Monday, March 19, 2012

RTM Oh RTM

Nak pegi RTM.. Nak Pegi RTM... Nak pegi RTM.. Nak Pegi RTM... hehehe kalau orang dulu dulu nak kena carik kayu pepagi ni.. Mak Dara pulak kena pegi RTM bersama somi dan adik Mak Dara Adza Emie.. Blogging blogging jugakkan tapi kerjaya kami sebagai penulis skrip harus diutamakan kan hehe..

Maka nya pagi ni Mak dara and the team akan membentangkan kertas kerja dan proposal kami untuk sebuah rancangan majalah 13 episod bertajuk WARNA WARNI HIJAB KOMUNITI terbitan Puan Zay Haji Dato Basalie dari Widw Angle Filem Production Sdn Bhd.. Haaa kerja penulis ni bukannya mudah.. Bukan main ketuk ketuk aje keyboard dah dah siap skrip oh tidak.. Kena perahkan otak bikin proposal.. kemudian bentangkan pada panel panel RTM kemudian kena yakinkan mereka bahawa program yang bakal disiarkan ini bagus.. Barulah yang terakhir menunggu keputusan pihak RTM lulus atau tidak. Kalau lulus barulah proses penulisan skrip dijalankan .. Susah jugak kan hehe..

Ok wish us luck ya.. Dah nak kene keluar dah ni sesi pembentang dihadapan panel panel akan berlangsung pukul 10:30 pagi nanti..

11 comments:

  1. wih u luck darling....semoga Tuhan permudahkan segala urusan ..amin.

    ReplyDelete
  2. gud luck yeee mak dara!!!

    *1st time jengah ni...

    CONGRATE SBB MENANG too...

    ReplyDelete
  3. murah rezeki mak dara...
    terbaek ler...

    ReplyDelete
  4. adza's family is superawesome! good luck sis!! :)

    ReplyDelete
  5. good luck akak..kan Datuk Seri Utama Rais Yatim berbisik dgn akak pasal akak ni bijak...hehehe

    ReplyDelete
  6. gudluck ye mak dara.. always succes for ur job :)

    ReplyDelete
  7. semoga segalanya dipermudahkan dan semoga berjaya mak dara...=)

    ReplyDelete