Monday, September 12, 2011

Walaupun dah kertu sifat romantik kena ada..

Tik Tok.. Tik.. Tok.. Hujan dah turun.. errrrr silap.. Ini bukan tik tok lagu kanak kanak tu.. bukan... hehehe.. Ni tik tok tik tok masa.. Yaaaa semakin lama semakin pantas masa berlalu kan.. Tengok macam tahun ni.. Kejap aje dah nak ke hujung tahun.. Tapi rasa macam baru aje sambut new year hari tu kan.. Haa begitulah juga yang Mak rasa bila usia perkahwinan Mak ni.. Kejap aje dah mencecah ke 14 tahun pd hr ini 12hb sept 2011.. Perghhh cepat betul rasanya... 

Yang bestttnya somi mak ada membuat rancangan untuk menyambut anniversary.. Dia mengajak mak keluar apa lagi tanpa berlengah terus mak bersiap pantas dan cargas.. Beberapa kali mak tanya semasa dalam kereta.. nak kemana ni somi mak diam dan hanya senyum.. Wahhh surprise.. I like hehe..

wahhh wajah penuh misteri plk somi mak aritu hehehe

Akhirnya kami parking di KLCC. Dan kemudian suami Mak membawa Mak ke hotel Traders.. Perghhh semakin teruja mak bila somi mak membawa mak ke sebuah restoran yang sungguh cantik iaitu SKY BAR.. 

SkyBar
SKY BAR Traders Hotel


our dinner






Perghhh apa yang boleh Mak Dara katakan ialah.. Restoran Sky Bar merupakan tempat makan malam paling romantik pernah Mak dara pergi.. Dengan suasananya.. Dengan permandangannya.. perghhhh memang mak cadangkan pada sesiapa yang nak sambut anniversary perkahwinan supaya ke sana.. Memang romatis gitu hehehe.. Tapi jangan lupa RSVP dulu kalau tak tak dapat le duduk di tempat yang ada permandangan klcc tu heehehe.. Maka setelah habis dinner kami pun naik buggy hotel itu ke KLCC semula.. Perghh first time naik buggy melalui KLCC ni ..

atas buggy menuju ke KLCC

@ KLCC

Jadi begitulah cerita Mak dara dan Somi menyambut ulangtahun perkahwinan kami yang ke 14 tahun.. The moral of the story is.. Cinta tak kenal usia.. Walaupun dah kertu sifat romantik kena ada ok..  hehehehe



Selamat Ulang Tahun Perkahwinan Kita Sayang...

Perghhhh.. Bukan senang untuk mak buat entry jiwang jiwang ni tapi hari ni terpaksa dikecualikan kerana hari ini 12hb Sep 2011 maka genaplah ulang tahun perkahwinan Mak Dara yang ke 14 tahun.. Fuhhhhh rasa macam 14 hari lepas aje Mak dan somi Mak Martias Ali diijabkabulkan =)

pantas sungguh masa berlalu... tup tap tup tap dah 14 tahun dah kami bersama sebagai suami isteri.. Mak amat amat bersyukur kerana telah diketemukan jodoh bersama seorang lelaki yang amat baik, bertanggungjawab dan penyayang seperti Martias.. syukur... Moh mak nak share beberapa keping gambor perkahwinan mak.. hehehehe





Hmmmm 14 tahun dulu dan sekarang memang banyak perubahannya dulu mak takde le "sesihat" sekarang..  Dari berdua kini kami telah berenam.. Cuma satu aje yang tidak berubah namun semakin bertambah ialah.. Kasih sayang mak pada somi mak.. Erkk sebelum ada yang nak muntah pink membaca entry mak ni biarlah mak sudah dengan ucapan khas buat somi mak yang tercinta..

To My Husband, My Life, My Eternal Valentine
This is to thank you for being by side
For comforting and caring when I was all confused inside.
This is for the phone calls you make every day
Just to tell me “I love you” every minute of the day.

In decades past we've had our share
Of ups and downs and problems galore
But you are the one who remained at my side
Never thinking of walking out the door.

Thank you for all the time you give me
And for saying, “It's never enough…”
Thank you for listening as I ramble on…
When things become rather tough.

We are in the best years of our lives
fourteen years on our journey together
I want to grow old with you…and you with me
I want to love YOU---FOREVER.

Selamat Ulang tahun perkahwinan kita yang ke 14 tahun sayang.. 

Mak Dara & Majalah Nona - part 1

As salam kepada semua blogger.. waaahhhh pasti kebanyakkannya tengah bekerja time ni kan.. Alah takpe boss tak nampak tu.. Moh le berblogging hehehehe.. Mak memang teruja betul hari ni sebab mak dah beli card reader baru jadi boleh la mak upload gambar dan update tentang pengalaman Mak berphotoshoot bersama Majalah Nona beberapa hari yang lepas..

Sesi photoshoot itu diadakan di bukit Jugra.. Mak aiiii punyalah jauh dah le tu jam disebabkan sebuah kereta kemalangan dan terbalik di jalan Bandar Tasik Selatan menyebabkan perjalanan mak dari rumah yang bermula dari pukul 7:30 pagi dan sampai di lokasi pada pukul 10 : 15.. haaa mau naik kematu mak dibuatnya. namun setibanya disana semua rungutan terhenti disitu.. Cantiknyaaa permandangan dari atas puncak bukit Jugra ni susah nak diceritakan.. Memang berbaloi baloi ke sana.

Permandangan dari puncak bukit Dugra

Tidak lama kemudian wartawan Nusuziana dan team majalah nona iaitu makeup artis dan photographernya pun tiba. Jadi tanpa membuang masa mak terus dimakeupkan sambil Suzi memilih milih pakaian mana yang sesuai untuk Mak pakai dan akhirnya Mak pun bertukar kepada baju yang pertama.. 

mak Dara sedang dimakeupkan

sesi photografi bermula. Mak diminta pose 
seperti sedang menangkap gambar permandangan

aiseyman nebesnyaaa tak payah nak cerita laa...

mak berpeluh tak hengat sampai terpaksa di touch up berkali kali hehe


Dan syukur alhamdullilah sesi pertama berjalan dengan lancar. kata Suzi cantik gambar gambar yang diambil.. Dan mak diminta untuk rehat sebentar sebelum ke sesi kedua.. Nanti Mak updatekan yang seterusnya ya..