Saturday, January 28, 2012

Bagaimanakah Menyambut Kepulangan Suami

Semalam masa sedang elok elok Mak Dara dan somi dalam perjalan pulang ke rumah dari meeting di KL, tiba tiba terdengar satu iklan di radio.. Mak Dara tak ingat iklan apa atau macam mana iklan tu bermula tapi part ending tu terdapat dialog dari si isteri menyambut kepulangan suaminya dengan " Selamat Pulang Abang...." dengan sungguh lemah lembut sekali... Tepat tepat time tu jugak somi mak menjeling pada mak dan bertanya.. Ada ke isteri isteri time sekarang sambut husband balik macam tu? Erkkkkk tersedak datin maimon macam tercekik biskut merry dibuatnya Mak Dara semalam.. Waduhhhh ini soalan ke perli ni uwaaaaaaaaaaaa



Ye lah terkadang kita lupa part part macam tu.. Part yang kita pandang remeh rupanya memberi kesan jugak kepada pasangan... Maka oleh itu mak dara dah nekad balik aje somi mak dari keje dan dalam keletihannya tu mak dara nak sambut dengan lemah lembut siap dengan dialog dalam iklan tu lagi ha.. Dah tu plan nak bukakkan kasut dan stoking.. ambil bag dan terus hidangkan air untuknya.. Haaaaa jangan datok maimon tanjat sudah hehehe

So mak dara sarankan kepada semua para ibuk ibuk sekalian mari kita  sambut kepulangan somi dengan penuh kemesraan dan kelembutan.. kompom somi bertambah tambah sayang pada kita.. Jangan sampai dia tak nak ke tempat kerja esok cukuplah hehehehe


Pls vote Blog Mak Dara untuk THE WORST BLOG OF THE YEAR
Pls vote Blog Mak Dara untuk THE WORST BLOG OF THE YEAR..
click the banner to vote

10 comments:

  1. petua yg bagus utk dikongsi kadang2 terlupa benda kecik2 camni la blh jadi bsr kan...hehe

    selamat berbahagia mak...

    ReplyDelete
  2. bila baca entry ni, eem.. lagi tak sabar rasanya nak tunggu en. suami balik dari KB bari ni..

    ReplyDelete
  3. biasa sambut suami dengan beri salam dan cium tangan je! romantik gak kan? heheheeee

    ReplyDelete
  4. salu dh tau husband otw balik dr kje msti setting rambut mekap siap2. bukak pintu pagar (ye pintu pagau manual jew), dan buat air siap2 even dia kata kenyang.tunggu dia dpn pintu rumah. bila dia dh siap parking tlg bkk pintu kete, salam peluk cium, angkat beg bwk masuk dlm , sambil pimpin dia masuk rumah... tu je kot. harap mcmtulah saya sampai ke tua.

    ReplyDelete
  5. memang betul kalau sambut kepulangan suami dengan senyuman ceria, nanti suami bertambah happy, kurang kusut fikiran dan makin pemurah hehehehehe

    www.mrslya.com

    ReplyDelete
  6. tips penting nieh nak pikat suami, mana yg dah kendur2, suam2 suku je hubungan tu, dengan tips ni mesti ketat balik.. jom ikut?>

    ReplyDelete
  7. saling mengingatkan...tq mak dara

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mak dara...so sweetnyakan kalau dpt lakuknnya setiap hari...:)

    ReplyDelete
  9. Janganlah pula ada si ister terkam suami apabila sampai di muka pintu. Terkejut Boboi. :-)

    ReplyDelete