Saturday, March 31, 2012

Semangat Nak Sambut EARTH HOUR.. Tapi Lilin Takde



Seperti tahun lepas.. Mak Dara dan anak anak tidak mahu ketinggalan untuk menyokong sambutan EARTH HOUR..Mungkin ramai yang dah tahu dan mungkin juga ada yang belum tahu apakah EARTH HOUR itu sebenarnya.. Earth Hour ni adalah global event yang dibuat oleh World Wildlife Fund (WWF) disebabkan oleh perubahan iklim yang drastik. 

Apa yang perlu dilakukan ialah hanya dengan menutup lampu selama sejam aje.. Tak susahkan? Tapi dalam semangattt tak hengat mak dan anak anak untuk support earth hour ni baru mak ingat.. LILIN TAKDE!!! adesss hampeh betul lah hahaha..

Ok nak keluar dan beli lilin dulu ya... Jom support Earth Hour.. Cintailah bumi kita..

EARTH HOUR di Sydney Australia tika dan saat ini



7 comments:

  1. yahooo.. mak dara nak join jugak ek.. :) reen pun.. :)

    ReplyDelete
  2. saya hanya ditemani cahaya lampu orang sebelah je, mereka tak sambut earth hour kot? hehehee

    ReplyDelete
  3. pesanan khidmat masyarakat...hehehehehe...

    ReplyDelete
  4. ala kesiannya... mia memang ada sekotak lilin... tu pun tak habis2 digunakan sampai sekarang...

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum mak dara..selamatkan bumi kita dr pemanasan kan...:)

    ReplyDelete
  6. sam balik kampung... kebetulan kak, blackout time2 earthour semalam... tapi masalahnye samalah mcm kak adza, lilin tak de... nasib baik ade pelita lampu lekor raya tahun lepas... ape lagi... pasang lampu lekor je la... hahh.. pastu... hidung.. terus berjelaga...

    http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/kuala-lumpur-mersing-sebuah-catatan.html

    ReplyDelete
  7. sya dah join, hehe, tak pakai lilin pun, berada dlm kegelapan selama sejam. last2, tetido kat sofa. bila alarm clock berbunyi kul 9.30, baru bangun. pakai lampun phone je. ^^

    ReplyDelete