Sunday, February 19, 2012

Selesai Sudah Kes Pelanggan & Pekerja KFC Yang Bergaduh di ICiTY

Maka akhirnya selesai le sudah perselisihan faham yang terpanasssssssss pada tahun 2012 iaitu antara Danny dan pekerja KFC di Icity.. Dan inilah buktinya...


Solving Things Amicably…From left: Mr Danny Ng and his family members together 
with Mr Alan Au, Deputy President, KFC Malaysia; Mr Conrad De Lima, Vice President, 
KFC Operations and Puan Rosniza Baharum, General Manager, Group Corporate Communications

Difahamkan pihak KFC telahpun menyelesaikan perselisihan faham antara Danny dan pekerja KFC seperti yang telah berlaku.  Bagaimana? Apa yang diberikan oleh pihak KFC kepada Danny tidak pulak diketahui..

Mak masih tak pasti siapa sebenarnya yang bersalah dalam hal ini. Memang mak pun tak nak tuding jari untuk salahkan siapa siapa.. Namun sebagai pekerja dah memang menjadi tanggungjawab untuk menjaga hati dan kehendak pelanggan.. Walau marah macam mana sekalipun namun kita haruslah berpegang kepada quote "CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT" . Tapi customer pun janganlah ambik kesempatan atas quote tu pulak kan.. 

Di wall KFC agak panas dengan beratus ratus komen tentang gambar di atas dan yang paling tak sedap baca bila ada komen komen yang berbaur perkauman.. Commonlah.. Kita kan 1Malaysia.. Perselisihan Danny dan KFC dah pun selesai.. Yang korang pulak nak gaduh gaduh dan menaikan sentimen perkauman tu buat apa la haiii... Sudah sudah le tu.. 

Pada pihak KFC .. semoga pihak anda dapat meningkatkan lagi prestasi anda bagi mendapatkan kembali kepercayaan pelanggan kepada anda.. All the best..


11 comments:

  1. sdih la bila isu perkauman trjadi....

    kata 1 malaysia....

    ReplyDelete
  2. Costumers mahupun pekerja dua pihak seharusnya kena hantar attend kursus kesabaran.. heh!

    Apa pun, sesama manusia, tutur bahasa sentiasa perlu berhati2..

    Cheers

    ReplyDelete
  3. isu perkauman ni bahaya...nasib baik dah settle..

    ReplyDelete
  4. Lapar, letih, sesak dgn org ramai, tak sabar, hilang kawalan.......mungkin punca perselisihan. Respect pd pekerja yg tahan dgn kerenah pelanggan dan respect dgn pelanggan yg sabar menanti.

    ReplyDelete
  5. baguslah! buat apa nak panjang2 kan cerita..

    hidup ni kena banyak bersabar!

    ReplyDelete
  6. tu la..menyampah betul saya tgk komen yg berbaur isu perkauman ni..

    ReplyDelete
  7. tu la..menyampah betul saya tgk komen yg berbaur isu perkauman ni..

    ReplyDelete
  8. ape citer plak dengan staff KFC tu?

    ReplyDelete
  9. sbb tu klo nk mrh kt tmpt awam skalipun, jgn sskali sbut isu kaum..brleret2 nnti jd nya..kita mmg 1 msia, tp brapa kerat je yg bole trima kesamaan kaum antara kita?
    sma jga mcm bgsa kita, kita xleh dicuit klo org ktuk bgsa kita..mcm tu jgak dorang..

    so, pling pnting..kita sling hrmat mghrmati dan jgn cuba bgkitkan isu2 snsitif di tmpt awam

    ReplyDelete
  10. cepat btul setel ..
    bagus..
    gaduh lama2 pn x kemana..
    ke KFC jugak kita nnti:p

    ReplyDelete