Friday, August 5, 2011

Smile.. Smile.. Smile...

Salam dan selamat malam kepada semua rakan bloggers.. Haaa malam ni Mak Dara nak mengajak anda beramai ramai untuk support rakan blogger kita iaitu blogger yang pemes lagi emes siapa lagi kalau bukan Mia Liana .. 

Mak Dara dan Mia @ DiGi WWWOW AWARD =)

Mia telah memasuki pertandingan mencipta logo bagi MRT My Rapid Transit dan kini logonya itu antara senarai pemenang saguhati dan juga hadiah utama.. Jadi mari kita sama sama support Mia dengan vote untuknya.. Anda hanya perlu vote sekali sahaja.. Cara caranya seperti dibawah ya..


Cara-caranya :
2. Buka Emel dari My Rapid Transit dan klik link URL pengesahan pendaftaran.
4. Buka URL Logo di http://www.mrtcontest.com/?p=14873 dan klik "Vote"
5.Jika berjaya, "Vote" akan menjadi "Voted"

Keputusan Semasa :
Calon Consolation Prize

Mak Dara ingin ucapkan jutaan terima kasih kepada yang sudi undi dan pada yang bakal mengundi untuk Mia.. Marilah kita support sesama blogger ya.. Untuk Mia.. All the best dik and good luck.. Akak harap mia menang hadiah utama tu insyaallah...

Jom Tengok Baju Raya Blogger Blogger ini... # Part 3

Cantik cantik belaka kan baju baju raya blogger blogger yang telah menyertai babak Mak iaitu Ni Lah Baju Raya Saya Tahun Lepas..dan yang telah mak publishkan pada entry Jom Tengok Baju Raya Blogger Blogger ini... # Part 1 & Part 2.. Kini tibalah untuk part 3.. Dimana Mak akan tampilkan 3 lagi peserta yang telah menyertai babak yang telah mak adakan itu.. Jommm kita tengok baju raya blogger blogger ini dan jawapan mereka pula jommmm.... 



Mak Dara  : Apakah warna tema baju raya anda tahun lepas?
Mama Ema  : kaler bapak lembu suke...merah menyala-nyala..Mak Dara :  Berapa pasang baju raya yang telah anda beli pada tahun lepas?Mama Ema :2 pasang saja...lebih untuk anak-anak.Mak Dara : Apakah tema baju raya anda pada tahun ini?Mama Ema : plannya kaler kuning..tapi bab plan kekadang yang tak jadi...tak ada kena mengena dengan 'bersih' bila tahun ini nak kaler kuning tau..


                                                              Noorul Amera Adnan 


Mak Dara: Apakah warna tema baju raya anda tahun lepas?
Noorul: mestilah warna kegemaran aku kan. purple
Mak Dara: Berapa pasang baju raya yang telah anda beli pada tahun lepas?Noorul: 3 pasang #memangsetiaptahunmacamtuhMak Dara: Apakah tema baju raya anda pada tahun ini?Noorul: tema warna warni kot *sebabtakpilihlagi

                                                                       syerz eyryn 

Mak Dara  : Apakah warna tema baju raya anda tahun lepas?
Eyryn:  kaler purple. . haha. . sngt comel !
Mak Dara: Berapa pasang baju raya yang telah anda beli pada tahun lepas?
Eyryn: thun lepas ad 2 pasang jewp. . ta bnyk laa. . 
Mak Dara: Apakah tema baju raya anda pada tahun ini?
Eyryn: tema dis year silver ! haha. .conform. . :)



Mak Dara: Apakah tema baju raya anda pada tahun ini?
tahun lepas takde warna tema sebab masing masing dah ade pilihan. plus sepatutnye ayah tak dapat cuti untuk balik 
kampung. tapi last minute dapat pulak. tuh yg tak prepare baju sangat.
Mak Dara: Berapa pasang baju raya yang telah anda beli pada tahun lepas?
macam soalan atas tadi aku dah kate takde baju sangat. ade lah dalam dua pasang jewk.
Mak Dara: Apakah tema baju raya anda pada tahun ini?
tahun neh tema satu family kaler MAROON. at first aku nak kalerGOLD tapi banyak sangat halangannye.

Terima kasih kepada semua yang sudi join segmen Mak dara ni ye.. Masih ada beberapa lagi yang join segmen mak ni.. Mak ok jer.. hantar jangan tak hantar.. Nanti mak kasi upkan gambar raya uols tu yer.. =) pada yg nak join hantarkan entry andsa di sini ye  Ni Lah Baju Raya Saya Tahun Lepas... 

Mak Dan Adik Dapat Projek Hamper Bersama Syarikat Upin ipin

Salam Jumaat dan selamat berpuasa dari Mak.. Haaa ni mak nak khaborkan yang Mak dan adik Mak Adza Tuty, Adza Rina dan Adza Emie dan syarikat kami Adza Resources mendapat projek tempahan hamper Raya dengan syarikat yang membuat rancangan Upin Ipinnnnnn.... Syukur alhamdullilahhhhhhh...

Barangan jenama Upin Ipin (dalam kotak kurma jenama Upin ipin)

kordial air minuman jenama Upin Ipin

Kuih raya jenama Upin Ipin

Haaa semua di atas adalah keluaran terbaru dari syarikat Les Copaque yang mengeluarkan kartun upin Ipin tu.. Dan semua barangan di atas itu akan Mak Dara dan adik beradik Mak Dara jadikan sebagai mini hamper seperti di bawah ini..

Mini Hamper Raya Upin Ipin

Haaa simple aje kan mini hamper raya Upin Ipin ini... Ini atas permintaan mereka yang mahukan sesimple mungkin.. Banyak lagi yang perlu kami buat soooo Mak minta diri dulu ye.. Petang karang nak kena siap dan hantar... Doa doakan untuk kami semoga semuanya berjalan lancar ye =)

Pada yang nak membeli hamper raya moh le mencuci mata di sini ye.. http://adzashop.blogspot.com/


Jom Tengok 3 blogger Jelita Dengan Baju Raya Mereka...

Haaaa semalam Mak Dara dah tunjukkan baju raya milik 3 blogger yang telah menyertai Babak "Ni Lah Baju Raya Saya Tahun Lepas".. Kini tiba giliran 3 lagi blogger jelita. Jom kita tengok baju baju raya blogger blogger ini..


Cantiknya baju kurung Adik Fadzlina pada tahun lepas.. Warna oren lagi...  Kata adik Fadzlina"beli dekat pesta konvo aje dan sorang sorang je pakai warna oren.. =)


Waduhhhh terkedu Mak Dara tatkala melihat foto oleh mama Mas ni.. macam mana tak terkejut.. Cuba tengok Mama Mas kelihatan seperti sebaya dengan ketiga tiga anak gadisnya.. Waduhhhh kena minta petua awet muda dengan Mama Mas ni hehehe.. Ok kata Mama Mas tema baju raya tahun lepas adalah coklat gold dan tema ini dipilih oleh anak sulungnya... Kata Mama Maz lagi baju raya tahun ni warna biru turqoise.. wahhh pasti meletop baju Mama Mas tahun ni =)


Mak Dara sudahi entry  Part 2 ini dengan gambar penyertaan dari adik Izzati Alina.. Kata Adik Izzati warna tema baju rayanya pada tahun lepas ialah warna coklat.. Wahhh ramai betul yang pakai tema warna coklat tahun lepas kan hehe.. kata adik Izzati lagi baju raya tu tak dibeli pon tapi ibunya yang jahit.. wahhh bestnya ada Ibu yang pandai jahit baju kan... Dengar khabarnya tema baju raya adik Izzati tahun ni warna hitam-kelabu bling bling.. wahhh mak suka part bling bling tu...errr berapa banyak wahhh le mak dah tulis ni hahaha =)

Ok mak Dara dah upkan 6 keping gambar dari 6 orang peserta yang menyertai Babak mak "Ni Lah Baju Raya Saya Tahun Lepas".. nantikan gambar gambar dari peserta yang lain yang di entry selepas ini.. tungguuuuu =)


AKU TUNGGU SAHUR.. KORANG ?

Santai Bersama BEN ASHAARI

Haaaa segmen di pagi hari namanya ni.. memang sesuai bebeno le segmen AKU TUNGGU SAHUR.. KORANG ?  sebab Mak memang tengah tunggu time nak bersahur ni dah alang alang terlajak dekat pukul 3 pagi ni baik terus je sahurkan kan.. Tapi sementara menunggu sahur baik mak join segmen adik ben ni .. Senang aje nak joinnya jadi pengomen yang terakhir dan jika terpilih blog anda akan di pomot selama dua jam oleh Ben.. haa mintak mintak semua blogger yang lain dah tido dan harap harap mak jadi pengomen yang terakhir hehehe... Ok pada yang nak join klik link di SINI ye..