Monday, March 19, 2012

Worls Blogger & Social Media Awards 2012

As salam duhai teman.. 

Haaa hari ini baru Mak Dara ada kelapangan untuk menulis full entry mengenai World Blogger And Social Media Award yang telah Mak Dara hadiri pada minggu lepas.. Syukur alhamdullilah Mak Dara telah berjaya menggondol anugerah WORST BLOG OF THE YEAR...

Ramai yang tanya mak kenapa WORST? Dan di dalam kategori itu mak ada tulis alasan kenapa mak masuk kategori itu dan ianya berbunyi..

This blog is own by old lady name Adza Irdawati
or I call myself as "Mak Dara"
to make things worst im FAT!!!!
now tell me the truth who really wants to reads a blog from
an old and triple XL lady with the history of meroyan..

Hehe ok tak alasan mak tu hehe.. lagipun bila difikir balik kalau semua masuk dalam kategori the best habis siapa yang nak masuk kategori the worst ye dak hehe.. Dan di sini mak cuba nak buktikan bahawa tidak semua yang WORST itu "busuk" bak kata Sheila Rusli.. I wanna brings AWESOMENESS to the WORST.. =) Ok meh Mak Dara sharekan gambar gambar sekitar majlis World Blogger And Social Media Award itu ya.. Layanzzzz

Di Sunway Putra Hotel @
Sempat lagi Mak update blog sebelum keluar dari bilik hotel 

 
Baru sampai terus posing dulu haha

 
Bertemu dengan Blogger otai Adik Eqbal Zack

 

 
somi Mak Dara Martias Ali letih berdiri ehehehe

 
Pertemuan dengan Cik Bihah dan Fatin Liyana dan Ibunya =)

Ramaiiii bebenor blogger otai yang hadir pada malam itu.. Dirimak terasa sungguh kerdil tatkala itu.. Tapi amat terkejut dengan ke sweetan blogger Fatin Liyana yang sungguh humble dan chomell itu.. Sedikit pun tak sombong dan dibibir tidak lokek dengan senyuman.. Sweet sangat sangat.. Lepas dah berjumapa dan minggle minggle dengan para blogger. Kami diminta untuk memasuki dewan.

 
keadaan di dalam dewan

 
pentas 

 
Mak Dara duduk di meja bernombor 4 utk para penerima award =)

 
Wahhhh dah siap nama mak huhuu

 
ketibaan Dato Seri Utama Dr Rais Yatim bersama isteri

 
Dato Seri Utama Dr Rais Yatim  sedang memberi ucapan

Dan yang paling mengejutkan Mak Dara tatkala Dato Seri Utama Dr Rais Yatim mulai bercakap mengenai AWARD kategori WORST BLOG O THE YEAR.. ANtara kata katanya.. He or She who wons this award is very smart person.. Ohhhh time tu rasa macam nak luruh jantung dibuatnya... Rasa sungguhhhh terharu dengan kata kata dari Dato Seri itu.. Syukur....

 
seorang wartawan sdg interview mak =)

 

Mak menjadi semakin nervous apabila masa utk mengambil award semakin hampir.. Dan apabila nama Mak disebut.. Kaki mulai menggeletar untuk berjalan dan menaiki pentas

 
Getaq kaki nak naik pentas hahaha

 

Ketika menerima award dari Dato Seri terdengar dia berbisik pada Mak.. "very smart.. very very smart" Waduhhhh macam tak percaya apa yang didengar di telinga mak pada ketika itu.. Coming from somebody like him it is an honor!!!!!!!

 
Nak turun stage pun getaq masih belom habis hahaha

 
sedang bergossip dengan Fatin Liyana hehehe

 

Di akhir acara semua pemenang diminta untuk naik kepentas untuk sesi fotografi bersama Media.. Maka mak pun naik le ke pentas...


Semua pemenang diminta berdiri di belakang kerusi VIP.. Tiba tiba President MSMW telah memanggil " Where's the worst blog of the year?" time tu mak menjadi bertambah getaq.. Mak angkat tangan perlahan dan cakap" Yes sir"... Bertambah terkejut mak apabila presiden MSMW meminta mak untuk duduk di sebuah kerusi yang telah disediakan pada mak.. Erkkkkk sampai mak bertanya "Are you sure sir? Dia ketawa dan terus panggil mak kehadapan.. 

 
Mak baru duduk di kerusi yg telah tertera nama mak huhu

 

 

 

 

 
kerusi yg telah disediakan untuk mak di atas pentas itu

 

 

 
Mak Dara bersama Ultimate

 
Mak Dara dan Adik Eqbal Zack

 
Mak Dara bersama orang kuat MSMW

 
Mak Dara sedang ditemuramah oleh wartawan =)

 
 

Waduhhhhh rasanya ini adalah antara entry Mak Dara yang paling memaparkan gambar yang paling banyak.. Harap harap tiada yang muntah pink pening dek kerana layan tengok gambar gambar mak ini ya.. Apa apapun Mak Dara ingin ucapkan jutaan terima kasih kepada semua warga MSMW atas segalanya.. U guys are AWESOME.. Kepada teman teman blogger yang temui malam itu terutamanya Eqbal Zack, Cik Bihah dan Fatin Liyana.. u guys are sooo cool.. hope to see you guys again... Kepada semua teman teman yang telah vote mak dara dan support mak.. Jutaan terima kasih mak ucapkan.. Tanpa anda siapalah mak dara kan... Sayang korang ketat ketat.. Muahhhhhhhh


18 comments:

  1. sangat meriah...tahniah untuk akak

    ReplyDelete
  2. wah.. cam best jerkk.. tahniah kak.. lagi dulu mase awal2 kita kenal sy tau akk akan berjaya :)

    ReplyDelete
  3. Congrats mak dara..keep up ur good work!! terskan berblog :)

    Entri terkini:Kad Kahwin Very the Creative!

    ReplyDelete
  4. cool kak..all the best to u tau!

    ReplyDelete
  5. worst tu hanya pada gelaran je kak! tapi akak dah buktikan yang akak is the best...

    tahniah sekali lagi!

    ReplyDelete
  6. wahhh.. mak dara tetap terbaik... bleh wat jadi inspirasi ni... hehehehe.. Boleh kan???? :)

    ReplyDelete
  7. wah...tahniah!tahniah...
    tumpang gembira untuk mak dara..
    meriah sangat..

    ReplyDelete
  8. tahniah.. bukan worst tp de best... tersukan usaha,.. memang layak untuk menang anugerah..

    ReplyDelete
  9. worst pun worst lah, janji akak aku ni rock @ menang award !! tahniah kak !

    ReplyDelete
  10. pewittttt.....glamour mak dara skrg!!!tumpang gembira jugak

    ReplyDelete
  11. tahniah kak adza... tahniah... tak tau nak cakap ape selain tahniah... Sam dalam diam ade rase teringin nak capai mcm kak adza... bukan untuk glamour.. tapi untuk merasai, apalah perasaan bila segala titik peluh kita dihargai...

    selamat maju jaya kak adza...

    http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/aku-rindu-journey.html

    ReplyDelete
  12. bestnya... tengok gambar2 ni...terbaekkkk!

    ReplyDelete
  13. tahniah kak adza...biarpun `worst'...tapi janji baik hati...xoxo...

    ReplyDelete