Wednesday, May 23, 2012

Hijab dan Headband - Gaya Hijabers Terkini



Pemakaian hijab atau tudung bagi masyarakat Malaysia sememangnya sinonim dengan kehidupan wanita Islam di negara ini. Walaupun berhijab namun itu tidak menghalang mereka untuk mengenakan fesyen terkini selagi ia tidak melanggar batas batas agama.

Fesyen terkini yang semakin kerap mak dara lihat di kalangan remaja berhijab sekarang ialah gaya HIJAB DAN HEADBAND. Iaitu mengenakan hijab dengan menggunakan shawl dan dikemaskan dengan aksesori headband. Mari melihat gambar gambar teman mak dara yang menggayakan gaya ini jom...



Bertambah trendy apabila mereka menggayakan shawl dan headband ini kan.. Anda nak mencuba? Mari Mak Dara kongsikan video turorial cara cara memakai Tudung dan Headband.. Selamat mencuba... 


Model: Shieffa & Nurul Izzati
Gambar Oleh: Velove Shieffa Photography

5 comments:

  1. Nampak lagi berseri kalau letak headband ni =P

    ReplyDelete
  2. So sweet...nanti nak try. Boleh menjadi penambah seri...

    ReplyDelete
  3. Akak
    Nk tanyala
    Nape eh gambar kt blog sy kuar tanda seru
    Gambar seme ilang huhu
    Ramai kata suh tanya akak
    Sebab aku penah jadi gitu
    Mcm mana nak wat kak? la
    Nape e

    ReplyDelete
  4. Klu kreatif,semuanya kena dan nmpk cantik kan Mak Dara..

    ReplyDelete
  5. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete