Monday, April 9, 2012

BLOG BICARA MAK DARA BAKAL DITUTUP





sedihhh... terlalu sedihhhh... memang mak sayangggg sangat dengan blog mak ni . Walau pun blog mak hanyalah sebuah blog picisan dan banyak entry entry meroyan namun ia adalah tempat mak meluahkan segala galanya.. Hampir setahun 3 bulan mak menghabiskan masa mak di blog ini namun sejak dua menjak ni blog mak menghadapi masalah.. masalah nya seperti yang anda dapat lihat.. Semua gambar gambar menjadi hitam... termasuk header.. background and all.. gambar gambar di dalam entry juga telah bertukar menjadi hitam...



Telah banyak kali mak dara cuba upload semula gambar gambar itu.. tukar kembali header tukar kembali background and all dan tidak lama kemudian ia kembali menjadi seperti ini.. Terus terang mak katakan... hati menjadi tawar untuk meneruskan hayat blog ni.. Dah banyak tanya kawan kawan di FB dan memang banyak cadangan di berikan tp mak sememangnya amat blur dan tak tahu bab bab IT ni.. Dan mak sudah tak tahu lagi macam mana nak betulkannya untuk jadi seperti dulu balik.. sungguh jika terusan begini mak bakal menutup blog ini....................


22 comments:

  1. ke ada masalah dengan domain? entah kita pun tak tahu tapi better check

    ReplyDelete
  2. tu la kann.. smlm pun sama.. ingatkan apa.. syg kann

    ReplyDelete
  3. kena hack kot mak dara?? cuba jing blogger punya forum and ask them... http://groups.google.com/a/googleproductforums.com/forum/#!forum/blogger

    ReplyDelete
  4. erk ngape jadi camni??
    ada orang hack kot?

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum mak dara...nape jadi mcm tu ye...:)

    ReplyDelete
  6. alamak akak, janganlah tutup..mesti akan ada jalan penyelesaiannya...

    ReplyDelete
  7. kenapa eh? semua gambar jadi macam tu

    ReplyDelete
  8. Alaa sayangnyaa.. tak dpt nak view dah blog MD.. nie..

    ReplyDelete
  9. As-Salam.
    Mungkin dah terlebih kuota untuk simpan gambar. Cuba check dengan picasaweb akaun yang hosting gambar2 dalam blogspot. Login guna akaun Google biasa, selalunya dia akan beritahu 'your photos exceeded account' dan minta mak dara untuk buat subscription berbayar.

    - salah satu kemungkinan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya setuju. maybe ini salah satu sebabnya..

      Delete
  10. salam, betul kata hasrul...cuba cek dengan picasa web album...mungkin ada masalah kat situ...log in guna akaun google...

    ReplyDelete
  11. Alaaaa, sedihnya kalau blog ni ditutup -.-

    ReplyDelete
  12. Eh nape kah begini. Jangan lah sampai tutup blog , sob sob sob. Keranablog kita kenal kan.

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum duhai teman... Sayangggg memang mak sungguhhhh sayang untuk tutup blog mak ni.. Seharian mak cuba untuk tidak memikirkan tentang blog dan apa yang telah jadi pada blog mak ini.. ya memang benar blog mak ada masalah di mana gambar gambar tidak dapat Tapi untuk menutup blog semata mata hanya kerana gambar rasanya tidak berbaloi..

    Buat sementara waktu ini mak akan buang semua gambar gambar yang berada di blog mak ini.. Mak juga takkan masukkan apa apa gambar di dalam entry entry mak yang akan datang sehinggalah mak dapat mengetahui apakah masalah sebenarnya blog mak ini..

    Terima kasih atas support dan kata kata sokongan anda.. Ia benar benar menaikkan semula semaangat mak untuk meneruskan apa yang mak cintai....

    terima kasih semua.. You are all my true friends...

    ReplyDelete
  14. kak liza pernah kena camni di blog adzrien shoppe tu. kak liza update data peribadi kat google je.. lepas tu terus elok. takut ada yg cuba kacau sebab terpaksa dptkan verification kod yg di hantar ke hp.

    ReplyDelete
  15. salam mak..nak tanya..camne mak selesaikan masalah blog gmbr xleh view erk?
    saya pon ade maslah sama
    sedih..syg sngt ngan blog tu
    http://iszzwatever.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak dara boleh tolong saya x?
      email erk kat thegolgiwatever@gmail.com

      Delete