Thursday, July 5, 2012

BERCAMPING BERSAMA MAK DARA

Pada hujung minggu yang lepas Mak dara telah ke Port Dickson bagi menyertai satu event yang telah dikendalikan oleh somi mak dara Martias Ali dan group MALAYSIAN BACKPACKERS dimana somi mak merupakan president bagi kelab itu hehe. Event itu adalah MBC MEGA GATHERING 2012.

Ini pertama kali Malaysian Backpackers Group buat acara camping.. selalunya kami akan buat event backpacking di dalam dan luar negara tapi akan bermalam di hostel ataupun rumah tumpangan atau homestay namun kali ini yang pertama akan bermalam dalam khemah.. Namun yang sedihnya seramai 139 ahli Malaysian Backpacker kompom akan menyertai acara camping ini last last nan hado... Tak sampai 20 orang yang hadir tu pun setelah dicampur dengan ahli keluarga mak dan anak anak mak dara hahaha.. Tu lah jadinya bila buat event guna facebook diorang pakai klik je kata "attending" tapi datangnya idok haha.. Takpe takde masalah yang penting the show must go on.. Err ade show ke hahaha.. Ok moh mak sharekan sedikit gambar gambar perkhemahan kami tu ye.. enjoys...

antara peserta camping.. setengah lagi tengah pasang khemah hehe

sempat lagi mak posing ngan somi sedangkan semua org tgh psg khemah ;)

khemah dah siap pasanggggg >_*

di hadapan khemah khemah kami.. mak bersama somi & anak anak

acara waktu ptang.. mandiiiiiiii... haa nampak tak kepala hitam tu
itu mak dara tengah berenang ye bukan dugong hahaha

underwater pic with anak dara mak ;)

bercanda di pasiran pantai hehe

naik banana boat bersama anak sulong mak Adza Haiqal

naik boat bersama anak anak

somi mak (tengah) bersama ahli mbc naik "DONUT"

suasana kawasan perkhemahan waktu malam

malam aktiviti bbq dijalankan.. dimaklumkan semua ayam2 ini habis di makan

anak anak mak dara di hadapan khemah mereka

anak anak tido dalam khemah.. 
panas punya pasal sampai koyak kotak buat kipas hahaha

panas punya pasal sampai mintak tido kat luar khemah haha

good morning.. we survive campingggggg!!!! 

anak anak jerit yeayy boleh balik tido atas katil hahaha

jom balikkkk!!! Yeaaa yeahhhhhh (anak bongsu mak si Isabella)

Maka itulah antara rentetean yang berlaku sepanjang acara perkhemahan 2 hari satu malam itu.. Memang seronok dan besttt.. Ini mak cuma uploadkan gambar gambar mak bersama family je.. Kalau masukkan aktiviti mak bersama geng mbc perghh mau sampai 2 kilometer panjang jelanya kena scrool sampai ke bawah haha...

Pada sesiapa yang minat mengembara cara backpacking boleh le join group Malaysian Backpackers Group ye.. Group somi mak ni ahlinya dah lebih 8 ribu ahli.. Dan hampir setiap hari pasti ada saja yang postkan pengalaman backpacking mereka di wall group itu.. Tidak kurang jugak banyak event event backpacking.. Ok pastinya mata anda pun dah berpinau pinau dek kerana banyak sangat nengok gambor yang mak upload..  tankiuuu ye sudi layan entry mak kali ni... sayang korang ketat ketat ;)

33 comments:

  1. wah bestnyer.. x pernah camping cam ni.. selalu dok book hotel or resort je!

    ReplyDelete
  2. mmg seronok camping ni.. mak dara mmg selalu jugak camping almaklumlah somi mak ni mmg suka acara2 lasak mcm ni.. tp kali ni first time bawak anak2 gi camping sekali hehe

    ReplyDelete
  3. Isabella tu mengamuk tak cukup tidurlah ye...
    Dlm khemah tak berbantal/panas mana boleh lena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada bantal inflammable yang kena tiup sendiri tu.. tapi dia tak nak pakai hahahaha

      Delete
  4. uncle sekadar main tepian air je..nak ke tengah apa lagi menyelam tak reti hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun kalau ke tengah kena pakai pelampung uncle kalau tak tenggelam tak timbul2 hahaha

      Delete
  5. la saya tak tahu kalau tak sure saya datang bukan jauh pun...ermmm rugi2

    ReplyDelete
  6. tak penah bercamping mcm tu.teringin tapi xde geng..huhu

    ReplyDelete
  7. bestnye bercamping ^^
    ika last camping tahun lepas. hahaha

    ReplyDelete
  8. nk join la group ni.. tunggu accept je :) mane tau nnti leh join. :)
    suke tgk isabella.. :)

    ReplyDelete
  9. yana ni bab camping memang surrender..hehe..tapi main2 kat pantai ni memang best..suka pantai!teringin nak naik banana bot tu..hehe

    ReplyDelete
  10. waaaa bestnyer dapat camping macam ni..

    ReplyDelete
  11. mmg bestkan dpt lakukan aktiviti begini dgn family... dulu masa sekolah selalu juga bercamping mcm ni.. skrg ni blm pernah lg. rasa2nya boleh beri cadangan pd hubby dan adik beradik kot...

    ReplyDelete
  12. Marilah bercamping kat tempat aku MD, di Desaru..Kota Tinggi

    ReplyDelete
  13. seronoknye ..teringin sgt nk join camping=)

    ReplyDelete
  14. wah seronoknye tgk budak2 camping

    ReplyDelete
  15. pergh.....bestnya!!!!!!
    nk ikut....lalalalala

    ReplyDelete
  16. wahhhhhhh bestnyaaaaa mandi mandaaaaaaa........

    ReplyDelete
  17. anak2 dh besar ble bwa jalan2..kalo yg masih kecik susah gak...tp best tgk mak dara punya camping

    ReplyDelete
  18. bestnyer dapat berkhemah cam tu mak.... mesti seronok sakan ler anak2 kan.... hehehe

    ReplyDelete
  19. bestnya mak dara....
    teringin nak g camping :)

    http://misszberceloteh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. mesti seronok ni...js tak pernah plak join bercamping..hihi.
    cam jakun plak..^^

    ReplyDelete
  21. WAH,DAH BESAR2 ANAKNYA YE..

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum mak dara....wah bestnya bercamping bersama keluarga...:)

    ReplyDelete
  23. seronoknyerr mak dara oiii... jeles ...tau...

    ReplyDelete
  24. dah la tak convoy camping ramai-ramai.. mesti meriah giler kan..

    ReplyDelete
  25. wah, memamng seronok camping dan tidur dalam khemah...sehari dua bolehlah tahan..kalau lama-lama...memang sakit badan...hehehe

    ReplyDelete
  26. bestnya!! saya suka camping dan mengembara. tp hubby x minat sgt. dulu slalu camping time sekolah n U. mmg heaven sgt! rase mcm nak join je..ehhehe

    ReplyDelete
  27. Great article, just what I needed.

    Feel free to surf to my page - bodog88

    ReplyDelete
  28. M88 Numerous countries have totally accepted bingo.
    They are most of the nations worldwide who have designed a big financial industry through gambling.
    Then more countries who have banned it and possess had a lot of00
    court close to it. This is how a lot of people knowledge M88 Vietnam has slipped.
    They receive not used opportunity in m88 gambling online fully but
    still taking money chances on account of it out time.
    A few people may think that this is a m88 neat thing, nevertheless from an monetary view it is often a weak concern

    The main arguments towards gambling online involve the particular
    problem of integrated typically the squad.
    Because it is simple that will set money shared a person desire to wrong person getting
    on m88 the personal computer and putting income around.
    They will easily waste material their own along with a person's life enough
    cash using the just click of your mouse button.
    In this specific objective it is necessary for virtually any country to own regulations and in addition safe protects against minors doing top of the m88 bingo web sites.

    They simply don't have with the life feelings that are crucial to face the best
    decisions using these varieties of things

    Gals stress about emotionally differently abled individuals joining
    these types of online m88 casinos. Occasionally
    they can n't have the information necessary to have pleasure in gambling and may even enter complications.
    This is dangerous and also safeguards must be used every time a
    region acadamies m88 gambling online to protect against that

    ReplyDelete
  29. M88 Numerous countries have fully accepted bingo.
    These are generally often the nations world wide who have developed a big financial
    industry through wagering. Then extra countries which have banned it and get had way too many bounds close to the item.

    That's where many individuals knowledge M88 Vietnam has slipped.
    They receive not used opportunity inside of m88 online gambling fully nevertheless have lost money chances due to it over time frame.
    Many people may think that this is the m88 really great
    thing, however from an economic view it can be a very poor concern

    The actual arguments in opposition to gambling online entail the particular issue of integrated
    the squad. As it is easy that will put money shared you
    don't need to desire to wrong unique getting upon m88 the computer and putting cash around.
    They will easily squander their own as well as another woman's life enough cash using the click of your mouse button button.
    Just for this specific goal it is necessary for virtually any country to possess regulations
    and in addition safe officers against minors getting on top of such m88 bingo internet websites.
    They just simply don't have from the life feelings that are essential to face the right decisions with the
    different types of things

    Ladies stress about mentally differently abled men and women joining this kind of on
    the web m88 casinos. Oftentimes they can n't have the knowledge necessary to take pleasure in gambling and may enter complications.
    This is dangerous in addition to safeguards should be obtained whenever a country acadamies m88 internet gambling against in which

    ReplyDelete
  30. Hey There. I discovered your weblog the usage of msn.
    That is a very neatly written article. I'll be sure to bookmark it and come back to learn more
    of your useful information. Thank you for the post.

    I'll certainly return.

    my website - bodog88

    ReplyDelete
  31. This article is actually a nice one it assists new the web viewers, who are wishing in favor of blogging.


    Take a look at my weblog :: bodog88

    ReplyDelete