Wednesday, May 16, 2012

UNDERCUT - Gaya Rambut Terkini 2012

As salam duhai teman

Fesyen rambut semakin lama semakin berubah mengikut masa.. Namun fesyen rambut terkini pada tahun ini ialah gaya rambut yang digelar UNDERCUT.

pic by google

Hanya beberapa tahun yang lalu gaya ini dilihatkan sebagai gaya rambut yang hanya sesuai untuk golongan remaja sahaja namun terima kasih kepada media elektronik khususnya rancangan tv popular dan majalah gaya UNDERCUT yang wujud pada tahun 1920an telah kembali menjadi Trend fesyen terkini 2012 dan digayakan oleh semua remaja dan dewasa tak kira lelaki dan wanita.

Adik Mak Dara Adza Tuty yang memang berani menggayakan pelbagai gaya rambut turut menggayakan fesyen rambut UNDERCUT ini..

Adza Tuty

Haaa memang daringgg kan adik Mak Dara sorang ni... Sebenarnya gaya rambut ini telah pun dia buat pada 3 tahun yang lalu.. Memang a head of its time.. Mula mula semua orang tak faham fesyen rambut apa yang adik mak gayakan ini.. Pada tahun ini barulah semua faham haha..

Fesyen ini juga digayakan oleh ramai artis malaysia kini antaranya Hazama dan Alyah.. Mari kita lihat mereka dengan gaya UNDERCUT ini..

 Alyah - Pic oleh budiey.com

HAZAMA - pic oleh google

Haaaa memang stylo kan .. Mereka kelihatan lebih ranggi dan lebih up todate dengan gaya rambut UNDERCUT ini.. Jadi macam mana? Tak nak cuba gaya ini?


7 comments:

  1. Perasan gak dah ramai orang buat style rambut camni... btw... congrats kak sbb skang NO 1 DIGI FAY KAY POH.... Stevie Sebol tu DIGI DAH REMOVE dia...

    ReplyDelete
  2. menyampah je nengok rambut undercut ni.. rase cam potong rambut separuh jalan je.. pastu elctrik down.. tu yg jd cm tu.. hahaha

    ReplyDelete
  3. fesyen untuk orang yang berani...

    ReplyDelete
  4. Kak Mirror suka! Nt la next time nak cuba gaya ni.. sbb baru minggu lepas potong rambut. Thanks for sharing Mak!

    ReplyDelete
  5. Rihanna pernah buat style cenggini. eh ke style dia ygn terkini.mmg smart dan nampak sofistikated tp bila disertakan dgn hazama, so style tu jd unisex hair style.

    ReplyDelete
  6. rambut ni mang stylo. tp pesan saya kpd yg nk meniru gaya ini, gaya rambut org lain x semestinya sesuai dgn kita, kdg golongan yg arif tentang dunia fesyen (seperti artis atau model) mereka memadankan rambut mereka dgn make up atau pemakaian, perwatakan dan sebagainya. sebab tu mereka slalu bertukar stail rambut.

    so brhati hati la. jgn dah potong baru rasa x sesuai. hakhakhak.

    ReplyDelete