Tuesday, May 29, 2012

Gaya Santai Blogger Pilihan Mak Dara


As salam duhai teman..

Sekarang bermulalah musim cuti sekolah.. Maka pasti semua anda ada membuat plan dan rancangan untuk pergi bercuti.. Bersempena dengan musim cuti ni makanya Mak Dara ada buat satu segmen semalam iaitu segmen GAYA SANTAI ku.. Mereka yg menyertai segmen ini diminta untuk hantorkan sekeping gambor mereka yang tengah bersantai santai.. Mari kita lihat gambar gambar santai mereka jom....

GAYA SANTAI ENY ABDULLAH

Kata Eny... Bergaya santai di Gunung Jerai bersama my friend from Singapore. Gaya ber T shirt dan cardigan dan bertudung shwal simple ni selalu digayakan ketika bershopping dan berjimba bersama rakan-rakan, atau ketika ada outing photography sebab selesa dan kemas, senang nak buat kerja :D

GAYA SANTAI ZAMANI
http://zamani84.blogspot.com

Aku selesa dengan hoodies kalau keluar berjalan2 dengan kawan @ seorang diri.. Senang, kalau nak masuk shopping mall & tengok wayang lepas tu, tak lah kesejukan.. Kebetulan sekarang ni kat airport Kuching pun aku pakai hoodies biru ni (antara hoodies kegemaran aku).. Aku tak leh tidur dalam flight kalau sejuk.. Kira praktikal penggunaan hoodies ni bagi aku :)
 
 GAYA SANTAI E'RAZ FADLI

Ini salah satu gaya kalau buat aktiviti luar atau bercuti.. Jika tidak E'raz pilih bert-shirt atau pakai jaket je.. Gambar ni diambil masa dalam flight ke KL..!

  GAYA SANTAI CIK LYEEN

"Gambar ini diambil time shopping dengan abang dan anak-anak buah...Santai pada pakaian kat sini ialah...Lyeen belasah je baju murah itu then sarung cardingan...Tudung yang dipakai tanpa anak tudung then hujung blah kiri tudung baling kat bahu kanan manakala hujung tudung blah kanan campak kuat-kuat kat bahu kiri...Sarung pulak skirt yang akan memudahkan langkah sebesar kaki big foot supaya senang nak belanja..Santai pada gaya sebab time ni tengah santai-santai je duduk dalam fitting room..HAHAHA..time ni kat The Store Temerloh dan cuba beraksi sesantai mungkin..:)*hakikatnya anak buah aku yang buat gambar ni santai kan?kan?kan?"

  GAYA SANTAI  JUNAINA

Santaikan gambar ini. Santai gaya pemancing tegar di sawah menghijau. Sambil memancing atau kata orang Perlis mengai sambil-sambil jamu mata dengan orang yang lalu lalang kat jalan serta cuci mata dengan pemandangan yang hijau. Lepas tu boleh layan perut pulak dengan hasil tangkapan. Gaya Santai Ku sebagai anak kampung.

Wahhhhh seronok betul melihat gaya santai mereka kan.. Memang santai habiss.. Terima kasih Mak Dara ucapkan pada setiap sorang dari anda kerana sudi join dan share gambar gaya anda bersantai.. Nanti join le segmen Mak lagi ye.. Ok apa kata alang alang dah baca entry ni jom kita terjah ke blog mereka ramai ramai jommm...


17 comments:

  1. wallah wey...mak...nak jugek..:D

    ReplyDelete
  2. Thanks mak dara!! mmuahhhxxx! nanti buat segmen banyak2 lagi I mesti join. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ur most welcome Enyyyyyyyyyyy... yeayyyy thank you support makkk ;)

      Delete
  3. wah..santai2 je sume... sempat lagi kalau sy nk join ek mak dara :)

    ReplyDelete
  4. wah.. yg memancing tu santai habis lahhh

    ReplyDelete
  5. Hehe.. thanks ae Mak Dara untuk entri ni! & thanks gak untuk segmen tu ;)))

    lps ni klu ada, nk join lagi!

    ReplyDelete
  6. semuanya ewahh gitu kan..hehe..

    ReplyDelete
  7. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
  8. Hahhaaa...nampak kampung sangat gaya santaiku itu...

    ReplyDelete
  9. Wahhh!! best ni, gaya santai ye ;)

    ReplyDelete
  10. wah..thanks mak dara..love it..hikhik..:D

    ReplyDelete
  11. wwaaa.
    suma santai nie..
    rasanyer blogger junaina paling santai:)

    ReplyDelete
  12. duk kampung..memang pakai batik sarung ker..hehehe..

    ReplyDelete