Wednesday, November 23, 2011

WORDLESS WEDNESDAY # 9

hehehehe

G.I.M GIRLS IN MUSIC

As Salam.. Tengah Mak Dara godek godek album lama tiba tiba terjumpa lah gambar gambar ni.. Gambar pada tahun 1999.. Fuhhh dah dekat 12 tahun dah gambar gambar ini hehe. Gambar apa? Mari Mak Dara sharekan ye..

G.I.M
atas dari kiri Tuty, Diana Rafar, Shazlin, Onie -hadapan Shazlin

Ya inilah dulu kumpulan penyanyi G.I.M.. GIRLS IN MUSIC.. Haaa pernah dengar tak pasal kumpulan ni.. Mereka hanya sempat mengeluarkan satu aje album sebelum kumpulan mereka ni berpecah.. Ahli ahli G.I.M adalah terdiri daripada Diana Rafar, Shazlin, Onie, Cempaka Sari dan juga Adza Tuty.. Yup adik Mak Dara adalah salah sorang dari ahli kumpulan ni hehe..

Puas le Mak Dara search kat youtube utk video klip lagu diorang tapi takde. Almaklum le tahun 1999 youtube kat Malaysia ni belum popular lagi.. Sekarang ni aje semua pun ada di youtube tu.. Cuma Mak Dara berkesempatan menemui satu video klip di mana adik Mak Dara Adza Tuty menjadi model untuk video klip untuk kumpulan INDIGO dari syarikat KRU

Adza Tuty yang pakai swaeter warna Coklat tu =)

Ohhh itu semua cerita lama.. Sekarang semua ahli G.I.M pun masing masing dah bekeluarga. Dan mereka juga sudah jarang bertemu. Tuty is a single mother of two.. Dan dia juga baru saja "berhijrah" ke imej baru.. Syukur alhamdullilah.. 

Tuty dulunya ada blog personal namun akhirnya blognya itu telah ditukar menjadi blog perniagaan hampernya.  Jomlah ramai ramai melawat blogshopnya tu dan klik di sini ye http://adzashop.blogspot.com/