Monday, September 19, 2011

Tuty Turban Tutorial - Inspired by Yuna

Haaa... malam ni Mak Dara nak sharekan video tutorial oleh adik Mak Dara Adza Tuty. Tutorial untuk memakai turban ala ala Yuna tu... presenting Tuty Turban Tutorial


Dalam tutorial ini adik Mak Dara, Tuty menggunakan selendang dari jenama "iamjetfuel Scarves" dari jenama Yuna sendiri. Harga sehelai scarves ini ialah dari RM45 hingga RM49 sehelai... Untuk membeli selendang ini anda boleh la ke blog Yuna sendiri @ http://iamjetfuelshop.blogspot.com/ Selamat mencubaaa =)

Penangan Yuna...

Haaaa penangan si Yuna dah merebak ke dalam keluarga Mak Dara.. Penangan apa? Penangan style hijab terbarunya.. Turban... Sekarang adik Mak Dara Adza Tutyrianti dah gian pakai serban.. errr turban hehe...



Tuty

Yuna

Memang stylo mylo la Yuna ni.. Pasti ada yang minat dan teruja dengan angin perubahan fesyen yang dibawa oleh Yuna ni dan pasti juga ada yang sebaliknya.. Itu adalah hak masing masing.. Walaubagaimanapun mak nak ucapkan tahniah kepada Yuna kerana telah memberi nafas baru dalam dunia fesyen muslimah dan tahniah Tuty you look gorgeoussss...

Tuty ada membuat video tutorial cara memakai turban ni.. tungguuuu ya nanti mak kasi upload sini..

Makanan Hospital Boleh Kuruskan Badan..

As salam kepada semua blogger.. seperti yang sedia maklum Ibu Mak Dara telah berada di wad HUKM lebih dari seminggu kerana penyakit kencing manis dan pembedahan yang terpaksa dilakukan di kakinya tu kan.. haa hari ni Mak nak cerita tentang makanan di hospital.. makanan yang disediakan oleh pihak hospital kepada semua pesakit di hospital. Jap ek mak kasi upload itu pic..



Haa tengok tu.. ada sayur, ada ikan, ada sup ada ayam siap ada buah lagi.. itulah makanan yang diberikan pada ibu Mak Dara semalam.. Bila tengok semua makanan yang berada di dalam pinggan tu rasanya itulah contoh makanan seimbang yang terbaik.. ada carbo ada protein semua cukup.. Rasanya makanan seperti ni kalau diikut dan diamalkan hari hari kompom boleh kurus punya kan.. Nak cubalah tengok macam mana.. Boleh pakai atau tak teori Mak Dara ni hehe