Thursday, July 12, 2012

IDOLA - Mengimbau Sejarah Lama

Pada waktu dan tika ini Filem IDOLA sedang ditayangkan di ASTRO CITRA saluran 131.. Mungkin ada yang pernah tonton filem ni mungkin juga ada yang belum pernah menonton.. Filem ni dah lama dulu dan telah ditayangkan pada 7 Mac 2002 .. Haaa dah hampir 10 tahun yang dulu ngkoooo hehehe

 
poster filem IDOLA

Filem ini adalah arahan Abang Aziz M. Osman. Sebenarnya adik Mak Dara Adza Tuty juga turut berlakon dalam filem ini.. 

Adza Tuty berbaju kuning bersama Syarifah Aleya dalam satu babak 

 Adza Tuty & Leya 

 

dari kiri Leya, Norman Hakim & Adza Tuty

 
Adza Tuty & Leya

Di atas adalah antara pic pic yang baru je mak snap dari kaca TV mak sebentar saja tadi hehe.. Dalam filem ni adik Mak Dara , Adza Tuty berlakon sebagai IVONE kawan baik kepada Nana iaitu lakonan Syarifah Aleya..

 
Adza Tuty (sekarang) bersama anak anaknya
Adza Aniq Danish dan Adza Zara Danisha ;)

Ini merupakan filem kedua Adza Tuty, filem pertamanya adalah dalam Filem Lang Buana ;) Selepas saja berlakon dalam filem filem tu adik Mak dara terus menamatkan zaman bujangnya dan lepas tu terus menyepikan diri dari bidang lakonan. Tak banyak bezakan adik mak dara masa zaman anak dara dia hinggalah sekarang menjadi Iibu tunggal kepada dua orang anaknya kan hehe...

Pada saat ini mak bersama seluruh keluarga mak bersama Adza Tuty sedang tonton filem ni bersama sama.. Memang mengimbau sejarah lama betullah.. hehehe..ok lah mak nak sambung menonton.. Bagi yang free free tu boleh le sama sama menonton filem ini ye.. Ia sedang ditayangkan sekarang di Astro Citra.. ;)


39 comments:

  1. saya selalu tgk cite ni masa ni saya pun mudo remajo lagi hehehehe...

    ReplyDelete
  2. dulu masa kecik, darjah 6, tengok citer ni pasal orang cakap datin normala samsudin punya lakonan dah improved a lot kalo dibandingkan masa dia dalam movie gerak khas..huhu

    tq, sbb sudi singgah blog daku..
    ni nak panggil Mak Dara, Mak Dara ke ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. panggil Mak Dara la. Mak pun okay :)

      Mak Dara ni baik tau. Selalu dtg blog aku weh. Selamat berkenalan :)

      p/s : Mak Dara, Ety tolong jwabkan. hik hik :D

      Delete
    2. Amirul: yup dlm ni datin normala berlakon mmg bersahaja dan best kann panggil je Mak ke Mak Dara boleh je.. nenek je jangan hehehehehe

      Ety: tankiuuuu tolong jawapkan utk mak ;)

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. teringat zaman sekolah menengah dulu,,,
    adik mak dara rupanya dia.

    ReplyDelete
  5. hihihi. ni mmg mengimbau sejarah ni. dah lama kan. sekarang, dah tak nampak dah Jeslina Hashim berlakon.

    Adik Mak Dara, awet muda la. Masih maintain cantik :)

    ReplyDelete
  6. pernah tgk idola tu dulu, lama dh tu (masa masih budak sekolah lg) ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih muda trang tang tang kata org kedah hehe

      Delete
  7. Assalamualaikum MD... M pun layan Idola gak tadi. Dah tak ingatlah berapa kali M dah layan crita ni.Baru tau yang bestpren Nana tu adik mak Dara..dah jadi mak orang pun skang kan... Kejap ja masa blalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam M. tu lah pasal pejam celik pejam celik dah 10 tahun dah kannn

      Delete
  8. NAL pernah tgk cita ni tapi tak ingat sangat jalan cerita sebab tgk masa kecik2 kalau tak salah..

    btw tekaan MD betul la..macaron..tapi tak der la hadiah ke ap2 ke..just xtvt suka2.. :)

    ReplyDelete
  9. masa cerita ni main, my baru darjah 5 or 6 kot.. masa tu memang minat sangat kat Norman Hakim. hehehe.. time tu pun, Jeslina Hashim bru nak naik dalam bidang lakonan..

    ReplyDelete
  10. Thx MD..... Muahhhhhhh time nie tuty br umo 20thn... Now dah 32thn dahhhhh hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ur most welkammmm bebehhhhhhh.... 32 thn pon meletsss lagi hokayyy hahahahahaha... muahhhhhh

      Delete
  11. muka Mak Dara dgn adik mcm orang muda lagi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishhhh kami dah kertu dah sebenarnya sis hehehehe...

      Delete
  12. Walaupun sudah lama tapi tetap maintain adik mak dara ye :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnn...tq . mmg dia maintain je dari dulu hehehe

      Delete
  13. suka tgk Leya berlakon..tp sayang jarang berlakon..

    ReplyDelete
  14. mak dara...itu fav movie i dulu...siap beli VCD tao dulu...

    wah tak sangka adik mak dara...kim salam kat dia...

    suka tgk dia dalam citew tue..cute sgt..mcm2 pattern rambut dia..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal mcm jenis style dia ikat dalam filem tu kan hehehe nnt mak sampaikan salam tu ye..

      Delete
  15. mmg mengimbau kenangan betul. saya masih simpan vcd cerita ni. time ni saya masih sek men. :)

    ReplyDelete
  16. Aah smlm Ada kat citra tapi MQ tak tengok sbb Dah banyak Kali tengok idola ni... Lagu2 dlm cite ni best..

    ReplyDelete
  17. selalu juga tgk citer nie.. tp malam td tak tengok pun sbb tgk semanis kurma... :)

    ReplyDelete
  18. suka jugak citer nih, suka tgk jeslina hashim gedik....

    ReplyDelete
  19. adik akak lawa cam akak jugaa..ada gak tertengok cikit citer ni semalamm..

    ReplyDelete