Thursday, March 15, 2012

kanak-kanak lelaki 2tahun ditemui mati terapung di Tasik Titiwangsa

Masyaallah terkejut Mak Dara tadi tatkala melihat satu gambar di wall facebook yang telah dipostkan oleh Suria FM fan page


gambar oleh  Suria FM fan page


Difahamkan bahawa seorang kanak-kanak lelaki 2 tahun ditemui mati terapung di Tasik Titiwangsa, K.L pagi ini(15 Mac) setelah hilang dari jagaan ibubapanya petang semalam. Masyaallah... Meruntun hati melihat gambar ini.. 

Macam macam kes yang melibatkan keselamatan kanak kanak sekarang ini.. Mari kita sama sama awasi anak anak kita semoga tidak menerima nasib yang sama..

Salam takziah kepada  keluarga kanak kanak ini.. Semoga rohnya dilimpahi rahmat dan diletakkan dikalangan orang orang yang beriman.. AL FATIHAH...


14 comments:

  1. Ya Allah!!berdebar tengok gambar dan dengar cerita ni..sedih nya..Innalillahiwainnailaihirojiun.. mudah2an keluarganya tabah dan redha hadapinya.....................

    ReplyDelete
  2. 2-3 hari ni byk dipaparkan kejadian berkait anak2 di bawah jagaan ibu bapa..

    harap2 jgnlah kita terlalai terleka menjaga anak2

    ReplyDelete
  3. tak tahan tgk gambar2 budak yg meninggal gitu...mula terbayang anak2,tu sbb anak2 saya duk dlm rumah je saya tak kisah rumah mcm tongkang pecah asal anak2 selamat depan mata...tp kalau dh ketentuan ilahi apakah daya kitakan...

    ReplyDelete
  4. Ya Allah, sayunya melihat jasad anak itu....

    ReplyDelete
  5. kelekaan dan kecuaian ibubapa mengorbankan keselamatan dan nyawa anak sendiri....para ibu bapa tingkatkan kesedaran perihal keselamatan dan kebajikan anak2

    ReplyDelete
  6. al-fatihah... sedih tgk gambar tu. apatah lg org tua arwah. >_<

    ReplyDelete
  7. hah.. ada lagi kes budak2. keciannya. :(

    ReplyDelete
  8. Al fatihah..macamna blh sampai ke tasik titiwangsa...??sedih la pas satu2 kes kanak meninggal..

    ReplyDelete
  9. Alfatihah, sedeh sangat tengok gambar ni, buat mak-mak & family kalau berjalan, berjalanlah belakang anak, bukan anak belakang kita...

    ReplyDelete
  10. takzih...sedih tgk gbr ni...semoga kita yg ada anak2 lebih berhati2....

    ReplyDelete
  11. kesian kan.. mak bapak cuai... risau ler dgn keadaan skang.

    ReplyDelete
  12. al-fatihah..
    kenapalah mak ayah sekarang ni cuai sangat!!

    ReplyDelete