Thursday, June 28, 2012

Saya Seorang Silent Reader.. Tapi Saya Suka Baca Blog Awak

Pasti ramai yang pernah dan selalu menjadi silent reader di beberapa blog yang anda selalu lawati. Mak Dara salah seorang daripada kumpulan itu. Kenapa jadi silent reader? Banyak faktor boleh menjadikan seseorang itu hanya datang dan baca entry entry di sesuatu blog namun tidak meninggalkan sebarang komen atau jejak.. 

Antaranya kadang kadang tiada idea untuk meninggalkan komen.. Kadang kadang isu yang ditulis di entry itu yang kita kurang faham. Ada juga kes dimana malas untuk tulis verification words, ada yang rasa segan dan kerdil untuk tinggalkan komen di blog blogger otai haa macam macam faktor menyumbang seseorang blogger untuk menjadi silent reader ni... Tapi itu tak bermakna kita tak pergi melawat ke blog blog yang lain betul tak .. Maka hari ni entry ini khas untuk para blogger yang sering menjadi SILENT READER.. Jom sertai segmen ringkas Mak Dara ni jom...

1) Buat satu entry bertajuk :
Saya Seorang Silent Reader. Tapi Saya Suka Baca Blog Awak
2) Tepek header blog Mak Dara tu
3) listkan 5 blog yang sering anda kunjungi namun jarang tinggalkan komen/jejak
(silent reader di blog itu)
4) Dah selesai letakkan link url anda di komen di bawah
(tarikh tutupnya ialah 12 tengah malam 28hb Jun 2012)

Harap harap nanti ada yang baca entry kita kali ini tahu lah yang kita selalu skodeng ke blognya selama ini dan mungkin boleh mengeratkan lagi silaturahhim antara kita ya..



Senarai Peserta Segmen Ini
5)http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-seorang-silent-reader-tapi.html
6)http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
7)http://emmaeema.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
8) http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
9)http://betakupu.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
10)http://msvelentine.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
11) http://watdehack9.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
12) http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
13) http://www.anisempoi.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
14) http://lokmanramli.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
15) http://ceriteranurifa.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
16) http://etyhanafiah.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
17) http://umikasum.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

Terima Kasih kerana sudi join segmen Mak Dara ini ya.. Nantikan entry istimewa dari Mak Dara esok pagi... tatatititutu hehehe


48 comments:

  1. nak joennnnn... berseri2 lah blog ku nak gantung muka mak dara sat lagi..hihi

    ReplyDelete
  2. uncle selalu jugak jadi silent reader...tengok kalau entry menarik tan sesuai untuk dikomen..uncle komen ... kalau setakat berbahasa sastera ayat penuh jiwang terlalu bombastik..er...minta maaf...uncle kureng sikit...satu lagi kalau ada word vertification...cukup senak perut bila dah selesai..kena pulak tenung mata ketat-ketat tengok hurop macam-macam pesen ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita uncle.. saya pun part word verification tu yang alah sikit.. nak nak pulak bila dah tulis tapi salah.. the kena taip balik hehehe

      Delete
    2. mak dara - itu yang membuatkan uncle rasa darah naik pecut tak henggat terus ke kepala...tapi kekadang tu lebih bersifat kemanusiaan...uncle letak juga komen..kasi orang yang buat entry tu rasa berbaloi buat entry...bak kata orang..gerai jaul nasi cantik ..tapi takde pelanggan..kesian..so ..beli lah sebungkus..hihih

      waalid - terima kasih atas sokongan anda...

      dah uncle bikin macam raungan komen uncle sendiri pulak hahahhaha

      Delete
    3. p.s.: pssttt mak dara oi...kalau ada orang letak link uncle kat sini ..nanti kasi tau ek..nak tengok sapa silent reader uncle hihihi

      Delete
  3. blog yang mak dara slalu jenguk tanpa komen?letakla..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe good idea tu nanti mak akan buat special entry..

      Delete
  4. sbgi SILENT READER ofcoz saya join..hehehe....
    (rasanya ni 1st komen kat blog MAKDARA...)

    http://hadifar-fyda.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  5. http://ikapukpuk.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  6. thank mak dara :

    http://xanahanami.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-seorang-silent-reader-tapi.html

    ReplyDelete
  7. sy la sy la silent reader mak dara hoho ;)

    ReplyDelete
  8. saya pun suka jadi silent reader...oppss tiba2 bersuara lak ;)

    ReplyDelete
  9. Singgah sini balik tepek url....

    http://luckylizan.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  10. http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-seorang-silent-reader-tapi.html

    Mak Dara, E'raz join!! ;)

    ReplyDelete
  11. mak dara, halusnya kulit tangan tu. suka la :) hehe. ni komen tak de kena mengena tp nak juga join segmen mak dara ;)

    ReplyDelete
  12. owh saya bukan SR. saya mmg pembaca dan pengomen tegar di semua blog yg saya follow. kira follower setia la tu. hahahaha

    ReplyDelete
  13. selalunya semua blog yg saya singgah saya akan komen.. :)

    ReplyDelete
  14. salam mak dara, kiter boleh join tak segmen ni.. pasal sebelumni kita mmg selalu datang sini tapi sekadar silent readerjelah.. selepas mak dara komen blog kita dan menjadi blog pilihan mak dara barulah kiter berani tinggalkan jejak di sini :)

    ReplyDelete
  15. GK jenis komen je entry orang...tak kira best ke tak GK komen je nak bagi semngat dia menulis lagi...

    ReplyDelete
  16. macam best,blog sllu masuk mesti komen..kalau yg femes ames ja ayu silent reader..hihi..boleh jgk ker?hehe

    ReplyDelete
  17. sy join segmen mak dara.... :-)

    http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  18. As salam MD...saya join juga...

    http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  19. salam mak dara, saya dah join!

    http://betakupu.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  20. Salam,

    Kak arza, Emma dah join segmen akak ^_^

    http://emmaeema.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  21. rasa nak join jugak lah mak dara...
    kalau sempat nanti sy join ye... :)

    ReplyDelete
  22. hehehe...mcm terkena la pulak.saya memang silent reader mak dara ni.kekadang teringin nak komen tapi malu sebab mak dara tak kenal pun saya...heheeh....

    ReplyDelete
  23. join
    http://msvelentine.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  24. salam mak dara... myb mak dara dh lupa saya, tp saya slalu tngok mak dara peform.... huhuhu... ok, saya dh join.... sila2 la join blog saya ya...

    http://watdehack9.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html...

    salam mak dara

    ReplyDelete
  25. salam alaik... saya join mak dara... syukran mak dara.. terbaik dan mantop! segmen nie.. jazakillah khairan.. :)

    http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  26. saya join ^_^

    http://www.anisempoi.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  27. sy pun selalu jer jadi silent reader.. ;) ehee. malu la kata kan :)

    ReplyDelete
  28. Saya pun nak join lah segmen ini.. ^_^

    http://lokmanramli.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  29. js x smpt nk join...huhu..
    busy sgt2 arini..^^

    ReplyDelete
  30. dah joint ur segmen, mak dara yang cantik..hehe
    my url..

    http://ceriteranurifa.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak Dara nak comment di blog Fifa tapi tak boleh dan tertulis Comments on this blog are restricted to team members.Jd mak dara komen di sini ajelah ye..

      Tankiuuu Fifa sudi join segmen Mak Dara ni... selalu2 lah melawat blog Mak Dara ye.. mak sukaaa kalau orang dtg melawat mak.. hehe ala ala macam duduk rumah orang2 tua lagaknya kan hehehe.. btw like this blog kiut sangat..

      Delete
  31. Mak Dara, hopefully tak terlambat lagi untuk Ety join :)

    http://etyhanafiah.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  32. join:

    http://umikasum.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  33. aiseymen.. baru dapat baca blog mak dara..
    dah tamat tempoh plak.. rugi2..

    ReplyDelete
  34. ala tak sempat nak join. M baru ja jumpa PC..hu hu..

    ReplyDelete
  35. alamak tak sempat.. baru baca hari ni.. ngee

    ReplyDelete
  36. sama dgn the rest yg tak join tu...tak sempat...

    ReplyDelete
  37. terlepas pulak nak join... :-)

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK