Thursday, July 5, 2012

BERCAMPING BERSAMA MAK DARA

Pada hujung minggu yang lepas Mak dara telah ke Port Dickson bagi menyertai satu event yang telah dikendalikan oleh somi mak dara Martias Ali dan group MALAYSIAN BACKPACKERS dimana somi mak merupakan president bagi kelab itu hehe. Event itu adalah MBC MEGA GATHERING 2012.

Ini pertama kali Malaysian Backpackers Group buat acara camping.. selalunya kami akan buat event backpacking di dalam dan luar negara tapi akan bermalam di hostel ataupun rumah tumpangan atau homestay namun kali ini yang pertama akan bermalam dalam khemah.. Namun yang sedihnya seramai 139 ahli Malaysian Backpacker kompom akan menyertai acara camping ini last last nan hado... Tak sampai 20 orang yang hadir tu pun setelah dicampur dengan ahli keluarga mak dan anak anak mak dara hahaha.. Tu lah jadinya bila buat event guna facebook diorang pakai klik je kata "attending" tapi datangnya idok haha.. Takpe takde masalah yang penting the show must go on.. Err ade show ke hahaha.. Ok moh mak sharekan sedikit gambar gambar perkhemahan kami tu ye.. enjoys...

antara peserta camping.. setengah lagi tengah pasang khemah hehe

sempat lagi mak posing ngan somi sedangkan semua org tgh psg khemah ;)

khemah dah siap pasanggggg >_*

di hadapan khemah khemah kami.. mak bersama somi & anak anak

acara waktu ptang.. mandiiiiiiii... haa nampak tak kepala hitam tu
itu mak dara tengah berenang ye bukan dugong hahaha

underwater pic with anak dara mak ;)

bercanda di pasiran pantai hehe

naik banana boat bersama anak sulong mak Adza Haiqal

naik boat bersama anak anak

somi mak (tengah) bersama ahli mbc naik "DONUT"

suasana kawasan perkhemahan waktu malam

malam aktiviti bbq dijalankan.. dimaklumkan semua ayam2 ini habis di makan

anak anak mak dara di hadapan khemah mereka

anak anak tido dalam khemah.. 
panas punya pasal sampai koyak kotak buat kipas hahaha

panas punya pasal sampai mintak tido kat luar khemah haha

good morning.. we survive campingggggg!!!! 

anak anak jerit yeayy boleh balik tido atas katil hahaha

jom balikkkk!!! Yeaaa yeahhhhhh (anak bongsu mak si Isabella)

Maka itulah antara rentetean yang berlaku sepanjang acara perkhemahan 2 hari satu malam itu.. Memang seronok dan besttt.. Ini mak cuma uploadkan gambar gambar mak bersama family je.. Kalau masukkan aktiviti mak bersama geng mbc perghh mau sampai 2 kilometer panjang jelanya kena scrool sampai ke bawah haha...

Pada sesiapa yang minat mengembara cara backpacking boleh le join group Malaysian Backpackers Group ye.. Group somi mak ni ahlinya dah lebih 8 ribu ahli.. Dan hampir setiap hari pasti ada saja yang postkan pengalaman backpacking mereka di wall group itu.. Tidak kurang jugak banyak event event backpacking.. Ok pastinya mata anda pun dah berpinau pinau dek kerana banyak sangat nengok gambor yang mak upload..  tankiuuu ye sudi layan entry mak kali ni... sayang korang ketat ketat ;)

28 comments:

  1. wah bestnyer.. x pernah camping cam ni.. selalu dok book hotel or resort je!

    ReplyDelete
  2. mmg seronok camping ni.. mak dara mmg selalu jugak camping almaklumlah somi mak ni mmg suka acara2 lasak mcm ni.. tp kali ni first time bawak anak2 gi camping sekali hehe

    ReplyDelete
  3. Isabella tu mengamuk tak cukup tidurlah ye...
    Dlm khemah tak berbantal/panas mana boleh lena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada bantal inflammable yang kena tiup sendiri tu.. tapi dia tak nak pakai hahahaha

      Delete
  4. uncle sekadar main tepian air je..nak ke tengah apa lagi menyelam tak reti hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun kalau ke tengah kena pakai pelampung uncle kalau tak tenggelam tak timbul2 hahaha

      Delete
  5. la saya tak tahu kalau tak sure saya datang bukan jauh pun...ermmm rugi2

    ReplyDelete
  6. tak penah bercamping mcm tu.teringin tapi xde geng..huhu

    ReplyDelete
  7. bestnye bercamping ^^
    ika last camping tahun lepas. hahaha

    ReplyDelete
  8. nk join la group ni.. tunggu accept je :) mane tau nnti leh join. :)
    suke tgk isabella.. :)

    ReplyDelete
  9. yana ni bab camping memang surrender..hehe..tapi main2 kat pantai ni memang best..suka pantai!teringin nak naik banana bot tu..hehe

    ReplyDelete
  10. waaaa bestnyer dapat camping macam ni..

    ReplyDelete
  11. mmg bestkan dpt lakukan aktiviti begini dgn family... dulu masa sekolah selalu juga bercamping mcm ni.. skrg ni blm pernah lg. rasa2nya boleh beri cadangan pd hubby dan adik beradik kot...

    ReplyDelete
  12. Marilah bercamping kat tempat aku MD, di Desaru..Kota Tinggi

    ReplyDelete
  13. seronoknye ..teringin sgt nk join camping=)

    ReplyDelete
  14. wah seronoknye tgk budak2 camping

    ReplyDelete
  15. pergh.....bestnya!!!!!!
    nk ikut....lalalalala

    ReplyDelete
  16. wahhhhhhh bestnyaaaaa mandi mandaaaaaaa........

    ReplyDelete
  17. anak2 dh besar ble bwa jalan2..kalo yg masih kecik susah gak...tp best tgk mak dara punya camping

    ReplyDelete
  18. bestnyer dapat berkhemah cam tu mak.... mesti seronok sakan ler anak2 kan.... hehehe

    ReplyDelete
  19. bestnya mak dara....
    teringin nak g camping :)

    http://misszberceloteh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. mesti seronok ni...js tak pernah plak join bercamping..hihi.
    cam jakun plak..^^

    ReplyDelete
  21. WAH,DAH BESAR2 ANAKNYA YE..

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum mak dara....wah bestnya bercamping bersama keluarga...:)

    ReplyDelete
  23. seronoknyerr mak dara oiii... jeles ...tau...

    ReplyDelete
  24. dah la tak convoy camping ramai-ramai.. mesti meriah giler kan..

    ReplyDelete
  25. wah, memamng seronok camping dan tidur dalam khemah...sehari dua bolehlah tahan..kalau lama-lama...memang sakit badan...hehehe

    ReplyDelete
  26. bestnya!! saya suka camping dan mengembara. tp hubby x minat sgt. dulu slalu camping time sekolah n U. mmg heaven sgt! rase mcm nak join je..ehhehe

    ReplyDelete