Monday, October 10, 2011

Tolong berikan feedback pleaseeeeeee

As Salam... Syukur alhamdullilah blog Mak dara telah melalui satu transformasi dari blogspot ke .com.. Dan kini telah menjadi www.bicaramakdara.com .. =) Tapi Mak Dara tak pasti sekiranya blog Mak Dara telah boleh diakses oleh anda semua atau belum.. Ini kerana beberapa teman yang dah bertukar ke .com mengatakan yang mereka kena tunggu 24 hingga 48 jam sebelum sesebuah blog yang telah bertukar domain itu untuk diakses oleh semua orang.. Tapi mak rasa ini kurang dari 2 jam aje tp mak dah boleh update cuma mak tak pasti sama ada uols boleh baca ke tak aje huhu..

Kini mak dara ingin meminta feedback dari anda.. Sekiranya anda dapat membaca entry Mak dara ini dan dapat mengakses blog mak dara ini sila tinggalkan apa apa aje komen di entry ni.. Atau just tinggalkan . (titik) pun tak apalah . mak dara hanya mahu tahu jika blog mak dara ini telah diakses atau belum.. pleaseeeeeeee hehehe



www.bicaramakdara.com

As salam kepada semua teman.. Malam ni blog Mak dara akan berpindah dari blogspot ke .com . Jutaan terima kasih kepada blogger Intan Nurul Fateha kerana menaja domain selama setahun apabila Mak dara memenangi satu contest First GiveAway Tengkunizam.com | Rakan Blogger Klik1Malaysia. 

Pada mulanya Mak Dara pening juga untuk memilih nama domain yang sesuai namun selepas berbincang dengan somi mak dan juga atas perbincangan dan pendapat daripada beberapa rakan blogger jadi Mak Dara memilih nama

www.bicaramakdara.com 

Sebenarnya Mak Dara sendiri tidak tahu apa akan berlaku pada blog Mak ni apabila ia bertukar domain sebentar nanti.. Ada yang kata yang blog akan hanya boleh diakses selepas 48 jam kemudian.. Waduhhh nervous Mak Dara dibuatnya.. Sekiranya anda tidak dapat mengakses ke blog Mak Dara maknanya blog Mak Dara sedang under construction ya.. 

Semoga semuanya berjalan dengan lancar dan hingga kita bertemu lagi nanti insyaallah...




INILAH MUKA BUKU SAYA

As Salam. Pagi tadi Mak Dara dapat banyak friend request di facebook Mak Dara dan rata ratanya adalah dari teman teman blogger.. Wahhh best jugak dapat berkomunikasi dan berkenalan dengan lebih lanjut di kedua dua dunia blog dan facebook. 


Maka tiba tiba Mak Dara mendapat satu idea dan mahu adakah segmen INILAH MUKA BUKU SAYA.. pada yang nak tambah kenalan blogger dan menjadi teman di facebook boleh le join segmen mak ni ye.. Apa yang perlu anda lakukan ialah..

1) Buat satu entry bertajuk : INILAH MUKA BUKU SAYA
2) Tepek header blog Mak Dara tu
3) letakkan badge facebook anda/ fan page dan linknya sekali
4) Dah selesai letakkan link url anda di komen di bawah

Wahhh nanti banyaklah aktiviti dan sesi add mengadd di facebook ye hehe. Semoga segmen ini dapat mengeratkan lagi silaturahhim antara kita ya.



1 KAPAL DUA NAKHODA


Hari ni tengah bersarapan tersedak mak bila terbaca tentang somi mak dara, Martias Ali keluar di artikel di suratkhabar BERITA HARIAN ms 6(HIP).. Ye lah somi mak dara ni agak sibuk kebelakangan ni takde pulak dia cerita mengenai interviewnya dengan berita harian ni tup tup keluar je hehe..  Artikel itu mengenai kemelut dalam Persatuan Penulis Skrin Malaysia (SWAM). Dan ada teman mak di facebook juga ada berikan link artikel ini di Berita Harian Online


Sebagai salah seorang ahli SWAM dan isteri kepada Martias mak dara tak mahulah memberi sebarang komen.. Karang dikata buyers atau berat sebelah pulak kan.. Tapi kalau nak tahu lebih lanjut sila klik di SINI ya..Hmmmm walau apa apapun Mak Dara harap kemelut persatuan SWAM ini dapat diselesaikan secepat mungkin demi ahli ahli dan demi industri perfileman negara kita..