Saturday, October 1, 2011

5 entri blog yang saya suka hari ini

Santai Bersama BEN ASHAARI

Yezeeerrr Adik Ben buat segmen lagi.. Dan mak seperti biasa kompom mesti join... Kali ni segmen 5 entri blog yang saya suka hari ini.. Ok mari mak senaraikan 5 blog yang mak dara suka entrynya untuk hari ni..

Ini adalah blog yang akan mak dara singgah hampir setiap kali.. Lebih lebih lagi time Mak Dara lapar.. Dapat menjamu dan mencuci mata melihat resepi resepi dan gambar gambar makanan yang sedap sedap di blog milik blogger yang amat mak dara minati dan hormati iaitu Cik Mat Gebu.. Entrynya kali ini mengenai resepi Lempeng Bawang.. sangat menarik

rsz_dsc_2211
gambar hakmilik CMG @ http://www.tiffinbiru.com/

2)http://www.hasrulhassan.com/. Entry blogger hebat Hasrul Hassan hari ini ialah mengenai 9 tip online dating. So pada sesiapa yang sedang mencari jodoh amat sesuai membaca tip tip dari HH ni..

gambar hakmilik Hasrul Hassan 

3)http://jejariruncing.blogspot.com/ . Hari ni anak buah Mak Dara si Elia ada buat entry mengenai Rahsia kulit cerah berseri iaitu entry mengenai kecantikan dan tip tip untuk kulit berseri. Pada yang amat menitik beratkan tentang kecantikan bolehlah baca entry ini dan mengetahui bagaimana untuk menjaga kulit agar awet muda =)

gambar hakmilik Elia @ http://jejariruncing.blogspot.com/

4) http://ctliyana86.blogspot.com/ . Blog milik bakal ibu yang gorgeous iaitu blog milik Yana.. Mak suka dengan entrynya mengenai Seluar Kanggaroo . Pada yang tak tahu apakah seluar kanggaroo tu ia sebenarnya adalah seluar untuk para ibu mengandung.. Mak dara dah pakai dah seluar jenis ini sejak dari mengandungkan anak kedua mak iaitu 10 tahun lalu sehinggalah kepada anak keempat mak.. So bila terbaca tentang entry Yana ni memang terkenang mengenai saat mak mengandung dolu dolu hehe

Gambar hakmilik Yana @ http://ctliyana86.blogspot.com/

5) http://blogdearlady.blogspot.com/ Mak Dara amat tertarik dengan entry ini dari MakLady iaitu entry "Kerana Mulut Badan Binasa" .. Membaca entry ini banyak memberi pengajaran kepada Mak Dara untuk lebih berhati hati untuk menulis sebarang entry semoga tidak mengguris mana mana pihak.. A very good tip.. luvss it!

gambar di ambil dr blog MakLady @ http://blogdearlady.blogspot.com/

Haaa banyak lagi entry entry yang menarik yang Mak Dara baca hari ni.. Tapi dah tajuk segmen pun 5 maka mak pun letak 5 ajelah ye hehe.. Ok jam le join segmen ni rasanya tutup malam ni.. klik di SINI untuk menyertainya .. Selamat bersegmen =)

Blogger ini memang berbakat!

Berbakat.. memang berbakat betul Blogger ini.. Siapa? Orang yang Mak maksudkan ialah adik 'Adilah Mohd Arifin dari blog Kerana manisnya Epal..


Blog Kerana Manisnya Epal

Adik Myra ni memang berbakat dalam membuat doodle.. mak memang dah lama mencari orang untuk mak tempah doodle dan mak terjumpa blog Myra.. Mak teruslah mesej di facebooknya dan disana mak beritahu apa yang mak nak dalam banner mak tu.. 

Adik Dil buat dua design doodle untuk Mak berdasarkan gambar yang berikan padanya.. Cute sangat sangat dan memang mak suka bebenor.. nak tengok tak?? Jap mak kasi upload

sebelum
selepas

sebelum
selepas

Haaaa ok tak doodle yang dibuat oleh Adik Dil ni.. Bagi mak.. mak amat amat berpuas hati..pada sesiapa yang nak menempah banner, header ataupun doodle boleh lah ke blog Myra @ http://semanisepal90.blogspot.com/


BEST JUGAK SESEKALI BERJAUHAN DARIPADA PASANGAN

Anda ditinggalkan atau meninggalkan pasangan anda? Errr ni bukan tinggal terus ye.. ini topik bila ditinggalkan atau meninggalkan pasangan atas urusan kerja.. outstation kata orang putih.. Hmmm besttt jugak kan kalau sesekali berjauhan daripada pasangan ni terutamanya yang telah berumah tangga... Kenapa mak kata best sebab.. bila dah berjauhan ni mulalah timbul perasaan rindu.. Kalau dok kat rumah dan nampak muka hari hari mana nak sempat rindu merindu ni ye tak... Sebelum pergi keje jumpa, balik kerja jumpa.. nak makan jumpa.. nak tidur jumpa.. maka sentiasa ada di depan mata.. Bila dah berjauhan tu nak pegi kerja sidia tak ada.. balik kerja pun sidia tak ada.. Nak makan pun tanpa si dia.. kompommmm rindu punyalah...

pic by google

Bila dah rindu mulalah sms masuk bertalu talu.. "I miss you" .. "Tak sabar nak balik jumpa sayang..." Do you miss me".. "I love you..." dan macam macam jenis sms yang lebih berjiwang jiwang.. Cuba bayangkan kalau hari hari seperti biasa.. bila si dia tengok TV dan kita tengah memasak di dapur takkan le nak sms " I miss You" ataupun dia berkebun di luar dan kita tengah kemas rumah takkan nak call cakap "rindu lah" kannnn hehehe

Jadi sesekali berjauhan tu bagus juga.. Kerana di sana kita akan lebih menghargai pasangan kita.. Dan mungkin dapat menyemarakkan kembali hubungan kita.. 

Hmmm itu yang sesekali berjauhan le... Kalau selalu ditinggalkan tu lain punya topik pulak hehehe.. Waduhhh mak pun tak sabar tunggu somi mak balik dari outstation di Penang ni.. Sampai demam demam mak dibuatnya.. Adakah ini demam rindu.. wahahahaaaa jangan muntah dulu ye hehe.. Selamat berhujung minggu bersama tersayang ye =)

POSTO... POSTO.. POSTO...

Waduh dah berzaman rasanya tak jejakkan kaki dan pergi hantor surat.. Ye lah zaman sekarang main hantor email je kan mana nak hantar surat.. Semalam Mak Dara ke pejabat pos bagi menghantar hadiah hadiah bagi pemenang Contest JOM MENONTON LIBAS.. Mak hantar menggunakan pos laju.. Rasanya hari ni atau esok sampai le kepada semua pemenang pemenangnya tu....

3 dari 5 hadiah yang dah sedia untuk dihantar

fiQ'Ra telah memenangi 5 Tiket Wayang Libas bersama sehelai T Shirt Libas


Tempat kedua
Kutu 
http://kutukontest.blogspot.com/2011/09/jom-menonton-filem-libas-by-mak-dara.html

Puan Kutu memenangi 4 Tiket Wayang Libas bersama sehelai T Shirt Libas



tempat ketiga
Mia Liana memenangi 3 Tiket Wayang Libas bersama sehelai T Shirt Libas




Syukur alhamdullilah legaaaa rasanya bila dah menghantar semua hadiah hadiah kepada pemenangnya cuma seorang lagi pemenang yang belum menghantar detail kepada mak.. Bila dah hantar nanti mak akan poskan hadiahnya ASAP... Kepada semua pemenang selamat menonton LIBAS!!!!!!