Wednesday, February 22, 2012

Hebatlah Header Blogger Ini!

Header memang antara elemen terpenting bagi setiap blog kan.. Adakalanya juga header ni boleh menjadi daya penarik bagi menarik pembaca untuk membaca blog kita kan.. Dan petang tadi Mak dara telah adakan satu segmen ringkas iaitu segmen ADA APA DENGAN HEADER BLOG KU dan mak memang tabiklah dengan header header mereka.. Mari mak sharekan HEADER para blogger ini dan sedikit info mengenai header mereka itu..


Ada apa yer? Hehe..meh story dari awal. Pada mulanya, charm ushar blog [CIK AYU]. Lalu terpikat pada salah satu header yang beliau design. Dengan tibe2 nyer dapat komen [CIK AYU] offer nak buatkan dan designkan blog charm. Eh eh eh..dia ni. Sweet nyer offer gtu. F.O.C lak tu.Jadi charm pun bg la idea camne yg charm nk. Kaler pink + soft pink. Ada flowery element cket, simple but nice dan yang penting, x semak.
!♥Masz(◕◡◕)Sidek♥!
Header blog ni gabungan nama aku dan bpk aku...MASZ tu singkatan dari MASRINA, dan SIDEK pula nama bpk aku...MATA tu pulak melambangkan apa yg dilihat sama ada dilihat dengan mata kasar atau dilihat dari fikiran (Imaginasi)


Kenapa Dabel A...
Alkisahnya... Kalau tengok pada 'About Me' berbunyi : Dabelaa? Dabel? 'Double A' la sayang.. Why Dabel Aa? Nama aku 2 patah perkataan. Patah pertama ada 4 'A'. Patah kedua ada 2 'A'. Semua sekali ada 6 'A'. Kau punyer nama ada brape 'A'? Double A for Aainaa

Ada apa dengan header blog Qma Shop ni ek? Cer tengok apa je yang ada kat header blogshop ni.. Okey, seorang wanita yang sedang duduk di kerusi disamping shopping bag & lappy menunjukkan rutin harian saya yang perlu mengadap laptop dan packing barang2 yang telah ditempah oleh customer.
Haaaaa amcam.. Sungguh hebat hebatkan header kesemua mereka!! Semua info yang tertera di atas tu hanyalah trailer je.. Kalau nak tahu lebih lanjut tentang header mereka tentang siapakah yang memberi idea kepada mereka, siapa yang mereka cipta header mereka dan banyak lagi jom le kita terjah satu persatu ke semua blog blog di atas.. JOMMMM!!!!


6 comments:

  1. Memang kreatif header2 tu .. :)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  2. Anastasyea Aida : kreatif kan diorang ni..

    jemarisuri : cantik cantik belaka kannn =)

    Mma Tunz: mama tunz pun sweettttt sangat hehe

    ReplyDelete
  3. mak dara bila lak nk tukar header...hehe

    ReplyDelete
  4. suka terjah blog yg cool dan cantik2 header dorang...

    ReplyDelete