Saturday, January 14, 2012

MARTIAS BIKIN FILEM

Bangun pagi aje Mak Dara dikejutkan dengan panggilan telefon dan sms bertalu talu dari teman dan keluarga terdekat.. Kata mereka kirim salam pada LELAKI XY.. Erkkk tanjat jugak Datin Maimon dibuatnya.. siapakah lelaki XY tu.. Baru Mak Dara tahu bahawa artikel mengenai somi Mak Dara iaitu Martias Ali telah keluar di surat khabar BERITA HARIAN di ruangan LELAKI XY.. Apa lagi terus le pegi beli..

Bila buka buka aje surat khabar tu Datin Maimon tanjat lagi.. Kenapa? Yelah sampai dua muka surat besar artikel pasal somi mak dengan tajuk MARTIAS BIKIN FILEM.. Waduhhhh speechlessssss kami dibuatnya....

My Hubby @ Harian Metro 14hb Jan 2012
ms/19 XY ikon lelaki



Artikel ini mengenai somi Mak yang anjurkan sebuah festival filem pendek KLIS yang akan berlangsung pada 30hb Jan hingga 1hb Feb depan.. Ia juga menceritakan serba sedikit tentang latar belakang somi mak yang pernah menjual kuih dalam keretapi masa kecilnya.. bagaimana minatnya dalam dunia filem berputik dan bagaimana dia melayari hidup sebagai seorang anak seni... Sesungguhnya bukan mudah untuk berada di dalam bidang yang sungguh mencabar ini dan syukur somi mak dapat bertahan amin...

Terima kasih kepada wartawan Fairuz Zaidan kerana sudi membuat artikel ini dan kepada somi mak tahniah yang so proud of you..


8 comments:

  1. hebat bila ada isteri hebat juga...

    ReplyDelete
  2. syabas kepada husband & akak juga... teruskan usaha utk terus maju dlm industri seni ini... :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah Kak..Wahh Dlm Bidang Industri Seni..

    ReplyDelete
  4. hebatnya dan tahniah ya mak dara....

    kejayaan seorang suami terletak pada kuatnya sokongan dari isteri. susah dan senang ditempuhi bersama. semoga berjaya!

    rindunya kat mak dara...

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum mak dara...tahniah buat suami mak dara yer...moga dpt meneruskan usaha n maju jaya dlm bidang ni...:)

    ReplyDelete
  6. wahwah, suami isteri sama2 femes ni. :)

    ReplyDelete
  7. tahniah untk somi mak dara.....mak daralah tulang belakang mr matias....moga terus cemerlanag dlam bidang yang diceburi

    ReplyDelete
  8. PATUT Smlm baca macam kenal je mamat nie. La..husband Mak Dara rupanya!!!..biasa tgok dlm blog Mak Dara..tp lupa kat mana!

    retetan kejayaan bkn datang bergolek! Gud luck kat Somi Mak Dara.

    ReplyDelete