Saturday, June 9, 2012

Senarai Pemenang DiGi WWWOW AWARD 2012

Assalammualaikum.. Berikut adalah info senarai Pemenang DiGi WWWOW AWARDS 2012

Astro: Top Online Over-Achiever Under 15 Winner

Google: Most Inspiring Internet for Good Winner

InMobi: Short Film of the Year Award Winner
Terima Kasih Malaysia:Belacan  
Online Shop of the Year Winner
FriendlyFashion 
Lowyat: Fav Tech Head Winner 
Keiths.blog 
Malaysiakini: Photo Journalist of the Year Winner
Sea Gypsies 

MSN: Breakthrough Star of the Year Winner
Talents of SMK Seafield

Mudah.my: Most Promising Webpreneur of the Year
Christy Ng Shoes 

Nuffnang: Blogger of the YearWinner
Bro, Don't Like That La, Bro
http://dontlikethatbro.blogspot.com/

Nuffnang: Fav Kay Poh Winner
RotiKaya

Nuffnang: Fav Makan-makan Expert Winner
Fried Chillies 

Samsung: App of the Year Winner
First Words for Geeks

Innity: Funniest Video of the YearWinner


Yahoo: Social Media Gathering of the Year Winner


People's Choice of the Year Winner
MyHazman 

Best of the Best Winner
PetFinder.com

Tahniah kepada pemenang...
semua gambar adalah hak milik Digi @ https://twitter.com/#!/DiGi_Telco

Ok akhir sekali Mak Dara nak tanya secara sejujur dan seikhlasnya apa pendapat anda tentang contest ini dan juga para pemenangnya... just curious..

55 comments:

  1. waaaa... bestnyer deorg.. tahniah bt deorang ^^

    ReplyDelete
  2. Skrip yang sama macam tahun lepas.... KONTROVERSI dan boleh DIPERTIKAI....

    ReplyDelete
  3. hehe..tahniah ler....untung ler dorang tk perlu berkerja keras ..tp still menang...hihihi

    ReplyDelete
  4. blah la Digi!geram la ngan digi ni

    p/s:sori makdara tak tahu nak komplen kat sape,meriahkan ruang komen ni ye.heee

    ReplyDelete
  5. Congratulations...but something wrong with the results!!

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum mak dara...tahniah2...:)

    ReplyDelete
  7. tahniah taek kuceng untuk mereka yg TIDAK LAYAK MENANG..sorry to say.. :(

    ReplyDelete
  8. sangat tak berpuas hati....

    blogger yg sepatutnya menang + kita nampak usahanya tak menang...

    macam mana la pemilihan pemenang dibuat... something wrong somewhere

    ReplyDelete
  9. macm tak layak semua pun ca ya nun alif...tak nampak kesungguhan untuk menang tapi menang jugak.. tahun depan nak tukar nama jadi ca ya nun alif...ahhaha..mana taw leh memang..

    ReplyDelete
  10. Rubbish!! ... baru je tgk winner for satu kategori (yg BELACAN tu..) i wonder ???? mcm mn leh menang? who r they? and video mcm tu pn leh jadi JUARA?????? OMG - mcm tu ke QUALITY yg dipilih utk jadi JUARA??? Adusssssshh..... tu blum tgk yg lain2 pemenang dlm kategori lain. Yg jelas - suku sakan depa je yg menang~!! Jux imagine, org yg tak penah nmpk pn usaha utk promote the event pn leh menang! org yg dah jadi anak emas pihak penganjur & penaja pn leh menang! SAH ..something wrong somewhere... NEXT TIME DIGI WAT EVRNT MCM NI XPAYAH LA SUSAH2 CALONKAN BLOGGERS...BAIK AMIK JE BLOGGERS YG MEREKA DAH TAHU DARI AWAL AKAN MENANG JE YG BERTANDING. BARU LAH WWWOW...!!!

    ReplyDelete
  11. congratulations for the winners that win without big efforts =P

    ReplyDelete
  12. So thn depan leh boikot ah. Tp rasanya dh ramai yg boikot kots.

    ReplyDelete
  13. digi bg kaum kerabat dy je menang .. dr thn lepas winner tah cpe2 .. tp thn ni lg truk .

    ReplyDelete
  14. macam sampah!!! melayu di perbodoh-bodohkan...huhuuu sedarlah blogger2 melayu.

    ReplyDelete
  15. tahun depan xpayah dah join..boikot je...nanti diorg bg kaum kerabat diorg jgk menang...

    ReplyDelete
  16. betol tu. sy pon nk boikot habis-habisan jugak. penat2 mintak org vote sane sini, x dapat satu habok pon. da jadi top 10 kot. tapi tetibe, pergi pon x dapat! x menang pon x pelah, dpt pegi tgk pon cukup lah.

    ReplyDelete
  17. ni event untuk kaum dia je... politik lebih! muka yg menang tu kebanyakan tak nampak pun effort mereka, tiba2 diumumkan pemenang... yang kita melayu ni telan asap je

    ReplyDelete
  18. hehehe...tahniah kat dorang...tapi,camner nak tengok entry mak dare sebelom neh...huhuhh...kalau dulu kat atas ader list...skunk dah x der....harap mak dare bwat balik list tuh...ngeh...ngeh...ngeh...(x der kene mengena ngan award neh...sorry..

    ReplyDelete
  19. majoriti tak pernah tengok pon hahaha macam mana boleh diisytiharkan menang...memang sangat tak setuju....confirm pihak yang tentukan pemenang tu dikalangan orang2 dia sendiri...ceh baik tak yah anjurkan macam ni...

    ReplyDelete
  20. yg best nya http://www.mykiddyclothes.com/ masuk top 5 Category:Says. My :: Online Shop of the Year http://www.wwwow.my/display_entry.aspx?ID=2c9d0938-0d43-4d79-82ba-2931aadd60c3 .tapi pemiliknya tak tau pun. http://twitter.com/#!/search/%23mykiddyclothes

    ReplyDelete
  21. tak muat nak komen kat sini... mia buat entri komen dalam ni

    http://www.mialiana.com/2012/06/komen-mia-tentang-pemenang-digi-wwwow.html

    ReplyDelete
  22. Biasalah ..balik-balik orang cha ya nun alif....
    x adil...tp kita2 blogger yg promote bagai nak apa xder apa2...pun sabar ajelah.....


    wassalam..../

    ReplyDelete
  23. blogger of the year bru smlm tau pasal blog die.. sori to say.. just me nmpak de blogger yang betul2 ngan effort die x menang.. kesian.. dr tahun lepas lagi de yg kata x telus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. M pun baru kenal gak. Ingatkan bro Ben yg menang ... Macam tak percaya...

      Delete
  24. NAPO SY X MENANG UWAAAAAAAAAAAAAAAAA!! (padahal x masuk pon hahaha)

    ReplyDelete
  25. Ary tak tau pemenang lain..
    Cuma tau "brodunlikethatlah bro"..
    Bagi ary, blog tersebut memang terbaik.
    Datang sana asyik gelak je..
    Bagi ary, he deserve to win^^

    Then untuk yang video tu, memang jinnytv tu layak menang..
    Masih ingat fenomena video "MyGenerasi"?

    Mungkin kita sangka diorang ni tak sefeymes mana..
    Tapi ary rasa..
    Entah-entah kita yang Melayu ni..
    Tak ambil tahu sangat pasal blog-blog bangsa lain..

    Pe de hal..
    Kita kan 1Malaysia^^

    *I'm MALAY

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. Thanks^^v bagi pihak ary_lee juga :p

      Delete
    3. Assalammualaikum Ary
      Mak Dara ingin meminta maaf atas komen yang telah ditulis pihak Anonymous di atas. Mak Benar benar tak sangka keadaan akan jadi sehingga begini sekali.

      Kepada semua pembaca blog BICARA MAK DARA, ingin mak dara tegaskan di sini semua orang berhak mempunyai pendapat masing masing.. Mak Dara hormati pendapat Ary dan juga kepada semua anda yang meninggalkan komen di entry Mak Dara ini. Namun mak dara tidak ada toleransi dengan orang yang mengeluarkan kata kata kesat seperti yang telah ditulis oleh Anonymous kepada adik Ary..

      I've deleted the comment already . From the bottom of my heart im sorry .

      its seem that the result has been getting on everybody's nerve . And I will make sure that thing such as this won't happen again

      Delete
    4. errr.. mak dara^^
      no worry^^ ary tau comment tu bukan dari mak dara^^
      dan mak dara tak bersalah dalam hal ni..
      *ok.. ayat drama. HahahaXD

      Ary takkan serik datang sini^^
      Biasalah.. Macam pakai minyak wangi..
      ada orang tak suka bau minyak wangi yang kita suka^^

      Apapun, majulah dunia blogging untuk Malaysia^^v

      Delete
  26. aku tak join. sebab aku dah agak akan jadi macam ni..

    ReplyDelete
  27. kemenangan yg x masuk akal ... adoi ! jiwa raga sakit ... hihihi ~

    ReplyDelete
  28. apasal yg mng tu smua mcm x perlu usaha besar besaran ja.. ehh.. pelik ni... and yg mng tu x famous pun and byk yg tak kenal pun.. something wrong somewhere ni.

    ReplyDelete
  29. mmg ada unsur2 yg tersembunyi.. apa pun tahniah kepada pemenang...

    ReplyDelete
  30. bg aku yg menang tu tandanya memang dorang layak menang..tak yah nak pertikai,tak puashati dsb..
    Mungkin sesetengah tak kenal tapi ramai lg yg kenal..
    Kalau dorang tak bgs,mustahil boleh menang kan...
    Tahniah buat semua pemenang..
    Happy blogging ya semua..
    Rileks..jgn marah2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) dorang semua tk marah kat pemenang..dorg mrh kat DIGI je.. hehehhehe....

      Delete
  31. tahniah kepada pemenang. "tahniah" kepada digi. :)

    ReplyDelete
  32. Pemenang photojournalist no even in top 50.. how the hell they choose?? malas dah nk masuk digi punye awards ni... baik x payah mengemis cari vote kalo vote itu sendri xleh beri markah untuk kita... digi suck

    ReplyDelete
  33. yang kenal rotikaya itu pun sbb masuk tv masa kes melia..(teruk betul saya kan)TAPIII sapa blogger of the year tu????

    kena masuk berkenalan..tahun depan saya tak amik tau dah pasal DIGI ni..

    tak guna voting tinggi ..tp yg menang..entah sapa-sapa..

    ReplyDelete
  34. Tahniah!!! kepada yang menang mungkin rezeki mereka....

    ReplyDelete
  35. Tahniah utk yg menang tp cm pelik jer...something wrong somewhere jer...

    ReplyDelete
  36. Biasa lah kalau dah anugerah di sponser oleh org tertentu mesti dia nak naikkan kroni dia jer kan.. Lepas ni jng lah masuk anugerah yg entah apa2 entah.. nampak sgt tak adil tapi beria sgt ikut Bersih 3.0 tu opssssss..... entah2 dia org kot..

    ReplyDelete
  37. errrr.... rasa pelik sgt with the result. tulis top vote bagai, but the result? :O

    ReplyDelete