Monday, February 20, 2012

Pertemuan Bersama Chef Selebriti Chef Zaidah

Dalam minggu ini Mak Dara dan keluarga agak sibuk membantu keluarga sebelah somi mak yang bakal mengadakan majlis perkahwinan anak buahnya pada hari ahad depan iaitu pada 26hb Februari ini.. So masing masing diberi tugasan oleh Kakak sulung somi mak iaitu Kak Yati (ibu pengantin) bagi melancarkan lagi majlis ini.. Antara tugasan mak ialah menempah kek perkahwinan!! Perghhhh macam tahu tahu aje mak dan kek ni memang satu kombinasi yang hebat kannn sebagai buktinya tengok ajelah berat badan mak ni ha.. setengah aje darinya adalah hasil dari memakan kek hahaha..

Oleh kerana mak pengantin memang sukaaa sangat makan kek yang dibelinya di kedai milik selebriti chef iaitu Chef Zaidah.. Maka mak pun pegilah ke restorannya iaitu RESTORAN DJEUMPA yang terletak di OAKLEAF CLUB Bukit Antara Bangsa.. 

Mak Dara dan anak anak bersama Chef Zaidah

Perghhh pertama kali Mak Dara bertemu dengan Chef Zaidah ni.. Apa yang dapat mak katakan ialah.. SHE IS SOOOOO SWEET and SUPERRR HUMBLE.... Memang senang betul berbincang mengenai kek yang mak nak tempah untuk majlis perkahwinan anak buah mak tu bersamanya.. Dan yang bestttnya Chef zaidah sendiri siap kasi diskaunnn lagi pada mak.. Wahhhhhhh memang sweettttt sangat beliau... 



Dalam perbincangan dengan anak chef, lebih kurang seperti gambar diatas le kek yang Mak dah tempah tu.. Tapi itu dua tingkat yang mak tempah 3 tingkat... Tak sabar nak tengok kek tu nanti,, Kata Chef Zaidah dia sendiri akan menghantar kek itu di majlis itu nanti.. Perghhhhhh memang terbaikkkkklah chef!! Soooo pada sesiapa yang nak tempah kek tak perlulah nak fikir dimana nak beli.. Boleh ke restoran Chef Zaidah iaitu Restoran DJEUMPA yang terdapat di CARREFOURE Damansara dan juga yang berada di OAKLEAF CLUB di bukit antarabangsa.. Mak memang berani kata yang kek yang disediakan oleh Chef memanggggggg SEDAPPPPP terutamanya kek Red Velvetnya tu.. Tak percaya boleh rasa sendiri.. Dibawah mak dara sharekan link ke blog Chef Zaidah ye.. Kepada Chef Zaidah its a pleasure to meet you and can wait to see you again with the cake this saturday.. =)

Djeumpa Restaurant


3 comments:

  1. Mak dara tau tak .. KC minat chef zaidah ni dari zmn anak dara lagi. Masa tu dia slalu kuar TV. Skrg anak KC da bujang, KC masih ingat dia.

    ReplyDelete
  2. wow... sedapnya kek,.. tapi x cukup bajet la,.. ari tu sponsor kek kawen adik yg biasa2 jer,.. tapi nampak berbaloi2 kan, kawen cuma sekali biar buat yg terbaekk punya..

    ReplyDelete
  3. Salam... Cake hasil Chef Zaidah terbaekkk.. dah cuba Pudding & Pie dia....pergghhh ... dah 3 kali order Hantaran Kawen & Tunang drp Chef Zaidah ni...Wedding Cake 3 Tingkat pun dah Order...Siap hantar ke Majlis..Mmg Best...

    ReplyDelete