Wednesday, February 15, 2012

Kecoh Kisah TengkuSophia Di Twitter

As salam.. Semalam mak terbaca macam macam update di TWITTER mengenai seorang gadis bernama TengkuSophia.. Heran jugak mak kenapa dia banyak diperkatakan di twitter semalam.. Artiskah beliau.. Selebritikh.. Apa lagi terus lah mak google dan search. Rupa rupanya terdapat cerita panas mengenainya.. Pasal apa? Jap mak kasi share..

twitter update dari TengkuSophia



Inilah sebabnya mengapa dunia twitter menjadi panasssssss semalam... maunya tak panas tengok ajelah apa yang ditulis olehnya..Lagi kes menghina agama Islam dan menghina Malaysia!!!!!.. Memang melampau betul!!!

Namun kini mak difahamkan bahawa akaun twitter TengkuSophia ini telah ditutup dan tak boleh diakses lagi.. Hmmmm terdapat banyak juga versi pada kisah kontroversi ini. Ada yang menyatakan bahawa akaun twitter itu adalah fake dan gambar gadis yang digunakan telah digunakan tanpa pengetahuannya.. Ada juga yang menyatakan bahawa akaun itu memang benar miliknya.. Waduhhhhh mak memang tak mahu komen pada isu isu yang sensitif seperti ini.. Bagi mak jika benar itu adalah akaun milik gadis itu diharap gadis itu memohon maaf atas kelantangannya dalam menghina agama ISLAM dan keceluparannya menghina MALAYSIA!! Dan sekiranya jika akaun itu adalah akaun fake dan gambar itu telah dicuri dan disalah guna bagi tujuan untuk menghina agama ISLAM diharap semoga orang yang bertanggungjawap melakukan hal itu mendapat balasannya dariNya.. Semoga tiada lagi kes kes menghina negara kita yang tercinta dan agama suci kita lagi selepas ini amin.....



12 comments:

  1. asghtafirullahalazim.........
    moga TUHAN bagi hidayah pada BELIAU...

    ReplyDelete
  2. huhu..ptt panas sgt smlm..ini story nyer...semoga mendapat balasan sepatutnyer...

    ReplyDelete
  3. Cantik sungguh bahsenye ye, muke pun cantik. Mmg sedap kalo dapat penampar tu.

    ReplyDelete
  4. sentimen macam ni yang merosakkan diri, bangsa dan negara sendiri.

    ReplyDelete
  5. 2 hari nie mmg panas dengar cite pasal dia... rasanya akaun tue saje dia create nak buat kecoh...

    ReplyDelete
  6. xhabis2 dorang nak hentam Islam & Malaysia..bkn nk mngata tp hakikatnya org Islam kt ngara sna pun lgsung xhrmat dgn Islam itu sndiri..apatah lg pnganut agama lain..lg diperlekeh2kan Islam.tp bkn smua, sstengah shaja.Hopefully kita yg Islam & dduk kt ngara yg aman ni tak trgamak utk mghina agama lain..wlpn prbzaan kprcyaan tp prlu lah saling hrmat mghrmati..

    ReplyDelete
  7. Da lame da mak dara si tengkusofia ni melalak kat twitter x tentu pasal..sampi da malas nak tgk tweet2 psl dia..kalau kite yang islam ni pun dok mengutuk2 dye..jd kte ni sama je macam dye..jadi the best solution is diamkan diri sbb org mcm dye da gelap hatinya..Allah da ttup pintu hati dye..

    ReplyDelete
  8. Salam. Rasanya dulu ada baca mengenai perempuan ni. Banyak kisah yg saya dgr, antaranya:
    1. Beliau bukan islam, tapi hanya menggunakan nama Islam utk memburukkan Islam.
    2. Akaun beliau dihack, dan disalahguna.

    Allahu'alam. Skg ni banyak org hina Islam secara terang2an

    ReplyDelete
  9. ya allah..perangai..hati dah hitam dah nih namanya... mungkin org kristian pun rasanya malu mengaku ada kaum seagama sebegini... mmg mental lah org nih.. semua agama mengajar menjadi baik..kalau gini.. sedih bila org hina islam sebegini... Allah Hu Akhbar..

    ReplyDelete
  10. kisah ini heboh diperkatakan since a few weeks ago. everyone expects her as indonesia girl, but the way she wrote seem she's malaysian, right? emm, berdoalah kita semoga dia cepat sadar...

    ReplyDelete