Monday, June 4, 2012

Online Shopping Memang Best!!


As Salam duhai teman..

Kini Online Shop semakin berkembang pesat saban hari makin ramai yang menceburi diri dalam membuka perniagaan secara online . Perniagaan ini bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan.. Dari menjual makanan, make up, barangan rumah,  pakaian hingga kepada servis bak kata astro "macam macam adaaa..." Antara penyebab yang membuatkan Mak Dara kata membeli belah secara online ni memang best ialah tak perlu keluar rumah untuk pegi shopping.. Bila tak perlu keluar rumah maka tak perlu isi minyak kereta.. tak perlu meredah jalan yang jemm, tak perlu bayar parking yang mahal.. dah tu kalau keluar mesti pegi makan makan dan minum minum sekali.. Itu kalau keluar sorang kalau keluar ramai ramai mau kopak.. last last beli sehelai baju kat kedai RM25 tapi duit yang keluar dekat seratus kan hehe

Antara sebab sebab di atas maka Mak Dara antara yang selalu membeli secara online.  Antara online shop yang selalu Mak Dara beli ialah dari online shop CLOSETS OF AMYAMY , SUPERMODEL SECRETS, AZHARNOVIE dan beberapa online shop lagi..

CLOSETS OF AMYAMY adalah milik anak buah mak Dara iaitu Aimie Hazerin yang merupakan kakak kepada Jejari Runcing.. Di online shopnya terdapat berbagai jenis barang yang dijual dari bag tangan key chain, bag tangan dan macam macam lagi tapi yang mendapat permintaan ramai sekarang ialah pakaian tidur hehe..


Closets Of AmyAmy juga pernah sponsor Mak Dara menggunakan bag tangan dari kedai mereka untuk Mak Gayakan di majlis World Bloggers and social media awards beberapa bulan yang lalu.

Mak Dara bersama bagtangan dr closet of amyamy ;)

Seterusnya online shop yang selalu Mak Dara beli barangan ialah daripada online shop SUPERMODEL SECRETS..
online shop SUPERMODEL SECRETS ni memang besttt sangattt.. Banyak barangan kecantikan dijual oleh mereka. Kebanyakkannya barangan yang digunakan oleh model model dan juga artis artis . Kiranya mereka membocorkan rahsia kecantikan para artis dan model itu. Mak Dara telah membeli beberapa barangan daripada mereka dan amat berpuas hati dengan kualiti barangan mereka itu.

Satu logi online shop yang terbaekkkk bagi mak dara ialah online shop JZ BUSINESS WORLD.


Mak Dara mengatakan online shop in terbaek bukan hanya kerana pemiliknya adalah sepupu Mak Dara tapi oleh kerana barangan yang dijual olehnya sangat berkesan.. Dari barangan jamu, produk kecantikan sehinggalah penjagaan luaran dan dalaman memang terbukti berkesan. Dan dengar khabarnya yang menjadi top seller mereka buat masa kini ialah Jamu Ratu Dara.. Haa nak tau lebih lanjut boleh ke blogshop ini ya =)

Jamu Ratu Dara

Online shop terakhir yang memang selalu Mak Dara ushar ushar dan ushar semua produknya ialah Velove Design & Couture


Pemilik online shop Velove Design & Couture adalah Shieffa.. Haaaa shieffa ni merupakan model yang sering Mak Dara masukkan gambarnya dalam entry entry Mak Dara yang bersangkutan dengan fesyen fesyen hijabers terkini tu.. Memang stylo gaya dan pakaian Shieffa ni.. Maunya tak bergaya.. dia pemilik online shop pakaian hehe...Shieffa ada menjual shawldimana setiap manik yang dijahit di shawl itu adalah hand made. Terdapat vintage dress, barangan makeup dan banyak lagi.. Kalau nak cantik dan bergaya seperti Shieffa boleh la ke online shopnya @ Velove Design & Couture ye 

Ok itu sajalah online shop yang sering menjadi pilihan Mak Dara jika mahu membeli belah secara online. Anda ada pengalaman membeli dari onlineshop boleh le kongsikan pengalaman anda or anda mempunyai business online shop? Kasi le link di kotak komen di bawah meh Mak Dara kasi pomot hehe..

7 comments:

  1. Ada year end sale kat sini http://amanibegkraf.blogspot.com/2011/11/year-end-sales-241111-241211.html#more

    dan tentulah produk make-up fcc http://beautyfarmasi.blogspot.com/

    TQ yang... adzrien shoppe ada nak let go lagi 3 helai telekung... murah2.

    ReplyDelete
  2. ADE PROMOSI SELAMA 2 MINGGU KAT SINI..
    http://rasyatulshop.blogspot.com/2012/05/harga-runtuh-selama-2-minggu.html

    ReplyDelete
  3. Mak Dara, Honey Clover's Closet tengah buat promo beli 3 helai baju wanita hanya RM100+postage =) http://www.facebook.com/pages/Honey-Clovers-Closet-HCC/250513828359624

    ReplyDelete
  4. wahhh.. tq promote.. dah berkobar-kobar semangat nak masukkan produk-produk terbaik di pasaran.. tunggguuuu.. :)

    ReplyDelete
  5. Sekarang ni semuanya dihujung jari termasuk bershopping!

    ReplyDelete
  6. https://www.facebook.com/pages/Nuruls-Blogshop/258971997486489

    tumpang promote hehehe

    ReplyDelete
  7. yang pasti kena check dulu wallet berisi atau tak..hehehe

    ReplyDelete