Wednesday, February 22, 2012

Facebook Ni Macam Dah Kasi Klue Aje ni

Ok Mak nak tanya... Siapakah diantara anda yang menggunakan facebook.. Kompom le semua kan.. Dan antara anda adakah yang telah bertukar dari facebook biasa ke TIMELINE? Haaa pasti ramaiiiiikannnn.... Memang best.. memang serba baru.. memang terkini dan in trend.. Namun mak dara yang old skool ni masih belum pun beralih arah.. KETEGAQ kata orang Kedah hehe.. Yup mak masih menggunakan facebook yang lama tu.. 

KENAPA? Hmmm rasanya banyak juga sebab musabab kenapa mak tidak bertukar ke timeline.. Antaranya mata mak yang sudah semakin senja ni semakin rabun dan rasanya akan bertambah rabun bila melihat banyak sangat info info di kiri kanan atas bawah timeline tu.. Biasalah orang tua tua macam mak bukannya boleh tengok benda semak macam tu.. Kedua rasanya mak ni buta IT so kalau bertukar ke timeline ni rasanya macam nak kena belajar buat balik dari mula.. macam mula mula buka akaun facebook tu.. Dan beberapa lagi alasan kukuh untuk mak bertahan ke yang lama..Tapi semalam FACEBOOK macam dah kasi klue pada mak.. Klue bagaimana.. Jap ye kasi up..

introducing Timeline - a New Kind of Profile erkk...

Aiseymen dah siap tertera di bahagian atas profile facebook mak dari malam tadi lagi nih... Hmmm mak tertanya tanya adakah facebook akan automatik menggantikan facebook lama mak ke timeline dengan sendirinya... Waduhhhhh sedih le kalau camni huhu.. Takpelah.. selagi mak boleh bertahan mak akan terus bertahan.. Tapi kalau dia tukar sendiri kene erimalah hakikatnya dan menerima arus kemodenan kannn.. hehehe


14 comments:

  1. camtu ke? lg la tak tau nk press apa lps ni...kihkih

    ReplyDelete
  2. samalah saya pun still pada FB yg lama sbb saya tgk kawan2 yg lain mcm semak je...aduh keliru

    ReplyDelete
  3. shark sarankn tukar ajer..
    apa yg best pasal timeline fb ni cover photo dia..
    dh jd cam artis dh kalu cover photo cantik.
    hehe.

    ReplyDelete
  4. tak best la guna time line tu ....mcm pening sikit, maybe sbb kite dah biasa yg lama....tp tgk org dah tukar timeline, ada header tu, mcm cantik plak. dah mcm blog.hehe~

    ReplyDelete
  5. Saya pon setia pd format lama..semak la Timeline ni

    ReplyDelete
  6. jemarisuri : tulah kompom pening hehe

    Nana: kita serupaaaaa keliru jadinya kan..

    Shark: Part tu memang betul.. huhuu

    Cik Farizam:betul3 cover photo tu ada sedikit sebanyak mempengaruhi keputusan mak tu.. jeles jugak tgk fb diorang mcm blog kan hehe

    ReplyDelete
  7. Fb ni agak menakutkan, terlalu bijak sangat link sana sini - tersilap butang, strangers pun tahu segalanya hal peribadi keluarga/rakan kita..

    Apa pun with these new things, kena belek betul2 dulu dari segi security..

    Cheers

    ReplyDelete
  8. saya pon x suka konsep timeline ni.. btl kata mak dara.. sy rasa mcm semak je, mungkin sbb cara layout dia kot... harap2 fb x 'paksa' kita tukar ke timeline huhuhu...

    ReplyDelete
  9. sue pun mcm tak berkenan timeline tu..mcm semak.. selagi boleh bertahan..

    ReplyDelete
  10. Btul tu ida. MakLady dh guna dh.. kira up to date la MakLady ni..huhuhu..apa2 pn jgn lupa singgah kat my shoppe nooo.. ;))

    http://myworthbuyingshoppe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. setakat ni fb saya masih yang lama lagi, tak taulah akan datang ni..huhu

    ReplyDelete
  12. saya pun macam mak gak...masih kekal yg lama dan redho jela kalau ditukar secara automatik..

    ReplyDelete
  13. saya dah tukar masa kawan² semua tukar. dia bagi masa 7 hari sebelum dia automatic livekan dari masa saya activate timeline tu. so boleh preview apa yang patut, hide or delete or tukar privacy memana yang perlu. takde la complicated sangat. lama² nanti biasa le. :)

    ReplyDelete