Monday, November 14, 2011

FACEBOOK Akan Ditutup Pada 15th, 2012!



Mark Zuckerberg mengumumkan bahawa Facebook akan ditutup pada bulan Mac 2012"Facebook telah berada di luar kawalan," kata Zuckerberg dalam sidang akhbar di pejabat Palo Alto beliau, "dan tekanan menguruskan syarikat ini telah merosakkan hidup saya. Saya perlu menghentikan semua kegilaan. "

Zuckerberg seterusnya menjelaskan bahawa bermula 15 Mac tahun depan, pengguna tidak lagi akan dapat mengakses akaun Facebook merekaYang memberikan pengguna(dan penagih Facebooksetahun untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan tanpaFacebook.

"Selepas 15 mac 2012 seluruh laman web akan di ditutup," kata Avrat HumarthiNaib Presiden Hal Ehwal Teknikal di Facebook"Oleh itujika anda mahu melihat gambar-gambar anda sekali lagi, saya cadangkan anda mengambil mereka dari internetAnda tidak akan mampu untuk mendapatkan mereka kembali selepas Facebook ditutup. "

Zuckerberg berkata keputusan untuk menutup turun Facebook adalah sukartetapi diatidak fikir rakyat akan menjadi marah.

"Secara peribadi, Mak Dara pun dah rimas mendengar spekulasi bahawa Facebook ini yang dah banyak kali nak ditutup tapi tak tutup tutup pun.. Kompom salah satu dari publisti murahan je ni kannnn.. Apa ada kes.. BLOG kan aderrrr hehehehe


Jemputan Khas Para Bloggers Ke MC PITCH

Ada Idea Kreatif Untuk TV, Filem, Novel? Jom Pitch Idea Terus Kepada Producer /Penerbit! Kepada yang ada idea, tak kiralah penulis ka, pemandu teksi ka, doktor ka, suri rumah ka, tukang masak ka, cikgu ka... asalkan ada idea nak tulis buku ka, novel ka, drama tv ka, filem ka, dukomentari ka, apa-apa sajalah idea... tapi tak tahu kat mana dan macam mana nak jual idea tu, silalah ke Program Malaysia Creative Pitch nanti. INGAT! Bukanlah proposal yang tebal-tebal tu, tapi just idea... sekeping pun tak apa... atau cerita terus pun okay... Datang saja ke Finas pada 17hb nanti dan bentangkan idea anda kepada penerbit buku/novel atau produser TV/Filam... kalau diaorang suka idea anda, maka adalah hasil untuk anda. Mana tau idea anda sesuai untuk filem... mungkin rezeki anda RM20K.... atau rezeki anda untuk jadi novelis di event MC PITCH yang akan berlangsung pada 17hb November 2011 (Quote)



Pihak MC PITCH akan memberikan Jemputan kepada para Blogger untuk menyertai acara ini.. . Kepada Blogger yang mahu memeriahkan majlis ini juga pun boleh join.. Bawak ahli keluarga.. kawan kawan.. lagi ramai lagi bagus... Bagi meriah sikit majlis kan dan support rakan rakan.. Senang aje untuk menyertainya.. APa yang perlu anda lakukan adalah...


1) Buat satu entry "Jemputan Ke MC PITCH"

2) letakkan logo MC PITCH seperti diatas

3) Copy paste "quote" seperti di atas.

4) Sertakan bersama alamat email anda (untuk urusan penghantaran jemputan)

5) Setelah selesai sila letakkan link di entry ini..


6) Tarikh tutup penyertaan 15hb Nov 2011

Itu sahaja.. Mudah bukan.. Semoga anda mendapat jemputan ke acara MC PITCH yang akan berlangsung di FINAS Hulu Kelang pada 17hb nanti ya.. Dan semoga di sana anda bisa menyampaikan story atau cerita anda kepada semua penerbit dan semoga cerita anda dapat dijadikan drama, novel ataupun Filem insyaallah.. Untuk Maklumat lanjut tentang MC PITCH sila klik di SINI

Para BLOGGER yang telah menyertai acara ini:
http://pupel.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html
http://ayung-join-contest.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html
http://daxmanje94.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html
http://www.munnafendy.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html
http://bilakukatacinta.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html
http://queeninthecastle.blogspot.com/2011/11/cik-ainsyah-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html
http://mamaemacyg.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html
http://amirastudio.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html
http://amirazoe155.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html#axzz1dQI5huLs
http://www.ieyra.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html
http://tintateratakerapung.blogspot.com/2011/11/saya-mahu-jemputan-ke-mc-pitch.html






SELAMAT HARI LAHIR KASIH...

Hari ini 14hb 11 2011 maka genaplah umur anak ketiga Mak Dara iaitu ADZA KASIH SAFEA 7 tahun..

Kasih di harijadinya tahun lepas..

Kejap aje masa berlalu dah pun 7 tahun berlalu.. Mak Dara ingat lagi saat saat melahirkannya pada 7 tahun yang lalu... Betul betul pada pagi hari raya aidilfitri.. Masa tu orang tengah sibuk beraya Mak Dara sibuk bergegas ke Klinik Bersalin Subang.. Siap dengan pakai baju raya lagi hehehe.. Ohhh memang lain pengalaman bila bersalin di hari raya ni.. Mak dara lahirkan Kasih secara C-Section/ pembedahan. Lepas aje bersalin siap semua adik beradik datang melawat pun dengan berpakaian baju raya.. Dah macam open house dah kat klinik tu.. Penuh dengan adik beradik Mak Dara .. 

Tapi paling sedih pun masa bersalin time raya jugak sebab apa? Sebab lepas balik aje dari klinik kena pantang kan.. Habis tu orang tengah raya.. tau tau ajelah menu hari raya ohhhh terliurrr wooo.. Sedangkan Mak Dara hanya dapat makan nasi, sayur ngan ikan kering aje huhuhu.. Dah tu air pun Ibu mak dara suruh minum sikit sikit je.. Fuhh seksa berpantang ni hehehe...

Dalam banyak banyak anak.. Kasih yang paling manja dengan Mak Dara.. Mungkin ini kerana Mak menyusukannya selama hampir 3 tahun.. So bonding tu kuat .. Hmm Ok lah Mak Dara terpaksa undur diri dulu.. Mak kena siapkan birthday party untuk Kasih petang ini..

Untuk anak mama ADZA KASIH SAFEA.. Mama luvssss you so much sayang.. Selamat Hari Jadi Yang Ke Tujuh sayangku...