Thursday, May 17, 2012

GEEK GLASSES - Trend Cermin Mata Kini

As Salam Duhai Teman..

Gaya cermin mata besar atau kini lebih glamour di panggil Geek Glasses sebenarnya telah pun bermula pada tahun 1950an lagi.. Seperti juga trend dan fesyen lama yang telah diberikan nafas baru, gaya ini juga telah kembali dan menjadi ikutan trend masa kini.

Pada masa kini bukanlah satu perkara yang pelik apabila melihat seseorang yang tidak rabun memakai kaca mata berbingkai besar.Sesetengahnya pula, jika dilihat dengan jarak dekat, hanya memakai bingkainya manakala cerminnya pula sudah dibuang. Namun, itulah trend terkini bagi penggemar cermin mata.


Ramai juga ahli keluarga dan teman Mak Dara di facebook menggayakan Geek Glasses ini tak kurang juga dengan artis. Mari kita lihat gambar mereka dengan gaya ini jom..

 Heliza Helmi

حاذق ده فنكي
Athira Nur Liyana

Geek Glasses sesuai dipakai oleh lelaki dan juga wanita .. Kanak kanak juga comel mengenakannya..

Anak Mak Dara - Adza Isabella

Dania Sofea

Gaya ini juga bukan hanya terhad kepada remaja ataupun kanak kanak.. Dewasa dan mak mak budak macam Mak Dara pun boleh menggayakannya hehe nak interframe jugak kan ahaks..

kiri Adza Tuty dan Mak Dara

THE NERD IS THE NEW COOL..Jadi jangan takut untuk menggayakan geek glasses ini ok..


13 comments:

  1. Comel je tengok orang pakai Geek Glasses. Tp bila sendiri pakai rasa macam huduh jerr. Hehehe ;p

    ReplyDelete
  2. saya pun pakai glasses camtuh gak..tp tak suka sgt sbb org ckp muka saya nmpk matured kalo pakai..means nmpk tua la..heheh

    ReplyDelete
  3. Salam kenal... dah jadi part of fashion kan... ok je...

    ReplyDelete
  4. hehee .. pernah pakai jugak .. lain je muka bila TIA guna :)

    ReplyDelete
  5. kdg2 cik sweety pakai juga cermin mata ne..hihi..

    thanx mak dara sebab sudi singgah n bertandang ke blog cik sweety yg tak seberapa tu yea..

    terharu sangat..(^_^)..jgn tak tau cik sweety dh lama follow mak dara..slalu skodeng2 tau..(^_^)..

    Tahniah sbb jadi top50 fave kay poh..(^_^)

    ReplyDelete
  6. cik sweety kdg2 pakai juga cermin mata ne..

    Terima kasih sbb sudi singgah dan bertandang ke blog cik sweety yg tak seberapa tu yea..

    Terharu sangat..

    Jgn tak tau cik sweety dah lama follow mak dara tau..siap skodeng lagi..

    Tahniah sbb berjaya jadi top 50 for fave kay poh..(^_^)

    ReplyDelete
  7. tapi kan... tengok muka jugak kot kak... kalau muka bulat cam saya cam tak sesuai je... hehehehe

    ReplyDelete
  8. Orang zaman sekarang dah kehabosan idea...asik2 balik ke zaman dedulu. Nampak sylo tapi rasa cam bila Aina pakai tak kena langsung...

    Mau jiran sebelah rumah skodeng2 kata Aina buang tebiat...hahahaa...

    ReplyDelete
  9. heeee... muke feroz tak sesuai utk spek beso.. spek itam pun tak.. hihihih :P adeii..

    ReplyDelete
  10. ni la nama spec tu yer. geek glass. mmg owsom lah :D

    ReplyDelete