Tuesday, November 15, 2011

Para Blogger Jom Ke Majlis Pembukaan FFM 24 Esok!

FFM24


Para BLOGGERS!!!! Anda semua di jemput untuk menghadiri Malam Anugerah Gemilang Cipta dan Majlis Pembukaan Festival Filem Malaysia ke 24 pada 16hb November 2011 di Panggung Anniversary Taman Tasik Perdana Kuala Lumpur. Jam 7:30 malam esok!!!!

Namun anda haruslah mengikut tema pakaian untuk ke majlis ini iaitu pakaian bertemakan warna Hitam Dan Emas. 


Tak perlu tiket tak perlu jemputan .. datang aje... Tempatnya dengar cerita adalah open.. Digalakkan untuk membawa rakan rakan dan juga ahli keluarga.. Namun Mak Dara rasa kanak kanak tak digalakkan kot.. Part tu betul betul Mak tak sure hehe...


Kehadiran adalah dialu-alukan. Lagi ramai.. Lagi Meriah.. Jumpa anda di sana.. Di sana.. Di sana..... =)



Kenapa Banyak Benor Gambar Lucah Di Facebook Sekarang ni..

Waduhhhhhh.. Sekarang ni nak bukak Facebook pun dah rasa macam nak buka laman porno pulak.. Ye lah.. Banyak benor gambar gambar lucah diupload dan terpampang di Facebook tu.. Ishhhhh rasa Mak Dara peratusan remaja pun lebih kurang sama banyak menggunakan lama Facebook seperti golongan yang dah berumah tangga.. Macam mana kalau budak budak ni tengok.. Adoyai....


Kalau kawan Facebook yang sedikit rasanya boleh lagi dihidekan atau removekan orang orang yang tak bertanggungjawap ni dari friendlist.. Tapi kalau beribu ribu lemon friendlist jenuh jugak nak buang satu persatu.. Tolonglah jangan nak sebarkan lagi gambar gambar tak senonoh itu di Facebook.. Biarkanlah facebook kembali bersih seperti dahulu kala..

Ada teman Mak Dara kata yang ianya virus.. Kalau kita komen di gambar tu maka tanpa kita ketahui kita turut sama menyebarkan gambor 18SX tu.. Maka jauhkan le dari komen mengomen ye.. Karang orang ingat anda pulak yang sebarkan benda tak senonoh ni.. Hishhh virus pun dah pandai gatal ye sekarang ni...




Somi Mak Dara @ SINAR FM

Sebentar lagi somi Mak Dara Martias Ali akan keudara di SINAR FM.. Dia dijemput ke sana untuk membincangkan tentang acara MC PITCHnya tu.. Fuhhhh semoga somi mak dapat lakukan yang terbaekk kejap lagi.. Bini pulak yang nebes kan hahahaha


Jom layan SINAR FM ONLINE... Klik di sini untuk mendengar SINAR FM secara online ye http://www.sinar.fm/Capsule/muzik.aspx



Asyik Nak Keje Ngantuk.. Ngantuk Aje Kene Keje..

Ohhh why oh why.. Asyik Nak Keje je terusssss Ngantuk.. Asal Ngantuk Aje Kene Keje.. Bantal pun macam asyik memanggil manggil nama Mak Dara adesssss

Funny Animation, Animated Pictures and Comments

Dah asyik terkebil kebil mata Mak Dara jadinya.. Macam mana ni.. Skrip episod terakhir drama bersiri Mak Yong belom siap siap lagi ni... ohhh dugaan hehehe


Pasangan Lesbian Bercumbu Di Tempat Permainan Kanak kanak.. APAKAH??

As Salam... Semalam Mak Dara pergi menyambut harijadi anak keetiga Mak dara si Adza Kasih safea.. Mula mula makan makan di KFC Wangsa Maju then ke Superstar Karaoke di Wangsa Walk.. Jenuh dengar lagu ABC dan ba ba black ship dan banyak lagi lagu kanak kanak di dalam karaoke tu haha kemudian diteruskan lagi sambutan harijadi itu di tempat permainan kanak kanak di aras 3 wangsa walk..

Kasih di tempat permainan kanak kanak @ Wangsa Walk Mall

Adza Isabella (anak bongsu) mak dara turut berada di taman permainan itu

Anak mak dan anak buah Mak Dara sedang bermain di taman permainan itu

Tengah seronok anak anak Mak Dara tengah main tiba tiba anak mak tunjuk sesuatu dan kata.. Eeee tak malu.." Ehhh terkejut mak dara dengan apa yang dikatakan oleh anak mak.. mak sempat berpaling ke arah yang ditunjuk dan tempat tu bersebelahan aje dengan tempat anak anak Mak Dara main bola seperti dalam gambar di atas.. Maka sempat le Mak melihat satu adengan panas pasangan Les ni.. Mak ai.. terbukanya kome berkissing kat public ek.. Dah tu pulak kat tempat permainan kanak kanak.. Agak agak le adik adik oi.. Kalau nak jadi les ke apa ke itu terpulang kepada diri masing masing tapi yang membuat mak marah dan nak masuk campur ialah apabila perbuatan korang tu dilihat oleh anak Mak .. Apa yang nak Mak jelaskan pada anak Mak tu dek non ooi! 

pic by google
(mak tak sempat nak snap pic diorang kalau tak mmg kasi up dah grrr)

Lepas diorang perasan yang mak melihat diorang dengan wajah mak macam nak lempor kasut je kat diorang terus diorang tarik seorang kanak kanak yang bersama mereka keluar dari tempat permainan itu..  Adesss kalaupun tak malu nak bercumbu di hadapan orang dan kanak kanak tak dikenali tapi malulah sikit pada anak korang tu.. (Errr musykil jugak macam mana boleh ada anak). Banyak jugak pasangan ibu bapa dan couple dalam taman tu tapi takde lah nak buat show macam diorang tu.. 

Adesss sekarang nak bawak anak anak ke tempat permainan pun dah tak selamat.. APAKAH???


Gambar Somi Mak Dara, Martias Ali @ Malaysia Hari Ini

As salam dan selamat pagi.. Fuhhh syukur alhamdullilah akhirnya somi Mak Dara Martias Ali telahpun selesai ditemuramah di alam rancangan Malaysia Hari Ini sebentar tadi (8:20pg). Somi Mak Dara dijemput bersama sama En Jurey Rosli Pengerusi GAFIM dan juga Eja dan mereka semua diinterview mengenai mereka yang masing masing menjadi calon top 5 bagi Festival Filem ke 24 yang akan berlangsung pada 20hb November nanti..

Ok .. Meh Mak Dara sharekan gambar gambar somi mak di MHI itu ye =)



somi Mak paling tengah


Eja

En Jurey Rosli

Sedutan filem Libas

pengacara MHI


Haa itulah serba sedikit gambor somi mak di HMI.. Pic ni Mak snap snap kat TV je hehe.. Mereka banyak membincangkan tentang festival filem. Somi Mak Dara Martias antara calon untuk kategori CERITA ASAL TERBAIK FFM 24 bersama sama Mamat Khalid, Mira Mustaffa dan juga Shamsul Dato Yusof Haslam.

Top 5 Cerita Asal Terbaik
Mamat Khalid – Hantu Kak Limah Balik Rumah
Syamsul Yusof – Khurafat
Syamsul Yusof – K.L. Gangster
Martias Ali – Libas
Mira Mustaffa – Nur Kasih The Movie

Fuhhh ikhlas Mak dara katakan yang kami tidak mengharapkan apa apa kemenangan namun kami bersyukur kerana tersenarai bersama penulis penulis hebat negara. Dah tercalon ni pun dah syukur alhamdullilah.. Semuanya bakal terjawap pada FFM ahad ini...




Somi Mak Dara, Martias Ali @ MHI pagi Ini!

Fuhhhh teruja betul Mak Dara kerana sekejap lagi somi Mak Dara Martias Ali akan bersiaran langsung di rancangan Malaysia Hari Ini bersama Encik Jurey Rosli bagi membincangkan tentang acara MC PITCH pada pukul 8:20 pagi ini.


somi Mak Dara (plg kiri) @ rancangan 8TV QUICKIE

Gambor di atas ni  masa somi Mak Dara diinterview di rancangan 8TV QUICKIE pada beberapa minggu yang lalu hehe. Pada sesiapa yang bangun awal tu boleh le layan tonton Malaysia Hari Ini pukul 8:20 pagi nanti ye =) Somi mak yang nak kene inteview tapi Mak pulak yang nebes..