ye..


fuhhhhhh sadis dibuatnya di pagi hari bila mendengar lagu ni kan.. Ok lah selamat malam semua mimpikan mak ye.. errrr silap lagi mimpikan yang indah indah ye.. sweet dream kata omputih.. =) sehingga bertemu lagi esok ya insyaallah....