Monday, March 26, 2012

TRAGEDI DOMINOS PIZZA


Waduhhhhh tengah panas panas cerita tentang staff KFC hari ni Mak Dara pula terkena dengan beberapa pegawai di DOMINOS PZZA area Wangsa Maju.. Ceritanya begini... 

Mak Dara telah menelefon dan membuat tempahan order pizza yang berjumlah RM37 dan dijanjikan oleh pihak dominos bahawa pizza akan sampai dalam masa setengah jam.. Namun sejam berlalu namun piza belum tiba. Maka Mak menelefon sekali lagi untuk bertanya kenapa pizza belum belum tiba dan pegawai bertugas berjanji akan memaklumkan pihak atasannya untuk menelefon mak kembali. 20 minit berlalu namun tiada panggilan diterima. Mak dara menelfon kali ketiga untuk membuat aduan dan diminta sekali lagi untuk menunggu panggilan dari mereka namun hampeh jua adanya. 

Mak menelefon beberapa kali lagi namun dimatikan panggilan mak begitu sahaja . Now it is not because of the pizza any more.. Mak betul betul menjadi marah kini.. Sudahlah anak mak demam dan tak lalu nak makan apa apa dia minta untuk makan pizza dan dominos pizza pulak buat hal begini.. Siapa tak marahkan...

Akhirnya setelah hampir 2 jam pihak atasan mereka menelefon namun sayangnya memberi alasan bahawa dominos menghadapi sedikit kesulitan. kesulitan?? Itu je??? Rasa rasanya alasan itu dapat menyelesaikan masalah mak. Dan cara mereka handle kes mak ini seperti mak meminta sedekah dari mereka dengan menelefon mereka berkali kali... Sedih sungguh dengan service macam ni.. Mak dah pun buat aduan kepada E-Aduan Pengguna. Semoga tiada lagi yang terkena macam Mak ni.. 


Namun ingin mak tekankan disini.. Mak hanya bengang kepada pegawai pegawai Dominos yang mengangkat panggilan dan yang menerima tempahan mak itu dan juga kepada pegawai atasan yang tidak menyelesaikan kes mak ni dengan cara yang berkhemah dan ia tidak ada kena mengena dengan pekerja pekerja lain di DOMINOS PIZZA itu ya harap maklum.


20 comments:

  1. Alamak, terasa nyer kak.Adik saya keje kat Domino's tue. Diowg mmg ada masalah tak cukup riders. Sian adik saya. :(

    Tapi mmg tak patut lah jawab tipon camtuee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana.. maaf jika entry akak ni buat yana terasa namun terus terang akak nyatakan disini bukanlah berkaitan dengan riders dominos tapi pegawai dominos yang menerima phone call , yang menerima tempahan itu dan juga pagawai atasan memutuskan talian akak berkali kali hingga menyebabkan akak terpaksa menelefon berkali kali untuk membuat satu aduan.. Dan juga pegawai atasan yang tidak cuba untuk menyelesaikan masalah ini dengan cara berkhemah..

      Harap Yana tak terasa ya..

      Delete
    2. Ok kak, saya faham.

      Cuma terbayang susah payah adik hantar pizza ,berhujan,berpanas,..banyak kali gak jatuh moto sebab nak kejar masa hantar pizza. ( suh keje lain dia takmo ).

      * Nanti kita tanya adik nape jd camnie eh. :))

      Delete
  2. sian mak dara kempunan nak makan domino's tuh...mmg dorang neh ade masalah sbb sy pon penah keje kat domino's..tapi,x patut dorang bwat camtuh...pendapat saya lah...hehheh...

    ReplyDelete
  3. Takde dik.. kalau ada masalah.. diorang boleh telefon mak dan nyatakan yg mereka tak dapat penuhi tempahan mak tu.. Ni yang buat mak marah bila mak yang terpaksa berkali kali call hampir 7 kali untuk buat aduan.. Itu yang tak boleh diterima tu.. Pihak atasan perlu lebih peka hal hal begini kan....

    ReplyDelete
  4. sib baik kite makan pyzza hutt td hehe,,,
    apapun kite penah kena gak dulu tapi dengan McD siap gtau takleh hantar sebab hujan... bongok tulla

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiseymen ye ke.. lepas hujan diorang tak boleh hantar ke.. ade ke alasan macam tu adoyaiiiiii

      Delete
    2. tu la pasal.. Geram je nak gtau suh hantar guna kete hehe..

      Delete
  5. ahhh... suke suke..kita tgk ape akan jd nnti...kalau betul diorg ada masalah, ckp aje la elok2 ckp lambat sikit sebab riders xcukup kan...kita pun tak de la nk marah2. kita pun paham kalau xckup kakitangan. kita boleh tggu. tapi kalau diorg buat cara mcm gitu layan xnk layan, mmg lambat seminit pun kita jdi hot....

    p/s; dulu sy oder mcd delivery, time hujan. diorg lambat tp kami tggu je sbb paham. pastu mcd call tnya dh smpai ke belum riders. then inform cuaca buruk. kami pulak yg backup bgtau kat org tu ckp xpe xkisah, kesian kat riders tu...lgpn bkn la kita nk lapar tahan kebulur kan...tp tu la, layanan tu kena la betul.pjg pulak bebel. geram dgr kisah mak dara ni...hahaha...peace!!

    ReplyDelete
  6. kalau sy pun geram kak..kate nk jage hati customer kan tapi jadi macm ni..

    ReplyDelete
  7. pernah kat port klang ni, penghantar pizza x mo datang sebab jauhhhhh dan hujan lebat, isshh pilih kawasan la plak.. bukan takat penghantar pizza, pihak bomba yg janji nak bg taklimat kat sekolah pun x datang atas alasan jauh dan hari nak hujan??/

    ReplyDelete
  8. kesiannya kat anak mak....semoga anak mak cepat sembuh..

    ReplyDelete
  9. ishhhhhh kalau mia memang marah betulllll

    ReplyDelete
  10. a'ah...betul tuh bagik alsan yang munasabah...yg x buat orang lagik hot....

    ReplyDelete
  11. ade ke patut...ckp je la lmbt sikit ke..ada smpaike tak kat rmh pizza tu...

    ReplyDelete
  12. xpe mak.. cakap kat diorg tak payah puat delivery ler.. sebab time yang dijanjikan adalah piagam diorg.. kalau tak bleh nak archive baik xyah janji ngan pengguna... kita makan pizza cap kampung(lempeng kelapa).. hehehehe

    ReplyDelete
  13. eh.. tapi Dominosss sedap tau.. i suka bread cinnamon tu.. yummy!!!

    ReplyDelete
  14. bagus tindakan akak! bagi pengajaran sikit kat diaorang... lain kali jangan nak kerja sambil lewa je!

    tapi dominos pizza sedap! heheheee

    ReplyDelete
  15. biasanya itu yg mereka akn ckp jika ada masalah penghantaran. mungkin rider tk cukup ke, atau rider baru ke, piza yg dibuat tersilap buat ke dn sbgainya. kira ayat umum la utk masalah tu :)

    ReplyDelete
  16. biasanya itu yg mereka akn ckp jika ada masalah penghantaran. mungkin rider tk cukup ke, atau rider baru ke, piza yg dibuat tersilap buat ke dn sbgainya. kira ayat umum la utk masalah tu :)

    ReplyDelete