Tuesday, June 12, 2012

SEGMEN JOM BIKIN FILEM !

Pagi tadi Mak Dara benar benar semak perut kepala serabut mencari idea untuk manyiapkan skrip drama bersiri terbaru Mak Dara yang Mak Dara tulis bersama dengan Adik Mak Dara bertajuk "OPS KL D6".. Drama bersiri ni susah sikit sebab ia bertemakan penyiasatan.. perghh pening dibuatnya kalau skrip komedi tu ok lah juga lajuu je mak siapkan.. Dek kerana pening sampai angin meroyan mak pun sampai hingga habis mak edit edit poster filem ini di entry mak pagi tadi Mak Dara Jadi Samseng, Hantu, Dalam Botol & Perasan Jadi Lisa Surihani


Gamaknya kalaulah anda merupakan seorang penerbit filem apa kah tajuk filem yang anda nak berikan pada filem anda itu ye... Dan tiba tiba teman Mak Dara JunAida bagi idea dan katanya apa kata mak dara buat segmen.. Hmmm bagus jugak idea tu kan. Semua filem perlu ada poster kan.. Oleh itu moh le ramai ramai bikin poster filem anda sendiri dan join segmen terbaru mak dara ini iaitu SEGMEN JOM BIKIN FILEM! nak menyertainya sila lihat di bawah

1) Buat satu entry berrtajuk :
SEGMEN JOM BIKIN FILEM Bersama Mak Dara

2) Buat le poster filem anda . 
* Anda boleh edit poster filem yang sedia ada macam mak dara buat diatas 
dan hanya tukar kan aje tajuk atau masukkan gambar anda
*Edit gambar anda dan letakkan tajuk Filem rekaan anda contoh seperti dibawah
* Buat poster tulis tajuk Filem rekaan anda aje pon boleh
contoh seperti dibawah
 
3) Dah siap hantarkan link anda di kotak komen di bawah ini ye

 Tak sabar mak nak tengok tajuk tajuk filem anda tu semua hehe. Mak Dara akan promot poster dan blog anda di sebuah entry special nanti..apa tunggu lagi jom bikin filem!
p/s: jika anda edit dari filem filem sila kasi kredit pada penerbit filem tu ye

PESERTA SEGMEN
1)http://www.khairilmazri.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
2)http://blognajwazulkefli.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
3)http://www.shahrulhairy.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
4)http://ordinaryzati.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
5) http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
6)http://joel-leslie.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
7)http://crystlirish.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
8)http://wadahberbicara.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html 
9)http://adzahaiqal.blogspot.com/2012/06/jom-bikin-filem.htm 
10)http://permataperjuangan.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
11)http://nakstorysket.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
12)http://www.mialiana.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
13)http://nyteamlife.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
14)http://idazaidi.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
15)http://nukilangadiskampung.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html 
16)http://wwwpermatabiru2010.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
17) http://topimagine.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

wahhh tak sangka ramai yg sudi join segmem mak ini.. oleh itu mak rasa mak nak panjangkan tarik tutupnya kepada 15hb jun pukul 12 malam ;)

55 comments:

  1. macam best je segmen ni..hihi

    ReplyDelete
  2. hehe... lawak la mak... rajinnye megedit poster tu... mmg sesuai...

    ReplyDelete
  3. hehehe tq Pn Sheila.. ni lah jadinya bila Mak dara kekeringan Idea.. errr Pn Shiela moh le join segmen mak ni.. nak jugak tengok tajuk dan poster filem Pn Shiela tu hehe

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. wahhhhh mak akan tungguuuuuu... like100x

      Delete
    2. heee :) macam best pulak segmen ni. tak pernah dibuat2 kan. hehehe :)

      Delete
    3. kalau letak gmbar ape2 pun boleh kan kan???

      Delete
  5. assalamualaikum awk...

    nie sy masuk :)

    http://www.khairilmazri.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh tq sudi join segmen mak dara ye.. nnt kan entry special dr mak ye

      Delete
  6. wah..menarik ni..jalan cerita drama/movie takmo ker

    ReplyDelete
  7. hahaha tajuk Gombak rindu tu lawak tul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ok tak tajuk tu.. mmg mak dara tgh tulis proposal utk tulis drama bertajuk Gombak Rindu.. wish me luck ya.. Ina tak nak join ke segmen mak ni ;)

      Delete
  8. http://blognajwazulkefli.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    # nah, saya join, sory kalau agak serabut latarbelakang. hee :) sory jugak kalau gambar tak sesuai ke. terima kasih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tersedak dan terbahak mak baca tagline filem adik.. wa lupa wa ade balak kekeke.. terbaekkkk dik.. tankiuuu sudi join segmen mak dara ni.. nantikan entry special mak esok ye ;)

      Delete
    2. heheheehhee :)))) terima kasih yee :)))

      Delete
  9. Saya nak join gak! tapi nak buat filem truss.. heheheh

    http://www.shahrulhairy.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    Enjoy! (siap ada sinopsis!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhhhh terbaekkkkk lahhh dikk siap ada sinopsis lagi suka suka sukaaaaaa... tankiuu ye sbb sudi join segmen meroyan akak ni.. nntkan entry special esok ye

      Delete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. saya pun nak join !!

    http://ordinaryzati.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    x comel mcm mak dara edit, tapi gatal nak buat jugak. haha

    ReplyDelete
  12. Kompom banyak idea-idea menarik dari blogger.

    ReplyDelete
  13. Lyeen join Mak Dara..:P

    http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    ReplyDelete
  14. hee, boleh eza tau tarikh tutup?? :D nak join time weekend nanti. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  15. Woahhhhh~~ Interesting nih.. Ary nak join^^

    ReplyDelete
  16. mak js tak pandai la bikin poster tu..hihi..

    ReplyDelete
  17. Hey there Mak Dara! Wahh lama juga tak join segmen Mak Dara nihh. Nahhhh saya join kali ni. hahahahahaha

    http://joel-leslie.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    have a great day! ^___^v

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. http://crystlirish.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

      Delete
  19. yeppi cik honney mau joined..

    http://wadahberbicara.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    ReplyDelete
  20. nak masuk , tapi tak da idea .. hihi ..

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. Eqal pon mau bikin filem... http://adzahaiqal.blogspot.com/2012/06/jom-bikin-filem.html

    ReplyDelete
  23. waahhh..bestnye mak dara!i like!hehe =)

    ReplyDelete
  24. menarik segmen ni tp xde idea la kak adza

    ReplyDelete
  25. still open lg x mak dara? alaaa pnjangkn la masa sampai 15hb ni ke, huuu takut x smpat :3

    ReplyDelete
  26. salammm semuaaa.. wahhh tak sangka ramai yg sudi join segmem mak ini.. oleh itu mak rasa mak nak panjangkan tarik tutupnya kepada 15hb jun....

    ReplyDelete
  27. saya teringin jugak nak join mak..hehe,,harap tidak membosankan!

    http://permataperjuangan.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    ReplyDelete
  28. wahh nmpk best segmen nihhh..kalo berkesempatan nak join gak..hikhik..

    btw, salam kenal ya :)

    ReplyDelete
  29. WAH...menarik jew tuh....hehehehehehehe....

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum Mak Dara...Saya nak join jugak....

    http://nakstorysket.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    mak dara nak tanya,lau lebih dari satu penyertaan,boleh kew>>>>

    ReplyDelete
  31. joinnnnnnnnnn

    http://www.mialiana.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    ReplyDelete
  32. NAL join juga :)

    http://nyteamlife.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    ReplyDelete
  33. Mak Dara saya join gakkk...

    http://idazaidi.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    p/s:mintak izin copy gambar Mak Dara..nak kasi meletup pawagam...he he he

    ReplyDelete
  34. Rasa dah buh tadi...macam takde lak kat komen ni..
    Tak kiralah...nak letak lagi..nanti takut tercicir..he he he

    http://idazaidi.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    p/s:sekali lagi:copy gambar mak dara untuk bagi pawagam meletop!

    ReplyDelete
  35. GK nak join juga segmen nie mak dara nie link blog gk
    http://nukilangadiskampung.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    ReplyDelete
  36. saya join...

    http://wwwpermatabiru2010.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    terkena meroyan makdara kejap..huhu

    ReplyDelete
  37. Mak dara.. saya menjoinkan diri tau... sory guna muka mak dara n hubby untuk cover poster saya.. hahaha :

    SEGMEN JOM BIKIN FILEM BERSAMA MAK DARA

    ReplyDelete
  38. mak dara saya join...hehe...

    http://makwepakwekintan.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    ReplyDelete
  39. kami join!!!

    http://ierameon.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK