Friday, December 9, 2011

KEPUTUSAN PEMENANG MAK DARA FABULOUS GIVEAWAY

Sebanyak 127 penyertaan dan sebanyak 127 buah Tajuk Drama telah diberi. Saringan pertama menempatkan sebanyak 25 Finalist berjaya memasuki Top 25 dan saringan kedua telah menampilkan Finalis Top 10.. Kini tibalah masanya untuk Mak Dara mengumumkan... tarikh bagi melihat anak bulan.. Sajer je.. Serius sangat kang ada yang tension haha

Setelah dinilai oleh Mak Dara dan beberapa juri yang lain yang juga merupakan penulis skrip, maka kami sebulat suara telah memilih 4 pemenang bagi MAK DARA FABULOUS GIVEAWAY. Kriteria yang dippilih untuk diangkat sebagai pemenang ialah keunikan Tajuk Drama Yang diberi, Mesej yang ada dalam tajuk itu, Komersial value tajuk itu sendiri dan kesesuaian tajuk itu untuk dijadkan sebuah drama. Maka tanpa membuang masa Pemenang pemenang bagi MAK DARA FABULOUS GIVEAWAY adalah..

PEMENANG TEMPAT PERTAMA
TEKSI DRIFT

HADIAH TEMPAT PERTAMA
a)Nama anda (pemenang) akan Mak Dara masukkan dalam skrip terbaru Mak Dara sebuah drama bersiri 13 episod yang berjudul MAN POS MASUK KAMPUNG dan menjadi nama salah satu watak didalam skrip itu.

b) Cash Voucher bernilai RM500 tajaan AMEE PHILIPS JEWELERY

c) 3D2N 2-room Apartment Accommodation at GENTING PERMAI RESORT
bernilai RM440

d) Wang Tunai RM50 Tajaan Blogger Hazman Fadzil

d) TOP UP RM30


PEMENANG TEMPAT KEDUA
ROMEO ROMEO TERAKHIR
HADIAH TEMPAT KEDUA
a) Cash Voucher bernilai RM500 tajaan AMEE PHILIPS JEWELERY

b) RM 100 Cash Voucher for facial treatment tajaan CLARA

c) TOP UP RM20


PEMENANG TEMPAT KETIGA
KERAMAT CINTA TERAGUNG


http://www.mialiana.com/2011/12/mak-dara-fabulous-giveaway.html

HADIAH TEMPAT KETIGA
a) Cash Voucher bernilai RM500 tajaan AMEE PHILIPS JEWELERY


PENYERTAAN PALING KREATIF

HADIAH PENYERTAAN PALING KREATIF


b) TOP UP

Terima kasih Mak Dara ucapkan kepada semua yang sudi menyertai GA Mak Dara ini dan kepada keempat empat pemenang tahiah Mak Dara Ucapkan.. Kepada yang tidak tersenarai.. Harap dapat bertemu lagi di GA Mak Dara yang akan datang ya.. Anda memang sporting habessssss..

Ribuan terima kasih kepada pihak penaja AMEE PHILIP JEWELERY , GENTING RESORT dan Blogger Hazman Fadzil kerana sudi menaja hadiah bagi GA Mak Dara ini.. terima kasih daun keladi kalau boleh sponsor lah lagi ye hehe


Kepada pemenang sila hantarkan nama, alamat kepada email mak dara @ mrs_martias@yahoo.comMAK DARA FABULOUS GIVEAWAY (TOP 25)

Alhamdullilah MAK DARA FABULOUS GIVEAWAY telah tamat malam semalam dengan penyertaan diterima sebanyak 126 penyertaan. Terus terang Mak Dara nyatakan bahawa angka itu benar benar tidak pernah terlintas difikiran Mak Dara. Pada mula membuat GA ini Mak Dara harap agar ada lah 10 bloggers yang sudi join GA Mak Dara ni. Almaklumlah blog ni pun baru je bernafas sepuluh bulan setengah. Tapi tidak sekali kali menyangka bahawa angka itu melonjak ke angka 127.

Mak Dara ingin mengucapkan setiap seorang dari anda yang sudi menyertai GA Mak Dara ini. Uols memang terbaekkkk.. Sekarang Mak Dara berada dalam dilema sikit sebab kesemua 127 penyertaan memberikan tajuk tajuk filem yang best best..

Akhirnya Mak Dara meminta pertolongan beberapa teman penulis skrip drama dan filem termasuk somi Mak Dara Martias Ali untuk menjadi juri jemputan dalam GA Mak Dara ni. Ciri ciri yang dititik beratkan dalam pemilihan pemenang adalah keunikan Tajuk Filem yang diberi, Mesej yang ada dalam tajuk itu, Komersial value tajuk itu sendiri. Dan kesesuaian tajuk itu untuk dijadkan sebuah Filem. Dan suami Mak Dara juga mencadangkan supaya mencari pemenang secara berperingkat. Begitu juga yang disarankan oleh teman FB Mak Dara semalam. Jadi peringkat macam mana? Peringkatnya macam ni.. Mak Dara akan adakan 3 peringkat. peringkat pertama FINALIST TOP 25, peringkat kedua FINALIST TOP 10. dan diakhiri dengan peringkat terakhir iaitu mengumumkan PEMENANG. Harap anda dapat bersabar dengan cara Mak Dara ni yer hehe.. Ok Bagi peringkat pertama Mak Dara nak umumkan FINALIST TOP 25!!!
FINALIST TOP 25!!!
25. http://haisayaarol.blogspot.com/- ADA AKU KISAH

Terima kasih Mak Dara ucapkan kepada semua yang sudi menyertai GA Mak Dara ini dan kepada yang berjaya menjadi finalist TOP 20 tahiah.. Kepada yang tidak tersenarai.. Harap dapat bertemu lagi di GA Mak Dara yang akan datang ya.. Anda memang sporting habessssss.. Ok Sekarang Mak Dara sedang membuat saringan kedua untuk mendapatkan finalist top 10.. tunggu ya

Mak Dara juga ingin berterima kasih kepada pihak penaja AMEE PHILIP JEWELERY , GENTING RESORT dan Blogger Hazman Fadzil kerana sudi menaja hadiah bagi GA Mak Dara ini.. terima kasih daun keladi kalau boleh sponsor lah lagi ye heheAduhai Isabella...

Bella dengan ubatnya

As Salam kepada semua teman.. Waduhhh semalam hari yang penuh suspen bagi Mak Dara.. Ini semua kerana si Isabella anak bongsu Mak Dara tu.. Semalam tiba tiba aje Belaa mengadu badannya penuh bintik bintik. Bila Mak Dara check.. Fuhhhh penuh bntik tu dari leher ke kaki.. Tapak tangan dia yang paling banyak. Kecut perut Mak Dara melihatnya . Di kepala terfikir.. KOMPOM DENGGI!! Tapi hairannya jugak sebab dia tak demam . Tapi tolak sebelah semua Mak terus Caal somi mak suruh balik dari pejabat dan hantar bella ke klinik..

Dan syukur alhamdullilah..... Doktor kata bukan Denggi tapi Alergic..  Fuhhhh syukur bukan Denggi.. Sebab Mak memang dah packkan baju Bella dan Mak  siap siap untuk bermalam di hospital hehe.. Alhamdullilah setelah makan ubat semalam Bella dah sihat. Bintik pun dah kurang.. Tapi doktor suruh mak jaga dia semalaman dan lihat kalau simptom simptomnya semakin teruk maka Mak kena bawak Bella kembali ke klinik dan seterusnya hospital. Apalagi mata mak dah jadi macam CCTV dah semalam asyik dok tengok aje perkembangan Bella .

Sepatutnya Mak Dara umumkan pemenang MAK DARA FABULOUS GIVEAWAY semalam. Namun kerana dek Bella kurang sihat maka tak dapat Mak umumkan semalam.. Maafkan Mak ye.. Ok tunggu ya.. Kejappp je lagi Mak Dara umumkan siapakah pemenangnya ya.. Tungguuu...


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK