Saturday, February 4, 2012

Ala Kacang Aje Tulis Blog Ni.. Pejam Mata Pun Boleh...ERKKK...

Ala Kacang Aje Tulis Blog Ni.. Pejam Mata Pun Boleh...

Waduhhhhh sedikit tersentap bila mak dara mendengar kata kawan kepada kawan mak yang baru mak temui semalam tu.. Kisahnya bermula bila mak pegi bershoping dengan anak anak mak dan tiba tiba mak terbertembung dengan kawan facebook mak.. Kiranya ni first time le kami berjumpa.. She is sooo nice.. Bila bersembang tetiba seorang kawannya datang (bfnya kot) dan teruslah kawan mak ni kenalkan mak pada dia.. Katanya...

"ni kawan FB I.. Dia ni blogger jugak... ramai wo orang baca blog akak ni" waduhhh terus le mak kembang setaman mendengar pujian kawan mak ni tetiba kawannya menjawap.. "Ala Kacang Aje Tulis Blog Ni.. Pejam Mata Pun Boleh..." Erkk..... Tanjat le Mak kan.. Terus mak tanya dia.. Ada blog ke? Katanya takde? Habis kenapa tak tulis blog kalau dah pejam mata pun boleh.. dengan berseloroh namun sinis di situ terdiam dia..

Hmmm begitu kah pandangan orang kepada blogger blogger.. Ingat senang ke nak hasilkan walau satu entry? Ingat main ketuk ketuk aje keyboard tu dah siap satu entry.. Oh tak semudah itu... Setiap yang ditulis harus difikirkan apa mesej untuk disampaikan.. apakah impaknya kepada pembaca... perlukan kominmen yang tinggi... bukan main pejam pejam mata aje dah siap.. adoyaiii...


14 comments:

  1. patotnye suruh dia buat satu entry dengan pejam mata..

    ReplyDelete
  2. nasib akak la jumpa orang mulut lepas. Kalau sya geram gak jumpa org cam tu.

    ReplyDelete
  3. Akak kalu tak ada blog pn dah femes..ade blog lagi la..ngetop! ;)

    ReplyDelete
  4. kalau tulis blog tak pakai otak memang senang kak... kalau dia tulis blog (sambil pejam mata pulak tu) bukan takat xpakai mata, tak pakai otak jugak la jawabnya. Org lain xpaham, dia sendiri pun belum tentu paham :D

    www.mrslya.com

    ReplyDelete
  5. Orang camtu yang tak tau ape erti berblogging. Kite yang ada belog ni pon terkial kial nak buat entri.

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum mak dara...yer la pada sesiapa yg tak ada blog mmg akan ckp mcm tu tapi cubatanyayg dah ada blog pasti jawapan nyer lainkan...:)

    ReplyDelete
  7. ye ke?..

    js kalau taip satu entry mesti baca berkali2 sbm publish kot2 ada tercuit hati rakan2 maya js..huhu

    ReplyDelete
  8. Tak senang untuk menjadi blogger kerana perlu menjaga sensitiviti semua pihaaak. hummm.

    ReplyDelete
  9. salam
    senang ker? mana ada senang tulis blog .. lagi2 nak menulis dengaya dan penyampaian tersendiri bukannya meniru penulisan orang lain ....

    ReplyDelete
  10. dulu rasa mcm senang gak tp lepas buat blog rasa susah dia, agak susah nak post 1 entry dgn masa lg xde, tp
    thank mak dara sbb vote 4 me, u soo kind to me for a beginner like me, i already vote 4 you, all the best ok!!!

    ReplyDelete
  11. memang kacang kak! tapi idea tu yang susah nak muncul..

    ReplyDelete
  12. ala...sbnrnya ...dia jeles tuh...dia xleh wat kan...hahhahha..kita reramai gelakkan dia..kuikuikui..amik ko!!

    ReplyDelete
  13. ntah2 mamat tu x tau blog tu aper..(agaknya la..)

    ReplyDelete