Saturday, September 3, 2011

Tetamu Istimewa

Tengah hari tadi Mak Dara menerima kedatangan tetamu istimewa yang datang beraya di rumah mak.. Tetamu istimewa itu adalah sepupu Mak Dara iaitu Kak Anizah tapi Mak memang dari kecik panggilnya dengan nama kak Girl.. Memang sweet dan antara wanita yang tabah pernah Mak Dara jumpa.. Kak Girl memang sweet dan sempoi dan yang paling penting satu kepala dengan Mak maybe sebab tu kami memang senang get along.. Turut datang bersama Kak Girl ialah anak anaknya iaitu Amer Hazmie dan Aimi Harmelia atau mak panggilnya Ya aje bersama Mami Leha... 

Sekali adik beradik bertemu fuhhhh meriah la dengan cerita cerita. Tambahan pulak kak Girl ni memang sama macam mak memang suka bercerita maka cerialah suasana. Dari bercerita tentang pengajian Ya yang akan tamat pada tahun depan di kelantan sehinggalah ke cerita cerita yang lain lain...

Mak Dara bersama sepupu Kak Girl dan anak sedara mak Ya =)

Kak Girl, Ya dan Mak Dara

Tengah tengah bersembang sembang dengan Kak Girl dan Ya tiba tiba terus dapat idea nak buat proposal utk sebuah skrip drama.. Perghhh kalau la jadi mau meletuppppp dan panazzzz drama ni hehehehe..  


Untuk Kak Girl dan Ya.. Ida/Auntie Ida doakan Selamat Hari raya Aidilfitri dan maaf zahir batin and hopefully kita dapat hangout lagi nanti =) 

BACKPACKING WITH ADZA IRDAWATI

Salam kepada semua pembaca , para blogger dan terutamanya pada para backpackers.. Wahhh semalam saya ada buat satu blog baru iaitu blog keempat saya sebenarnya.. Blog ini amatlah berlainan sekali dengan ketiga tiga blog saya yang lain.. Dimana.. blog Adza Irdawati lebih tertumpu kepada blog yang menceritakan tentang kerjaya saya sebagai seorang penulis skrip drama dan filem.. Ya sudah hampir 15 tahun saya berkecimpung di dalam dunia penulisan skrip dan hampir 63 buah skrip drama saya yang telah ditayangkan dikaca TV antaranaya adalah Nek Nak, Saka, Cuci Cuci Services dan banyak lagi.. Skrip filem yang saya dan suami hasilkan adalah seperti Filem LIBAS yang akan ditayangkan di pawagam pada hujung bulan september ini..

ADZA IRDAWATI

Blog kedua saya pula iaitu D'ADZA adalah lebih kepada penglibatan saya serta tiga lagi adik beradik saya iaitu Adza Yanie, Adza Tuty dan Adza Rina bersama album yang pernah kami terbitkan suatu ketika dulu.

D\

Blog ketiga saya pula iaitu blog BICARA MAK DARA adalah lebih kepada blog santai dimana saya meluahkan segala apa yang berada di kotak fikiran saya pada waktu itu.. Entry entry di dalam blog itu adalah dari aktiviti harian saya, keluarga saya, peristiwa yang berlaku kepada gossip semasa dan lain lain lagi..  

Bicara Mak Dara

Kini saya terpanggil untuk menulis sebuah blog baru iaitu BACKPACKING WITH ADZA IRDAWATI dimana di blog ini saya akan menulis semua cerita cerita saya travel secara backpacking di India. Cambodia, Thailand, Indonesia, Singapura dan Vietnam.. So are you ready.... nantikan entry saya backpacking ke India ya...

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK