Friday, June 15, 2012

Mencari Ilham Di Bawah Pokok

Mencari ilham bukan sahaja di meja pejabat sahaja bagi Mak Dara ilham ada di mana mana dan lebih banyak ilham jika mak dara berada di outdoor.. Terbaru Mak Dara mencari ilham di bawah pokok di Taman Tasik Titiwangsa hehe


Projek skrip terbaru yang mak dara tulis bersama adik mak dara Adza Emie dan somi mak Martias Ali bertajuk OPERASI D6 sebuah drama bersiri 13 episod bertemakan penyiasatan . Based on SPRM kisah rasuah rasuah..

Fuhhhh besttt benor cari ilham di bawah pokok tu.. lajuuu je tangan tulis jalan cerita.. Dah lama tak buat kerja gunakan pen selalu petik je jari jeri ke komputer . Tapi yang selamatnya bila buat kerja tak gunakan komputer ini ialah dapat jauhi diri tangan gatal klik ke internet terutamanya FB dan blog hehehe sebab tu lajuu je keje mak..

Esok esok kalau idea makin kering mak dara planning nak buat keje atas pokok pulak lah amacam kompommm banyak idea yang datang kann hehe


9 comments:

  1. hehehehehe....nak lagi banyak idea,MD kena panjat pokok durian musang king.....lagi tinggi lagi byk idea yang datang..pokok petai pon bley....apapun..terbaek...:)

    ReplyDelete
  2. Bestnyer cari ilham bwh pokok. Ade angin siap pakej gan batal terus tido.. muahahahaha...

    ReplyDelete
  3. wah..kemain lagi mak dara cari ilham di bawah pokok.mesti banyak idea dapat kan sambil ditiup angin sepoi sepoi bahasa gitu.^__^

    ReplyDelete
  4. confirm kalau atas pokok byk idea sbb dpt tengok burung...dpt tengok awan...padang yg menghijau dan mcm2 lagi lah...best jugak dh lama tak panjat pokok...tetiba plak..haha

    ReplyDelete
  5. musim panas sekarang, tambah2 jerebu teruk di lembah kelang sesuai ke buat kerja di luar? Rasanya panas semacam jer, angin pun jarang nak bertiup lagi x selesa kot,... tapi masing2 ada pilihan dan ada tempat strategik masing2, kan kita ni fleksibel?

    ReplyDelete
  6. Underneath pokok ___ I will wait for youuu. hahaha. best tuu. sambil2 tulis skrip, sambil2 tu tngk permandangan yg indah nan terbaekkkk :P

    ReplyDelete
  7. Bila tak der ide baring2 guling2 lentang letak tagan atas dahi tunggu idea maiii...ekekekee...

    Teringat mas adok kat kampung. Bentnag tikar tepi bendang bawak kopi seteko, goreng pisang ka goreng ubi ka layan ditemani angin sawah yang menghembus. Terbaekkk...

    ReplyDelete
  8. betul tu mak dara. kata lah Mak dara tgh drive tetiba "TINGGGGG" idea dtg .. haruslah mak dara park tepi jln dn menulis gamaknya ye? hehehe.

    ReplyDelete
  9. heheheh...cari idea atas pokok...terbaek!!!nak lagik ader awek lepak bawah pokok tuh!!!!lagik banyak idea datang!!!keh...keh...keh...

    ReplyDelete