Saturday, February 4, 2012

MOVE LIKE JAGGER Versi Melayu

Adoyaiiiiiiiiii terguling guling mak dara tergelak dengan adik adik mak tatkala mak melihat satu video dari sorang budak ni yang menyanyikan kembali lagu yang tengah meletop letop kini iaitu lagu MOVE LIKE JAGGER namun dia menyanyikan semula lagu itu dalam versi melayu dan lagu itu telah bertukar menjadi LEMBU NAK JAGA... Jom layan video ni beramai ramai..


Rupa rupanya mereka ini juga yang buat lagu CINTA MUKA BULU tu...
Memang kelakarkan.. Namun ada beberapa babak dan lirik yang tak patut dimasukkan di dalam tu but overall memang kelakar lah.. kalau nak nyanyi sama sama liriknya ada seperti dibawah ye..

Inilah hidup
Ku di kampung
Hatiku murung
Ku di kongkong
Tiap hari ku, ku kata okay
Tapi dah takdir

Isteri ku control
Ku tak tahan
Asyik kena troll
Kena bahan
Badan berpeluh
Ego ku teguh
Ku takkan runtuh

And it goes like this

Hari-hari kau
Nak paksa
Tak ingat ke kau
Yang ku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau pushy sangat kenapa
Kau kena ingat aku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau bangun lambat
Suka hati
Aku merempat
Kau nak maki
Aku tak tahan
Dengan kau perempuan
Gila meghoyan

Sudah lah Senah
Ku dah penat
Ku balik rumah
Ku nak rehat
Jangan kau angin
Baik kau salin
Aku nak main

And it goes like this

Hari-hari kau
Nak paksa
Tak ingat ke kau
Yang ku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau pushy sangat kenapa
Kau kena ingat aku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Aku mahu
Hidupku senang
Gelang baru
Kilat gila baq hang (habaq hang)
Itulah ganjaran
Ku pasti tak tahan
Gerenti senyuman

Hai bang Samad
Kau dengar sini
Kau nak *******
Kau dengar cakap bini
Itulah ganjaran
Kau pasti tak tahan
Gerenti senyuman

Hari-hari kau
Nak paksa
Tak ingat ke kau
Yang ku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau pushy sangat kenapa
Kau kena ingat aku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga


15 comments:

  1. xdpt nengok..kt opis utube kn block.. tgk kt umh nt.. :)


    makk, nape dh jrg update?? windu ni.. biasa sehari 2 3 post.. huhu

    ReplyDelete
  2. kelakar...

    tapi ade jugak kan yg tak patut lirik tu dimasukkan...

    mak,jarang update gak ek..samelah ngan eka...huhu

    ReplyDelete
  3. Hahahahahahahhaah!!Mmg xtahah gelak..
    kehkehkeh!

    ReplyDelete
  4. mizzkechique : aah mak skrg dah sibuk sangat dah tak terdaya nak aktif macam dulu tu ohhhh sedihhhh betullll..

    Cik Eka.. yup ada lirik yg 18sx kan.. rinduuuu ekaaaaa

    Azura: kannnnnnn kelakar tul kan..

    ReplyDelete
  5. mizzkechique : aah mak skrg dah sibuk sangat dah tak terdaya nak aktif macam dulu tu ohhhh sedihhhh betullll..

    Cik Eka.. yup ada lirik yg 18sx kan.. rinduuuu ekaaaaa

    Azura: kannnnnnn kelakar tul kan..

    ReplyDelete
  6. kreatif betul dia org kan mak...

    makkkkkkkkk...hehe

    ReplyDelete
  7. hahahaha...lawak.. tgk lirik je dah kelakar..hihi

    ReplyDelete
  8. tp suara dia sedap la..


    kreatif sebab setiap ayat tu ada tautannya.. hehehe

    ReplyDelete
  9. Aah la sis lawak ye..first time dengar lagu ni..

    ReplyDelete
  10. Haha..

    Betul juga mungkin ada beberapa line kurang sesuai.. So kena tag video ni 18 ke atas.. :P Tapi memang kelakar lah.. :)


    Star Wars Episode 1 : The Phantom Menace 3D – Movie Review

    ReplyDelete
  11. kekuatan dalam berajang kopentensi membuat kita bisa berjalan mennuju kemampuan

    ReplyDelete
  12. xsuke lirik yang xberapa senonoh tu. yg lain okay jer. huhu.

    ReplyDelete
  13. keh x3~fikiran negatif masa nak buat ni

    ReplyDelete