Thursday, November 3, 2011

HASRULHASSAN.COM - Keajayaan Manis Blog Saya


As Salam kepada semua rakan rakan.. Pagi ni Mak terpanggil untuk menjoinkan diri dalam segmen teman Mak Dara iaitu Hasrul Hassan dalam segmennya HASRULHASSAN.COM - Keajayaan Manis Blog Saya..

Mak Dara mula berblogging pada 17hb Januari 2011 maknanya hampir 11 bulan dalam dunia ni . Dan dalam 11 bulan menjadi blogger ini terdapat beberapa kejayaan manis atau mak dara lebih suka katakan sebagai kenangan manis yang telah Mak Dara lalui.. antaranya..

# Blog Mak Dara telah terpilih menjadi antara 6 orang calon untuk kategori TOP KAY POH bagi ANUGERAH WWWOW DiGi AWARD




# Ben Ashaari Pilih Beberapa Entry Mak Dara


# Blog Mak dara berada di dalam Bloglist Ben Ashaari


# Gambar Mak Dara bersama blogger hebat Mia Liana pernah menjadi Header blog Mia selama hampir beberapa minggu..

# Artikel Mengenai Mak Dara @ MAJALAH NONA






Dan kenangan paling manis bila dapat bertemu blogger blogger hebat..

Ben Ashaari

Ujang & Yana

Mia Liana

Budiey

Anwar Hadi

Cik Epal

Red Mummy

Apa yang boleh Mak Dara katakan bahawa berada dalam dunia blog adalah antara kenangan manis dalam hidup mak dara.. Dan mak akan terus berblogging selagi ada yang sudi menerima dan membaca coretan Mak...


Video Somi Mak Dara @ Berita Astro Ria

As Salam.. Al kisah semalam somi Mak Dara ada masuk dalam berita Astro Ria malam semalam.. Bukan pasal kena tangkap.. bukan pasal kena saman dan bukan jugak sebab kes Mak Dara bulinya.. Oh tidak.. Somi mak telah ditemuramah oleh pemberita mengenai acara MC PITCH yang telah dianjurkan oleh somi mak dara perstuan GAFIM dan persatuan SWAM.
 
Meh Mak Dara kongsikan petikan berita itu ye




Ada Idea Kreatif Untuk TV, Filem, Novel? Jom Pitch Idea Terus Kepada Producer /Penerbit! Kepada yang ada idea, tak kiralah penulis ka, pemandu teksi ka, doktor ka, suri rumah ka, tukang masak ka, cikgu ka... asalkan ada idea nak tulis buku ka, novel ka, drama tv ka, filem ka, duko ka, apa-apa sajalah idea... tapi tak tahu kat mana dan macam mana nak jual idea tu, silalah ke Program Malaysia Creative Pitch nanti. INGAT! Bukanlah proposal yang tebal-tebal tu, tapi just idea... sekeping pun tak apa... atau cerita terus pun okay... Datang saja ke Finas pada 17hb nanti dan bentangkan idea anda kepada penerbit buku/novel atau produser TV/Filam... kalau diaorang suka idea anda, maka adalah hasil untuk anda. Mana tau idea anda sesuai untuk filem... mungkin rezeki anda RM20K.... atau rezeki anda untuk jadi novelis..... Jumpa anda di sanaaaaaa