Thursday, November 10, 2011

HasrulHassan Jelajah dan Gegar Blog 2011 !!


As-Salam.
Hari ni Mak Dara nak join sebuah segmen dari blogger hebat HASRUL HASSAN. Katanya segmen ini bertujuan untuk pengumpulan blog-blog yang ada di dunia blog. Sesapa sahaja boleh join segmen ini. Salah satu cara untuk perkenalkan blog anda ke dunia blog tanahair. fuhh menarik tu...

nama anda sebagai blogger : MAK DARA

tarikh mula berblog atau tahun mula berblog: 17 Januari 2011

target blog anda untuk tahun 2011: Sebenarnya setelah hampir 10 bulan lebih memasuki dunia blog ini Mak Dara telah mencapai target yang Mak Dara impikan semasa baru baru masuk kedunia blog ini iaitu mempunyai follower sebanyak 100 orang.. hehehe syukur alhamdullilah telahpun mencapai target itu =)

Mari beramai ramai sertai segmen ini.. Klik di link ini ya http://www.hasrulhassan.com/2011/11/segmen-hasrulhassan-jelajah-dan-gegar.html


PINTU TAUBAT

Sebentar tadi baru saja ditayangkan drama PINTU TAUBAT episod ke 12 di Astro Oasis. Drama ni merupakan skrip ke 45 yang telah Mak Dara tulis. Skrip drama ini Mak Dara tulis bersama suami Mak Dara, Martias Ali.


Drama ni dah ditayangkan di Astro Oasis pada oktober 2010 tak sangka akan diulang tayang lagi pada tahun ni. Syukur alhamdullilah.. Drama ini adalah terbitan Jurey Rosli dari World Evolution Brain Sdn Bhd. Dan lagu tema drama ini dinyanyikan oleh Oja.

Mak dara snap pic di TV tadi hehe






Drama bersiri PINTU TAUBAT ini adalah rantaian cerita-cerita tantang kisah kisah manusia yang insaf dan mencari pengampunan daripada Allah SWT atas keterlanjuran dosa yang dilakukan. Penampilan khas Ustaz Ismail Kamus untuk menterjemah ayat-ayat Al-Quran sebagai pedoman.

TAJUK TAJUK EPISOD dalam PINTU TAUBAT

EPISOD 1 : TANGGANG
EPISOD 2 : NOMBOR TERAKHIR
EPISOD 3 : RASUAH

EPISOD 4 : ANAK

EPISOD 5 : AIR NERAKA
EPISOD 6 : CURANG
EPISOD 7 : DUSTA
EPISOD 8: RAGUTAN MAUT
EPISOD 9: INSAF ZARINA
EPISOD 10 : SAMUN
EPISOD 11 : TEKSI
EPISOD 12 : PELANGGAN
EPISOD 13 : MALAIKAT MAUT



Pinky Ladies Ahli Mesyuarat Tingkap ke 1700

Jutaan terima kasih Mak Dara ucapkan kepada blogger Pinky Ladies kerana telah menjadi Ahli Mesyuarat Tingkap Mak Dara yang ke 1700!!!!!




Syukur Alhamdulilah blog Bicara Mak Dara telah mendapat followers ke 1700!! Amin.. syukur.. Ini lebih membuatkan Mak Dara lebih bersemangat untuk lebih gigih untuk berbloging. Mak Dara ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada adik Pinky Ladies  kerana sudi follower Mak Dara yang ke 1700!! Jom ramai ramai kita terjah ke blog adik kiut ni dan klik di link http://pinkystorymory.blogspot.com/


Dan tidak dilupakan kepada semua Ahli AJK MESYUARAT TINGKAP MAK DARA kesemuanya. Setiap seorang dari anda adalah amat amat bererti dan amatttt bermakna bagi Mak Dara. Mak Dara ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada setiap sorang dari anda yang tidak putus putus terus mensupport blog picisan Mak Dara ini....






Ada Jugak Ek Lagu Pasal BULU...

Pagi tadi teman mak sharekan satu video pada wall dia. Tengok tajuk je dah pelik.. BULU?? Ada jugak ye yang buat lagu tentang bulu bulu ni hahahaha.. Mak terus tekan dan play.. Ohhh rupanya lagu CINTA MUKA BUKU nyanyian Najwa Latiff dah diorang tukarkan jadi CINTA MUKA BULU.. Lawak jugak videonya tapi yang mak suka vokalnya tu.. Walaupun liriknya lawak tapi suara penyanyinya tetap control ayu dan sedap.. Mungkin dah ada yang tahu dan dah tengok tapi pada yang belum tengok tu meh Mak Dara sharekan video serta lirik pada uols ye..


Lirik Cinta Muka Bulu

Kita berkenalan hanya dalam laman muka bulu
Kau hantar bulu dan suruh aku terima kamu
Ohh.. hatiku rasa berbulu
Dan pabila kau kata kau mahu bulu aku
Ku gelisah berdebar hati rasa berbulu
Ohh.. kenakah rasa itu

Chorus:
Bagaimana harus bersua
Ku rasa berbulu tapi bahagia
Perlukah kita cari bulu pertama
Walaupun kita tak pernah sebulu
Banyak bulu-bulu yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan bulu pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini bulu

Banyak soalan banyak juga berbulunya
Kata hati dan rasa tak di biar saja
Setiap yang berbulu ada kebaikannya
Harus pejam mata dan berbulu apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam bulu aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu oo
Ini cinta berbuluku

Dan bila kau katakan kau suka bulu
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju oo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka bulu

(Chorus)

Pabila kau katakan kau suka bulu
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju oo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka bulu