Thursday, November 17, 2011

Ramainya Pengulas Sukan Di FB

As Salam.. Pastinya sekarang ramai yang tengah sakan menonton bola perlawanan antara Malaysia dan Indonesia kan.. Fuhhhhh penuhhhhhhhhh di dada dada wall facebook dengan status status mengenai perlawanan bola malam ni.. Tak sangka Mak Dara ramai juga ye pengulas sukan di fb hehehe.. 

Diharapkan peminat peminat sukan dari kedua dua negara dapat menjaga hati dalam setiap update status anda tu ya.. Jangan pula ada yang terguris.. Kita kan serumpun hehehe


Walau bagaimana pun Hasbullah Awang juga menjadi pojaan hatiku.. Pengulas sukan paling sinonim di malaysia.. rasa macam tak puas kalau tengok sukan tanpa suaranya mengulas kan =)

DOA SUPAYA SUAMI SETIA HINGGA KE AKHIR HAYATNYA

As Salam kepada semua teman.. Hari ini Mak Dara nak berkongsi kepada semua yang bergelar isteri isteri.. iaitu DOA SUPAYA SUAMI SETIA HINGGA KE AKHIR HAYATNYA...


pic oleh Pak google

Mak Dara telah membaca mengenai doa ini di FB yang telah disharekan oleh teman FB Mak Dara dan rasanya baik juga jika dikongsikan bersama teman teman blogger yang bergelar isteri.. Sharing is caringkan... 


MAKSUDNYA: Katakanlah (wahai Muhammad): "jika benar kamu mengasihi Allah maka ikutlah daku, nescaya Allah mengasihi kamu serta mengampunkan dosa-dosa kamu. Dan (ingatlah), Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani." SURAH ALI IMRAN: AYAT 31

"Barangsiapa yang membaca ayat yang ke 31 dari surah ini, nescaya suaminya akan setia dan kasih kepadanya"caranya: Baca doa ini setiap kali selepas solat. InsyaAllah,Nescaya Allah SWT makbulkan doa tersebut.

Marilah kita amalkan doa ini bersama sama semoga ikatan dan hubungan kita bersama suami tercinta berkekalan hingga ke akhirnya insyaallah...


Jom Ramai Ramai Ke Finas Hari Ni!

As Salam.. Jom kawan kawan kita ke FINAS hari ini bagi memeriahkan acara MC PITCH yang berlangsung sekarang hingga pukul 6 petang nanti. Bagi yang ada idea atau story untuk buat drama atau filem.. Jangan lepaskan peluang.. Terdapat hampir 50 penerbit sedang menanti cerita anda . Jika mereka suka dengan cerita anda maka cerita anda akan terus dijadikan drama, novel ataupun filem.. Perghhh bestt tu.. 

sekitar Majlis MC PITCH pada pagi tadi

sekitar Majlis MC PITCH sekarang (11 pg)

Mereka mereka yang sedang "menjual" cerita mereka kepada penerbit

Ini adalah gambar yang sedang berlangsung sekarang di Finas. Dijangka akan ramai lagi yang akan datang pada waktu tengah hari dan petang nanti.. Antara penerbit dan stesen TV yang berada di sana ialah dari RTM, NTV7, TV9, TV3 dan Astro.. Tidak ketinggalan Metrowealth, Line Clear production milik Prof razak Mohheiddin dan juga Skop Production. Jika tidak silap mak dara Dato Yusof Haslam akan hadir di acara ini pada pukul 2 petang nanti.. Jadi apa lagi jom terus bertemu dengan mereka dan melontarkan idea idea kita..

Pada yang tak ada idea pun di jemput hadir terutama pada para blogger.. Boleh le datang dan cover event ni.. Dijangka ramai blogger yang akan hadir untuk memeriahkan acara ni juga.. Boleh le hang out atau berjumpa dan berbual bual di sana nanti .. Bawak teman dan keluarga bersama ya.. Lagi ramai lagi bagus.. lagi meriah... Jumpa anda di sanaaaaaaa....


Senarai dan Gambar Gambar Pemenang Anugerah Gemilang Cipta FFM24


Sempena Majlis Festival Filem Malaysia ke 24, satu majlis Malam Anugerah Gemilang Cipta telah diadakan di Taman Tasik Perdana malam semalam. Ini kiranya acara part 1 dan acara part 2 iaitu acara penuh FFM akan berlangsung pada ahad depan.

Di acara Anugerah Gemilang Cipta , 10 buah Anugerah telah disampaikan. Dan di sini Mak Dara akan senaraikan nama pemenang pemenang pada malam itu ya..

Kategori Poster Filem Terbaik 
Pemenangnya Poster Filem Hikayat Merong Mahawangsa


Kategori Kesan Khas Visual Terbaik 
Pemenangnya Filem Hikayat Merong Mahawangsa
Erdy KRU menerima anugerah

Kategori Pelakon Kanak Kanak Terbaik
Pemenangnya Adik Mia Sara

Kategori Pelakon Harapan Lelaki Terbaik
Pemenangnya Salehudin Abdul Bakar (Filem Hantu Bonceng)

Kategori Pelakon Harapan Wanita Terbaik
Pemenangnya Nadia (Filem Cun)

Kategori Lagu Tema Asal terbaik
Pemenangnya Edry KRU Lagu Sedetik Lebih nyanyian Anuar Zain

Kategori Pengarah Harapan Terbaik
Pemenangnya En Jurey Rosli (Filem Libas)

Kategori Filem Pendek terbaik
Pemenangnya Filem Bertajuk The Other Side

Kategori Filem Animasi terbaik
Pemenangnya Mushroom Head (Multimedia University)



Mak Dara dan Somi di Malam Anugerah itu =)

Mari kita sama sama nantikan 22 buah anugerah lagi yang bakal dinobatkan di Malam Festival Filem Malaysia FFM ke 24 pada 20hb Nov depan....