Monday, June 25, 2012

Nak Beli Baju Raya Awallll Tahun Ni.

Di tengah malam macam ni pasti yang ramai dah terlelap ada yang tengah layan tengok TV tapi mak... haaaaa mak dara tengah dok search online shop untuk beli baju raya.. 

Haaaa jangan heran jangan terkejut.. Angin meroyan mak pun tak datang malam ni mak memang dalam keadaan waras malam ni hahaha.. Cuma tahun ni mak dara agak sibuk dengan menulis beberapa skrip drama terbaru yang akan bermula minggu depan sehinggalah bulan ogos nanti maknanya nak raya baru kerja mak dara siap.. Makanya tahun ni mak berazam nak beli baju raya awalllll... Memang awal bebenor sebab puasa pun belum mula mak dah pegi cari baju raya hahaha... Takpe biar cepat takut nanti terburu buru pula kannnn...Cuma agak konfius nak warna tema apa tahun ni..

Tahun 2009 tema warna MERAH, tahun 2010 warna GOLD dan HITAM dan tahun lepas warna KELABU

Aidikfitri 2009

Aidilfitri 2010

Aidilfitri 2011

Apalah gamaknya warna tema mak tahun ni ye.. Rasa macam nak kaler turquoise aje hehe.. Namun rasanya tahun ni lebih bermakna dan agak berbeza juga untuk Mak Dara kerana pada tahun ini Mak Dara akan beraya bersama imej baru.. Imej "penghijrahan" mak dara ini.. So tahun ni kena masukkan selendang atau tudung dalam list pakaian untuk baju raya.. waduhhh tak sabar pulak nak raya hehe


37 comments:

  1. Mak!. Skrg ni yg tgh glam biru matelic.. tapi tahun ni kami dah terorder warna purple.

    ReplyDelete
  2. Terbaek mak..sikit2..lama2 perfectla tu..

    amboi..awalnya mak nak ghaya..posa blum lagi mak oii..

    kikiki

    ReplyDelete
  3. baju raya deno belum siap! tp da hantar jahit

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh nanti dah siap kasi le masuk dalam entry nak jugak mak nengok hasilnya nnt ye ;)

      Delete
  4. js pun cam mak nk terjah beli baju raya awal ni...ari cuti baru smpt nk ke jakel atau nagoya ...hihi..

    tema js thn ni lemak ketam ok tak mak...kihkih dan tudung fareeda mesti comel kan...^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. lemak ketam.. Wahhhh niceee.. kalau JS pakai apapun memang gojesssssss ;)

      Delete
  5. tak sabar nak tgk gambar family kak adza raya ni . sy bab bju rasa ni xde theme pun. suami pun jenis x bape amik port pasal baju raya. =) huhuhu mungkin klu x sempat beli bju kurung siap je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe gambar raya family tahun ni mesti berbeza sikit sebab dengan imej terbaru kak adza ni hehe...

      Lynn samalah kita rasanya tahun ni kak adza beli baju yg siap jugak hehe

      Delete
  6. bila time raya mesti pening pikir nak warna apa lak tahun ni....
    biasa mak2 ni mesti nak satu family colour mesti sama...hihihi
    ni pun tgh pikir warna apa lah pulak tahun ni ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan kita mak2 ni kalau bab raya pasti yg paling kalut antara semua orang utk pastikan semuanya perfect for our family kan ;)

      Delete
  7. wah semangatnya nak sambut raya...posenya idok lagi..hehehe...apa kata tahun ni baju kaler hijo pulak...cantik tau hijo pucuk pisang ke,hijo rumput ke....cadangan je ni mak dara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hijo menariks jugak sis.. rasanya dah lama tak pakai baju raya kaler ijo ni tq for the suggestion ;)

      Delete
  8. biru turquois la..or hijau turquois..color favorite sekarang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn tu lahhh asyik nengok kaler tu aje kat kedai2 tu yg teringin nak pakai kaler ni thn ni hehe

      Delete
  9. semangat mesti ada...kan kan kan.....tahun lepas tema baju saya color biru....tahun ni warna kelabu pink...hehehe...mak dara try color light purple la...cantikssss....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3.. semangat musti mau adaaa hehehehe.. wahhhh kelabu pink niceeeeeeeeee ;)

      Delete
  10. Cepat2 carik, so tak de last minute punya preparation.. lagi pun tailor tak terima kalau hantar lambat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dah letih jugak tiap2 tahun last2 minute baru nak pegi beli.. malam raya org sibuk kemas rumah saya masih jalan kat masjid india cari baju raya hahaha

      Delete
  11. turqoise la mak, sedondon kita. hikhik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhhh lepas tu kita boleh nyanyi lagu kita serupaaaaaaa hehehe

      Delete
  12. MD, kebetulan sungguh ye... Yeahhhh... MD beli ke tempah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya macam nak beli yang dah siap aje sebab kalau nak tempah mcm banyak pulak kena beli kain , kena pegi tempah then kena pegi ambik baju yg dah siap hehehe malasss betulll kan mak heheh

      Delete
  13. Replies
    1. tankiuuuuuuu Cik Lily.. Bilalah kita dapat jumpa lagi kannnnn

      Delete
  14. tahun lepas sy turqois, tahun nih nak kaler kuning cam tahun 2010 mak dara...dah tempah dah...tak sabar nak tunggu siap dan test

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhhhhhhh kalau dah siap kasi up le dalam entry ye.. nak juga tengok baju raya Norrie ;)

      Delete
    2. boleh@...tetiap tahun mesti uplah gambar2 raya nih...hehehe

      Delete
  15. taun ni sy tema wrna coklat dan kalau mak dara berimej baru sy beraya bersama org baru...bersama tunang tersyg...he3..:)

    ReplyDelete
  16. Nak high taste kenelah jelajah buti2 seantero Kuala Lumpur, nak yang biasa2 pun banyak tapi tadi gi Ampang Park banyak baju pesen baru2 sudah masuk stok untuk raya...

    ReplyDelete
  17. turquoise CANTIK !!!!! 2011 punya grey tu pun semart abeh laa =D

    ReplyDelete
  18. cantik jer sedondon... Nurul biasa sedondon ngan adik jer.. hehehe

    ReplyDelete
  19. wah!!!!!macam-macam warna mak dare dah try....all the best!!!menang membeli ker menang memakai??

    ReplyDelete
  20. Salam mak Dara...
    Thanks jengah blog kita...
    Terharu....

    ReplyDelete
  21. yang kaler kelabu tu cantik.
    oh minatnya kaler kelabu gitu..

    ReplyDelete
  22. canteknya yg warna kelabu tuu.. :) tahun ni mak dara guna pink la.. hehehe.. :P

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK